تهران- ایرنا- رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش با برگزاری رژه شناورهای سطحی و زیر سطحی از جمله ناوشکن تمام ایرانی دنا به کار خود پایان داد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از ستاد تبلیغات رزمایش،  دریادار سید محمود موسوی گفت: تجهیزات حاضر در مراسم سان و رژه پایانی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش، تنها بخشی از امکانات به کار گرفته شده با تکیه بر ظرفیت یگان‌های منطقه بود که در این رزمایش شرکت داشتند.

سخنگوی این رزمایش افزود: این رزمایش با اجرای سریال‌ها و سناریوهای نظامی مختلف در منطقه عملیاتی با وسعتی بیش از یک میلیون متر مربع برگزار شد.

دریادار موسوی با اشاره به اهداف رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش، گفت: این رزمایش با اهدافی از جمله ارتقای توان رزم و دفاع از استقلال، تمامیت ارضی و نظام جمهوری اسلامی ایران، استمرار و تقویت حضوری اثرگزار در آب‌های دوردست بین‌المللی، ارتقای آمادگی ارتش برای ایستادگی مقابل زیاده‌خواهی دشمنان، شبیه‌سازی محیط رزم واقعی و اجرای بخش‌هایی از طرح‌های عملیاتی، افزایش هماهنگی بین نیروهای چهارگانه ارتش و قرارگاه مشترک پدافند هوایی در اجرای عملیات مشترک، انتقال دانش و تجربه به نسل جوان در محیط واقعی عملیات، بهره‌برداری حداکثری بخشی از قابلیت‌های موجود در حوزه پهپاد ارتش، ارزیابی سرعت عمل، چالاکی، دقت و قدرت تخریب سامانه‌های موشکی ساحل پایه، دریاپایه و هواپایه برگزار شد.

وی، ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش را رزمایش مشترک میان چهار نیروی ارتش جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت: برگزاری رزمایش‌هایی از این دست ترکیب توان و قدرت توپخانه‌های نیروی زمینی، نیروی دریایی و نیروی پدافند در پشتیبانی آتش از نیروهای عمل کننده، افزایش حجم آتش و قدرت تخریب آنها در مقابله با دشمن را در پی داشته و موجب هماهنگی بیش از پیش نیروها در مقابله با دشمنان شود.

سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش، با اشاره به دستاوردهای این رزمایش گفت: ارتقای توان بازدارندگی مقابل تهدیدهای آینده، خودباوری و اعتماد به نفس در رصد و مقابله با تهدیدات، افزایش اعتماد به نفس در صحنه‌های عملیاتی گسترده در زمین، هوا و دریا با تکیه بر فناوری‌ها و دستاوردهای بومی و توانمندی های داخلی  از دستاوردهای این رزمایش مشترک بود.

دریادار موسوی تصریح کرد: همچنین تجلی اقتدار ارتش به عنوان بازوی قدرتمند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در منطقه جنوب شرق کشور و تضمین امنیت سرمایه‌گذاری در این منطقه، حضور در آبهای آزاد بین المللی و دوردست، ارائه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک مولفه اثرگذار در تامین امنیت منطقه و ارسال پیام قاطع جمهوری اسلامی ایران در حفظ منافع نظام  نیز از دیگر دستاوردهای رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.

مراسم پایان رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش با حضور سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش و جمعی از فرماندهان ارشد، سرلشکر حسین حسنی سعدی جانشین فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا(ص) و همچنین ناظران این قرارگاه، رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و فرماندهان نیروهای زمینی، پدافند هوایی، هوایی و دریایی ارتش و دیگر فرماندهان و مسوولان برگزار شد.

در این رزمایش انواع یگان‌های شناور سطحی و زیرسطحی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران شامل ناوشکن تمام ایرانی دنا، انواع ناوشکن‌ها، ناوهای موشک‌انداز، ناوهای نیروبر و زیردریایی‌های کلاس طارق و قدیر، از مقابل ناوشکن سرفرماندهی سهند رژه رفتند.

جنگنده‌های اف۴، میراژ و هواپیمای شناسایی P۳F نیروی هوایی ارتش و انواع بالگرد نیروی دریایی ارتش یگان‌های سطحی و زیر سطحی را در این رژه همراهی کردند.

همچنین فرمانده کل ارتش پیش از رژه یگان‌های شرکت‌کننده در رزمایش، از برخی تجهیزات و ادوات نیروی زمینی ارتش شامل تانک‌ها، نفربرها، توپ‌ها،  خودروهای موشکی  و ... سان دیدند.