ضرورت ایجاد پارک علم و فناوری مشترک ایران و سوریه

تهران - ایرنا - معاون مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با قائم‌مقام دفتر اتحادیه دانشجویان جمهوری عربی سوریه بر ضرورت ایجاد پارک علم و فناوری مشترک دو کشور تأکید کرد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، محمدرضا محمدزاده عطار معاون مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست با محمد عامر طلاس قائم‌مقام و عماد شلال العمر عضو دفتر اتحادیه دانشجویان جمهوری عربی سوریه که امروز (دوشنبه) در محل این وزارتخانه برگزار شد، گفت: ایران از لحاظ رتبه‌های علمی بر اساس استانداردهای بین‌المللی مقام نخست منطقه را داراست.

وی تصریح کرد: در ایران بیش از ۸۰ هزار عضو هیات علمی و سه میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو داریم و خوشحال می‌شویم ارتباطمان با کشور دوست و برادر سوریه تقویت شود.

معاون مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی وزارت علوم درخصوص گسترش زبان و ادبیات فارسی اظهار داشت: آمادگی داریم به دانشجویان سوری در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به هر تعدادی در حوزه زبان و ادبیات فارسی بورسیه اعطا کنیم؛ همچنین برای توانمندسازی اساتید حوزه زبان و ادب فارسی دوره‌های آموزشی در ایران برگزار کنیم.

محمدزاده عطار خاطرنشان کرد: همچنین آمادگی داریم برای دیگر اساتید سوری در سایر حوزه‌ها نیز در رشته‌های مورد پیشنهاد شما، اساتید را به کشور سوریه اعزام کنیم.

وی افزود: می‌توانیم کرسی‌های زبان فارسی در کشور سوریه را نیز با اعزام اساتید این حوزه تقویت کنیم و با توجه به اقدامات خوب در کشور سوریه انتظار داریم ظرفیت پذیرش رشته زبان فارسی افزایش یابد.

معاون مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی وزارت علوم اظهار داشت: این آمادگی را نیز داریم که تجربیاتمان را با کشور دوست و برادر سوریه به اشتراک بگذاریم. همچنین می‌توانیم برای فارغ‌التحصیلان و دانشجویان سوری، دوره‌های آموزشی تدارک ببینیم تا فارغ‌التحصیلان کشور شما پس از فراغت از تحصیل بتوانند شرکت تاسیس کنند.

محمدزاده عطار در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم ایجاد پارک علم و فناوری به صورت مشترک بین دو کشور ایران و سوریه تأکید کرد و گفت: حوزه علم و فناوری و پارک‌های علم و فناوری برای کشورها می‌توانند بسیار مثمر ثمر باشند.

وی ارتباط دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران و سوریه را ضروری دانست و گفت: در ماه‌های گذشته تجربه بسیار خوبی با کشور عراق داشتیم و با برگزاری اجلاسی به منظور شبکه‌سازی دانشگاهی که در شهر مشهد مقدس برگزار شد، روسای دانشگاه‌های ایران و عراق ضمن به اشتراک گذاشتن تجربیات علمی خود، حدود ۲۰۰ تفاهم‌نامه همکاری منعقد کردند.

محمدزاده عطار به موضوع جذب و پذیرش دانشجویان اشاره کرد و اظهار داشت: برای دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی آمادگی آن را داریم که دانشجویان سوری دوره‌های ۶ ماهه فرصت مطالعاتی را در دانشگاه‌های ایران بگذرانند.

وی همچنین پیشنهاد برگزاری نمایشگاهی از دستاوردها و معرفی دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران در سوریه را ارائه کرد و گفت: با برگزاری این نمایشگاه دانشجویان سوری می‌توانند با فناوری‌ها و نوآوری‌های کشور ایران آشنا شوند.

توافق‌نامه ایران و سوریه در راستای بورسیه دانشجویان سوری فعال و اجرایی شده است

براساس اعلام وزارت علوم، محمد عامر طلاس قائم‌مقام دفتر اتحادیه دانشجویان جمهوری عربی سوریه نیز در این نشست گفت: ایران در حوزه علم و فناوری پیشرفت بسیار چشمگیری داشته است تا جایی که جزو پنج کشور برتر دنیاست و تمایل داریم که دانشجویان کشورمان برای ادامه تحصیل به ایران بیایند.

وی یکی از نقاط مشترک بین دو کشور ایران و سوریه را دشمن مشترک؛ آمریکا و اسرائیل دانست و افزود: ایران با وجود تحریم‌های بیش از ۴۰ ساله، تجربیات بسیار خوبی به دست آورده است و دوست داریم دانشجویان ما این تجربه را از شما یاد بگیرند. اولویت نخست ما این است که دانشجویان سوری دانش پیشرفته را از شما بیاموزند تا همفکری بین دو کشور پایدار بماند.

قائم‌مقام دفتر اتحادیه دانشجویان سوریه تصریح کرد: توافق‌نامه بین دو کشور ایران و سوریه در راستای بورسیه دانشجویان سوری فعال و اجرایی شده است.

عامر طلاس افزود: در دانشگاه‌های کشور سوریه گروه زبان و ادبیات فارسی افتتاح شد و تعداد اساتید قابل قبولی در این حوزه داریم که در ایران تحصیل کرده‌اند و در کشور سوریه مشغول تدریس هستند.

وی در ادامه سخنان خود پیشنهاد ایجاد نمایشگاهی از دستاوردهای دانشگاه‌های ایران را در بدو آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌های کشور سوریه ارائه کرد و گفت: نسل جوان سوریه به این نتیجه رسیده است دانشجویی که در ایران درس می‌خواند از لحاظ علم و فرهنگ و فکر، گنجینه‌ای برای کشورش است.

قائم‌مقام دفتر اتحادیه دانشجویان سوریه خاطر نشان کرد: در نسل جدید، ما مشکل ارزش‌ها را داریم و می‌خواهیم این ارزش‌ها را در دانشجویان حفظ نماییم؛ زمانی که دانشجویان سوری به ایران می‌آیند ارزش‌های آنان حفظ می‌شود، چرا که در ایران، هم درس می‌خوانند، هم ارزش‌ها و اندیشه‌های همراه با اصول ملی‌گرایی در آنها تقویت می‌شود.

در ادامه عماد شلال العمر عضو دفتر اتحادیه دانشجویان جمهوری عربی سوریه اظهار داشت: ایران و سوریه همواره دارای یک دشمن مشترک هستند که این دشمن دارای ابزار بسیار قوی است و بحث تهاجم فرهنگی جنگ ساده‌ای نیست، لذا نیاز داریم از لحاظ علمی توانمند شویم تا برای مقابله با این دشمن مشترک آماده شویم.

وی با بیان اینکه جوانان دو کشور برادر باید یکدیگر را در قدم نخست بشناسند، افزود: موثرترین گروه در هر جامعه‌ای جوانان هستند و در زیر مجموعه گروه جوانان نیز موثرترین گروه را نخبگان تشکیل می‌دهند.

عضو دفتر اتحادیه دانشجویان جمهوری عربی سوریه گفت: شناخت جمهوری اسلامی برای نسل جوان کشور سوریه بسیار مهم است چون این کشور در زمینه علم و فناوری پیشرفت بسیار چشمگیری داشته است.

شلال العمر با تأکید بر اینکه فعالیت‌های علمی و دوره‌های مشترک بین دو کشور ایران و سوریه باید تقویت شود، خاطرنشان کرد: نزدیکی نسل جوان این دو ملت، بر روی آموزش زبان فارسی تأثیر دارد و تمایل آنان را به یادگیری افزایش می‌دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha