سمنان- ایرنا- دبیر هشتمین جشنواره ملی پسته ایران- دامغان گفت: جشنواره پسته امسال با توجه به شرایط ناشی از کرونا و ضرورت رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و جلوگیری از تجمع‌ها در تاریخ ۲۷ و ۲۸ آبان ماه به صورت نیمه‌مجازی برگزار می‌شود.

رضا زارع زاده روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: هشتمین جشنواره ملی پسته دامغان در روزهای ۲۷و ۲۸ آبان ۱۴۰۰ و در سالن همایش های دانشگاه دامغان برگزار می‌شود. 

وی تصریح کرد: بدون شک برگزاری هفت دوره جشنواره ملی پسته علاوه بر ایجاد ارزش افزوده برای محصول پسته دامغان، دستاوردهای علمی و خلاقانه داشته است که باید با حمایت بخش خصوصی و جذب سرمایه‌گذار اجرایی و عملیاتی شود. 

زارع زاده ادامه داد: برگزاری نمایشگاه ادوات و صنایع کشاورزی، سموم و انواع کودها در حاشیه هشتمین جشنواره ملی پسته دامغان در دستور کار قرار دارد که به مدت ۶ روز برپا می‌شود. 

وی با اشاره به اینکه برگزاری مراسم متنوع در محلات از جمله بوستان ها و فضاهای شهری و روستاهای شهرستان دامغان از جمله برنامه‌های جشنواره امسال است، افزود: طبق برنامه‌ریزی های انجام شده، برای حضور سه سفیر برنامه‌ریزی های لازم انجام شده است که امیدواریم شاهد حضور این افراد باشیم.

زارع زاده خاطر نشان کرد: در کنار جشنواره، تولیدات محتوایی و کلیپ‌های آموزشی ویژه کشاورزان، باغداران و تاجران تولید شده است که طی روزهای برگزاری جشنواره در فضای مجازی منتشر می‌شود. 

وی بیان کرد: برگزاری فراخوان «ایده‌ شو نو پسته» با موضوع کاشت، داشت، برداشت و با هدف ارتقا تولید و فرآوری محصول پسته به همت کمیته علمی جشنواره، پارک علم و فناوری و دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در زمینه‌های مختلف، از اصلی ترین برنامه‌های این جشنواره است. 

دبیر هشتمین جشنواره ملی پسته دامغان گفت: شناسایی و معرفی پسته دامغان به عنوان با کیفیت‌ترین پسته ایران، آشنایی با آخرین دستاوردهای باغداری پسته از دیگر اهداف این جشنواره است.

به‌ گزارش ایرنا، شهرستان دامغان دارای بیش از ۱۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که نزدیک به ۴۰ درصد از آن به سامانه های نوین آبیاری مجهز است. حدود ٨۰ درصد باغ های پسته تولیدی استان سمنان در دامغان قرار دارد و شاه پسند ، اکبری ، کله قوچی، احمد آقایی و عباسعلی، مهمترین ارقام پسته این شهرستان است.

ارزش افزوده تولید سالانه حدود ۴۵ تا ۵۰ هزار تن پسته دامغان حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال برآورد می شود.

۳۵ درصد اشتغال دامغان در حوزه کشاورزی است که پنج هزار باغدار و کشاورز در این بخش مشغول فعالیت هستند.

برچسب‌ها