تهران - ایرنا - وزیر آموزش عالی و پژوهش‌های علمی سوریه آمادگی این کشور را برای افزایش همکاری‌های علمی و آموزشی با ایران اعلام کرد و گفت: ما بسیار علاقه مند به همکاری‌های بیشتر با دانشگاه های ایران هستیم.

بسام بشیر ابراهیم که برای دیدار با مقامات جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر کرده است از دانشگاه صنعتی امیرکبیر بازدید کرد.

وی در این بازدید گفت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر جزو برترین دانشگاه ها در حوزه فنی و مهندسی در ایران و جهان است.

وزیر آموزش عالی و پژوهش های علمی سوریه افزود: تمامی ظرفیت این دانشگاه در خدمت بازار و فناوری است بنابراین ما بسیار علاقه مند به همکاری بیشتر با این دانشگاه هستیم.
وزیر آموزش عالی و پژوهش های علمی جمهوری عربی سوریه به دیدار روز گذشته خود با قائم‌مقام وزیر علوم ایران اشاره و خاطرنشان کرد: در جلسه ای که در وزارت علوم داشتیم تاکید بر ارایه برنامه ها برای همکاری علمی و آموزشی مانند اختصاص بورس های تحصیلی، استفاده از اساتید مشترک، فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی مشترک و برگزاری همایش های مشترک شد که امیدواریم در این زمینه ها با دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز همکاری داشته باشیم.

بشیر ابراهیم افزود: تعدادی از دانشجویان سوری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر مشغول به تحصیل هستند که بسیاری از این افراد پس از فارغ التحصیلی در دانشگاه های سوریه به عنوان اعضای هیات علمی جذب می شوند.

وی اظهار داشت: سطح علمی و آموزشی دانشجویان سوری مشغول به تحصیل در دانشگاه صنعتی امیرکبیر بسیار بالا است و بسیار علاقه مند هستیم که سطح همکاری های مشترک میان دانشگاه های کشور سوریه و دانشگاه صنعتی امیرکبیر توسعه یابد.

روابط دانشگاهی و علمی ایران و سوریه گسترش می یابد

شفیق دیوب سفیر سوریه در تهران هم در این بازدید گفت: روابط میان دو کشور ایران و سوریه استراتژیک و تاریخی است و امیدواریم روابط تهران - دمشق گسترش یابد و پیشبرد روز افزون داشته باشد.

وی افزود: همانطور که در میدان نظامی پیروز هستیم، برنامه داریم در زمینه آموزش و پژوهش نیز پیروز باشیم که برای این هدف تلاش می کنیم با دانشگاه های کشور ایران به خصوص دانشگاه صنعتی امیرکبیر همکاری گسترده ای داشته باشیم.

سفیر کشور سوریه در تهران تاکید کرد: برقراری ارتباط با دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای ما بسیار اهمیت دارد چراکه این دانشگاه جزو دانشگاه های تخصصی مطرح در دنیا است.

با همکاری دانشگاه امیرکبیر پارک علم و فناوری در سوریه راه اندازی می شود

یسار عابدین رییس دانشگاه دمشق نیز که به همراه وزیر آموزش عالی و پژوهش های علمی این کشور در این بازدید حضور داشت، گفت: در گذشته تفاهم نامه ای با دانشگاه صنعتی امیرکبیر منعقد کردیم اما هنوز این تفاهم نامه اجرایی نشده که امیدواریم به زودی بتوانیم این تفاهم نامه را به مرحله اجرا برسانیم.

وی افزود: ما بسیار علاقه داریم که از تجربیات دانشگاه صنعتی امیرکبیر در دانشگاه دمشق استفاده کنیم.

رییس دانشگاه دمشق اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم از تجربیات دانشگاه صنعتی امیرکبیر در زمینه ایجاد پارک علم و فناوری استفاده کنیم. همچنین برنامه داریم شعبه دانشگاه صنعتی امیرکبیر را در دانشگاه دمشق راه اندازی کنیم.

یسار عابدین عنوان کرد: همچنین برنامه داریم از تجربیات و توانمندی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در زمینه بازسازی و احداث آزمایشگاه های دانشگاه دمشق استفاده کنیم.

برتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه ارتباط با صنعت و درآمدهای پژوهشی در میان دانشگاه های کشور

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر هم در این بازدید گفت: این دانشگاه از نظر ارتباط با صنعت و درآمدهای پژوهشی رتبه اول را در بین دانشگاه های کشور کسب کرده است .
به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سید حسن قدسی پور با بیان اینکه دو کشور مسلمان ایران و سوریه اشتراکات زیادی با یکدیگر دارند، افزود: لازم است برای همکاری علمی و فناورانه بر این اشتراکات تمرکز کنیم.

وی اظهار داشت: دو کشور ایران و سوریه با یکدیگر همسو بوده و متحد استراتژیک هستند و همین امر موجب شده تا دو کشور مواضع بسیار خوبی درجهان و جهان اسلام داشته باشند.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: همانگونه که دو کشور در میدان های نبرد با یکدیگر متحد شدند تا دشمن صهیونیستی و آمریکایی را از بلاد اسلامی خارج کنند امیداوریم بتوانیم در جبهه علم و فناوری نیز با یکدیگر همکاری کنیم.
قدسی پور عنوان کرد: همکاری دو کشور ایران و سوریه باید در راستای رفع نیاز جوامع اسلامی ومسلمانان دراقصی نقاط جهان باشد.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت های علمی، آموزشی و فناورانه دانشگاه صنعتی امیرکبیر بسیار زیاد است و این پتانسیل ها می تواند زمینه همکاری علمی و فناورانه میان دانشگاه صنعتی امیرکبیر و کشور سوریه را فراهم کند.به طور مثال در زمینه هوش مصنوعی دانشگاه صنتی امیرکبیر رتبه اول را در کشور به خود اختصاص داده است.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: درحال حاضر حدود ۳۰۰ شرکت دانش بنیان در برج های فناوری این دانشگاه مشغول به فعالیت هستند که این شرکت ها شتاب خوبی را در رفع نیازهای مردم داشته اند.

بورس شهید سلیمانی به دانشجویان و اساتید سوری

 های علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر هم در این بازدید تاکید کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر بورسی را تحت عنوان  «شهید قاسم سلیمانی» برای ۱۵۰ دانشجو و استاد سوری طراحی کرده است.

امیر گل رو گفت:  این دانشگاه دارای ۵۲۷ عضو هیات علمی است که تاکنون ۱۰ عضو هیات علمی این دانشگاه به عنوان وزیر انتخاب شده اند.

وی افزود: دانشگاه صنعتی امیرکبیر از نظر تحقیقاتی در دنیا سرآمد است و براساس اعلام پایگاه رتبه بندی کیو اس این دانشگاه ازنظر شاخص سرانه ارجاعات هر استاد رتبه ۱۹ کل جهان را دارد.

مدیر همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه دانشگاه دارای ۲۴ مرکز تحقیقاتی و ۱۶ قطب علمی است، تاکید کرد: زمینه های اصلی تحقیقاتی این دانشگاه در زمینه سلامت، ایمنی، آب، محیط زیست و انرژی است.

گل رو اظهار داشت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر در زمینه کارآفرینی سرمایه گذاری های بسیاری انجام داده است و آمادگی داریم این تجربه را با دانشگاه های کشور سوریه به اشتراک بگذاریم.

وی گفت: این دانشگاه دارای دانشجویان بین المللی از جمله دانشجویان سوری است که برنامه داریم جذب دانشجویان خارجی از جمله دانشجویان کشور سوریه را افزایش دهیم.

مدیر همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر بورسی را تحت عنوان « شهید قاسم سلیمانی» برای ۱۵۰ دانشجو و استاد سوری طراحی کرده است.

گل رو افزود: این بورس در دو سطح دانشجویی و استادی طراحی شده است که براساس آن ۲۵ استاد این دانشگاه می توانند در مقطع دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه تحصیل دهند.

وی عنوان کرد: همچنین براساس این بورس به ۵۰ نفر از اساتید سوری فرصت مطالعاتی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر اختصاص می یابد.
مدیرهمکاری های علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: براساس این بورسیه ۵۰ نفر از دانشجویان رتبه نخست کنکور کشور سوریه می توانند در مقطع کارشناسی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تحصیل کنند.

مدیر همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین گفت همچنین براساس این بورسیه سه دانشجوی رتبه اول مقطع کارشناسی دانشگاه دمشق در ۵ گرایش که دانشگاه دمشق اعلام کند در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تحصیل می کنند.
گل رو ادامه داد: برنامه داریم دوره مشترک برای دانشجویان طراحی کنیم که سال اول تحصیل خود را در دانشگاه دمشق و سال دوم را در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تحصیل کنند.

وی خاطرنشان کرد:: همچنین دانشگاه صنعتی امیرکبیر تخفیف شهریه ۵۰ درصدی برای دانشجویان دختر و پسر سوری درنظر گرفته است.

مدیر همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهارداشت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر برنامه دارد یک دفتر در دانشگاه دمشق و دانشگاه دمشق یک دفتر در مرکز رشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در جزیره کیش راه اندازی کند.
گل رو افزود: این دانشگاه آمادگی دارد به دانشجویان و اساتید سوری علاقه‌مند به حوزه فناوری آموزش های لازم را ارایه دهد.
بشیر ابراهیم وزیر آموزش عالی و پژوهش های علمی سوریه، شفیق دیوب سفیر کشور سوریه در ایران، یسار عابدین رییس دانشگاه دمشق و هیات همراه از دانشگاه صنعتی امیرکبیر  و برج فناوری دانشگاه بازدید کردند.