اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: کارنامه مدیریت کرونا در این استان به‌علت استفاده حداکثری از هماهنگی بین بخش‌های دولتی و مردمی در قیاس با سایر استان‌ها قابل قبول است.

سید«علی آقازاده» روز شنبه در نشست ستاد مدیریت کرونا استان مرکزی، افزود: این استان با گذشت بیش از ۲۰ ماه از شیوع  ویروس کرونا با تلاش‌های مناسب کادر درمان و همراهی مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی، توانست موج‌های مختلف کووید ۱۹ را با کمترین مخاطرات کنترل کند.

وی در ادامه اظهار داشت: تاکنون ۱۱۶ نشست مدیریت کرونا در استان مرکزی برگزار شده که مصوبات خوبی به تایید اعضای آن رسیده است و دستگاه‌های اجرایی به خوبی این راهبردها را عملیاتی کردند.

استاندار مرکزی گفت: انتظار از شهرداری اراک در مدیریت کرونا بالا است اگرچه ماه‌های قبل جابه‌جایی شهردار و داشتن سرپرست کندی‌هایی ایجاد کرد اما، اکنون باید مدیریت شهری با نگاه ویژه برای مقابله با کرونا و گسترش رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اماکن عمومی پای کار باشد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی گفت: طیفی از کارمندان نهادهای دولتی استان تاکنون از زدن واکسن کرونا و انجام تست سریع خودداری کرده‌اند که متخلفان از این پس دیگر حق ورود به محل کارشان را ندارند و پرونده آنان خارج نوبت از رسیدگی به تخلفات اداری ارجاع می‌شود.

«بهروز اکرمی» افزود: در رنگ‌بندی جدید کرونا که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شده، شهرستان تفرش  وضعیت قرمز دارد، بنابراین باید دستورالعمل شهرهای قرمز در حوزه محدودیت‌های تردد وگروه‌های شغلی و همچنین تصمیم‌گیری برای توقف فعالیت حضوری مدارس اعمال شود.

وی اظهار داشت: ارزیابی‌ها حکایت از وضعیت ضعیف رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان مرکزی دارد و می‌طلبد به منظور پیشگیری از شیوع مجدد کرونا در این حوزه سختگیری‌ها اعمال شود.

معاون سیاسی امنیتی استانداری مرکزی اظهار داشت: سازمان صمت و اتاق اصناف استان مرکزی باید مدیریت توزیع اقلام خوراکی به‌صورت صف را مدیریت کنند تا از تجمع و انتقال بیماری کووید ۱۹ جلوگیری شود.

اکرمی گفت: بازرسی اثربخش توسط اتاق اصناف و نهادهای نظارتی برای اعمال رعایت پروتکل‌های بهداشتی باید اعمال شود و از ارایه گزارش در این مهم به‌طور جدی خوداری به عمل آید.

وی افزود: مساجدی که در نزدیکی پایگاه جامع سلامت هستند باید در اجرای تست سریع، دانشگاه علوم پزشکی استان را کمک کنند.

اکرمی خاطرنشان کرد: بازگشایی مداس طبق چک لیست و توسط دانشگاه علوم پزشکی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی الزامی است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی گفت: رعایت پروتکل‌های بهداشتی از جمله ماسک زدن در اصناف اراک به پایین‌ترین سطح رسیده است.

«محسن خیرمند» افزود:  تشویق مردم به واکسیناسیون موجب شده تا رعایت پروتکل‌ها به کمترین میزان برسد که لازم است برای جلوگیری از وارد شدن به پیک جدید نظارت‌های بیشتری اعمال شود.

وی اظهار داشت: پرداخت مبالغ مالی در شبکه حمل و نقل مسافر در کلانشهرها سالهاست که منسوخ شده اما، این شیوه همچنان در اراک ادامه دارد که باید برای این مهم چاره‌اندیشی اساسی صورت گیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: وضعیت استان مرکزی در کووید ۱۹ شکننده است و شهرستان‌های محلات و خنداب که در رنگ‌بندی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در جدول مناطق زرد رنگ کرونا بودند به وضعیت نارنجی تغییر کرده و تفرش نیز از نارنجی قرمز شده است.

دکتر «محمد جمالیان» افزود: ۲۴ استان کشور در وضعیت نزولی کرونا قرار دارند و کرونا در ۱۰ استان صعودی شده و هفت استان، وضعیت ایستایی دارند و استان های مجاور استان مرکزی نیز متغیر هستند.

وی اظهار داشت: در فصل سرما باید در صورت مرطوب شدن ماسک نسبت به تعویض مستمر آن اقدام شود و رسانه‌ها باید برای فرهنگ‌سازی این مهم پای کار باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: برای بازگشایی مدارس باید هماهنگی با مراکز بهداشتی صورت گیرد تا این تجمع‌ها عاملی برای شیوع مجدد کرونا نباشد و رعایت پروتکل‌ها در این راستا ضرورت است.

جمالیان افزود: رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی برای خوابگاه دانشجویان نیز ضروری است زیرا خوابگاه‌های خودگردان تعطیل هستند و کمبود فضای در این راستا می‌تواند به شیوع دوباره کووید ۱۹ دامن بزند.

وی اظهار داشت: کمیجان با ایمن‌سازی جمعیت هدف به‌ صورت ۸۰ درصد تزریق واکسن نوبت اول و ۵۴ درصد نوبت دوم ضعیف‌ترین شهرستان در انجام واکسیناسیون است که نیاز است در اسرع وقت با علت‌یابی، جامعه هدف واکسیناسیون آن کامل شود.

فرماندار تفرش نیز در این نشست گفت: استفاده از ظرفیت‌های تفریحی، برگزاری آئین عروسی توسط افراد غیرساکن در مناطق روستاهایی، داشتن رتبه اول واکسیناسیون در استان، بازگشایی مدارس و آغاز فصل گردو تکانی و تجمعات در این راستا از دلایلی است که باعث شده  این شهرستان با ساختاری شکننده در فهرست مناطق قرمز رنگ کشور قرار بگیرد.

«عبدالرضا حاج‌علی‌بیگی » افزود: مدارس باید در شرایط قرمز کرونا در تفرش تعطیل شود تا زنجیره انتقال در خانواده‌ها قطع و از افزایش شمار مبتلایان، بستری و فوت در این شهرستان جلوگیری شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: شمار موارد بستری کرونا در بیمارستان‌های استان، هفته اول آبان ماه جاری نسبت به هفته دوم از ۱۹۸ به ۱۸۲ مورد رسیده که ۲ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

دکتر «علی علی‌محمدی» افزود: شمار بیماران سرپایی کووید ۱۹ نیز در بازه زمانی اشاره شده از یک‌هزار و ۶۹۳ نفر به یک‌هزار و ۶۷۶ نفر رسیده  که یک درصد کاهش دارد و فوت شدگان نیز از ۲۸ نفر به ۳۰ نفر رشد هفت درصدی داشته است.

وی اظهار داشت: ۲۴۵ هزار تست سریع کرونا در هفته اول آبان ماه امسال در استان انجام شده که ۴۸ هزار نفر مثبت شناسایی شده است.

استان مرکزی پس از قم دومین کانون بیماری کرونا در کشور بوده است.