تهران- ایرنا- از مشروطه، جنگ تحمیلی و بمباران شیمیایی دیروز تا معیشت امروز، دشواری‌­های فضای مجازی، یاس فلسفی، پوچ پسندی، اهدای عضو، آمار بالای جراحی زیبایی، کول­بری، اسیدپاشی و مرگ‌آگاهی موضوعاتی است که مجموعه داستان «هوای حوالی حوّا» به تصویر می‌کشد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، کتاب هوای حوالی حوّا نوشتۀ کامران داوری‌نیکو، مجموعۀ داستان کوتاه برای ردۀ سنی بزرگسال است که به تازگی توسط انتشارات نیستان به چاپ رسیده.

این کتاب راوی دوازده داستان کوتاه با عنوان‌های «قرص جوشان»، «با انگشتان خیس»، «مشروطه»، «هوای حوالی حوا»، «یک داستان مودار»، «کولبر»، «به امید دیدار»، «پروای پروانه شدن»، «درنا»، «باران اسیدی»، «انفرادی دونفره» و «دژاوو» است.

کامران داوری‌نیکو نویسنده این کتاب پیش‌تر درباره این اثر گفته بود: دوازده داستان کتاب مستقل و در عین حال به‌نحوی به هم مرتبط هستند.

بهره‌مندی از عناصر بومی و ملی در عین نگاه جهانی، تنوع پیرنگ و تغییر مداوم تم داستان‌ها با توجه به موضوعات روز جامعه، استناد به فرازهایی از تاریخ معاصر، تنوع زبان روایت و تغییر شیوه روایت در هر داستان، ارجاعات بینامتنی و فرامتنی، داستان در داستان، آمیختگی کمدی و تراژدی، پایان‌بندی دور از انتظار و توجه به اقتصاد کلمات و اختصار جملات، ویژگی‌های این مجموعه محسوب می‌شوند.

زمان، مکان و فضای داستان‌ها به فرازهایی از تاریخ معاصر از مشروطه خواهی تا جنگ تحمیلی، از بمباران شیمیایی تا سقوط هواپیمای مسافربری اشاره دارد و موضوعات روز جامعه هم‌چون معیشت، دشواری‌های فضای مجازی، یاس فلسفی، پوچ پسندی، اهدای عضو، آمار بالای جراحی زیبایی، طبیعت دوستی، حیوان آزاری، کولبری، وفاداری، اسیدپاشی و مرگ آگاهی، دست‌مایه مجموعه داستان «هوای حوالی حوا» قرار گرفته است.

در برخی داستان‌ها که اشاراتی تاریخی و واقعی دارند؛ پیرنگ و بن‌مایه از تخیل الهام گرفته شده ولی در پانویس مستندات آن رویداد بیان شده است.

شرح ظرایف بومی و مختصات اقلیمی در این کتاب، می‌تواند در آینده مرجعی برای مطالعات مردم‌شناسی، بوم‌شناسی و اتنوگرافی باشد.

غزال رمیده از غزل، نخستین رمان کامران داوری‌نیکو، فینالیست جایزه «کتاب فصل» و «کتاب سال» بوده و در جشنواره کتاب سال «شهید حبیب غنی‌پور» (دوره سیزدهم) بین هفت اثر نهایی رمان‌های برگزیده سال قرار گرفته و هم‌چنین در نخستین جشنواره ادبی «ارومیه» در فهرست سه اثر داستانی برتر انتخاب شده است.

کامران داوری‌نیکو در ایران، ترکیه و ایتالیا تحصیل کرده است و کتاب علمی- مهارتی او با عنوان تولید بدون کارخانه: پارادایم نوین کارآفرینی در هزاره سوم در نخستین جشنواره «پژوهش‌های تجربی ابوریحان» به عنوان اثر برتر انتخاب و پایان‌نامه دکترای این نویسنده در هفدهمین جشنواره «ملی پایان‌نامه سال» در رده علوم انسانی به عنوان پایان‌نامه برتر کشور برگزیده شده است.

در بخشی از این کتاب آمده است:

دو دل‌باخته به دو دلداه می‌رسند. خواستگاری و بله بران و باشلق و شیربها و خلعت تا حنابندان و عقد و جهازکشون و پاتختی مو به مو اجرا شد. همه چیز دو به توان دو بود. از چهارگوشۀ شهر آمده بودند برای عروسی چهار برنای رعنا. ماموستا قبلِ خطبۀ عقد، چهار قل خوانده بود.

جوانان قبراق ایل فیستان به بر و شمله به سر چهارنعل می تاختند و پا به سن گذاشته‌ها، چهار برگ بازی می کردند. بانوان چارقد به سر، مجمعه می گرداندند و آجیل چهارمغز و چای چهارگیاه تعارف می کردند و برایموک نی‌انبان را چاق کرده بود و هر از گاهی چهارمضراب می نواخت و رقصی چنان میانۀ میدان که کسی از آقا معلم ندیده بود (ص.۷۹).

کتاب هوای حوالی حوّا نوشته کامران داوری‌نیکو در ۱۵۹ صفحه با شمارگان ۸۰۰ نسخه به تازگی از سوی انتشارات نیستان منتشر شده است.