به گزارش ایرنا، سیدمحمدرضا هاشمی روز سه شنبه در هفتاد و ششمین جلسه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان سمنان بیان کرد: شورای گفت وگو دولت و بخش خصوصی با هدف تسهیل فعالیت های بخش خصوصی شکل گرفته است و تاکنون در استان سمنان عملکرد مناسبی داشته است و برنامه ریزی ها برای رفع موانع صادرات و تولید صورت می گیرد.
وی در خصوص مشکلات ارزی صادرکنندگان استان سمنان افزود: با تشکیل بانک اطلاعاتی صادرکنندگان استان سمنان و هدایت صادرکنندگان به سوی صادرات از مبدا گمرک سمنان و رفع برخی مشکلات بانکی روند صادرات استان بهبود می یابد.
هاشمی ادامه داد: موانع تولید استانی واحدهای تولیدی برطرف خواهد شد و دسترسی شهرک های صنعتی استان سمنان به راه آهن برای تسهیل در صادرات باید تسریع شود.
وی تشکیل کمیته های تخصصی را ضروری برشمرد و گفت: موانع و مشکلات واحد های تولیدی، صنعتی و کشاورزی در کمیته های تخصصی تشکیل شده در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان سمنان در سریع ترین زمان رسیدگی شود.
استاندار سمنان تصریح کرد: افزایش ظرفیت تولید استان در حوزه های کشاورزی، صنعتی و معدنی دغدغه اشتغال را رفع خواهد کرد همچنین معضل کمبود آب و تامین آب واحدهای صنعتی، کشاورزی و شرب در کنار مدیریت مصرف و منابع تامین آب پیگیری خواهد شد.
وی رفع مشکلات تامین گاز مصرفی واحدهای صنعتی را نیز ضروری برشمرد.
هاشمی با اشاره به مصوبات سفر رییس جمهوری به استان سمنان خاطر نشان کرد: ۱۴۵ مصوبه برای ۲۵ دستگاه اجرایی با اعتباری بالغ بر ۴۰هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژه های نیمه تمام اختصاص یافته است همچنین ۱۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات برای واحدهای صنعتی استان سمنان و ۲۳ مصوبه با دستور مستقیم رئیس جمهوری پیگیری خواهد شد.
معضل آب برای واحدهای صنعتی استان سمنان جدی است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان سمنان عنوان کرد: واحدهای تولیدی استان اکنون با کمتر از ۵۰ درصد توان خود فعالیت می کنند که در صورت فعال شدن توان حداکثری کمبود ۶۰۰ لیتر بر ثانیه آب وجود دارد.
علی اصغر جمعه ای اظهار داشت: فرونشست زمین در استان سمنان حاصل حفر چاه های آب به عمق ۳۰۰متر است که باید برای تامین آب شرب اقدام شود.
وی تامین گاز مصرفی واحدهای صنعتی را مشکلی جدی دانست و افزود: مصرف گاز صنایع در سال جاری بر اساس قیمت خوراک که نرخ صادراتی است محاسبه می شود و به دلیل شناوربودن قیمت مشکلاتی را برای صنعتگران به وجود آورده است.
جمعه ای با اشاره به فرسودگی ناوگان حمل و نقل عنوان کرد: فرسودگی ناوگان حمل و نقل و افزایش کرایه ها برای واحدهای صنعتی و تولیدی مشکلاتی را به وجود آورده است.
وی افزود: فرایند اعتبارات ارزی در بانکها بسیار طولانی است و با تسهیل این روند و آشنایی صادرکنندگان و واردکنندگان به ضوابط بانکی مشکلات حل خواهد شد.
۴۰ درصد صادرات استان از مبدا خارج از استان صادر می شود
مدیرکل گمرک استان سمنان بیان کرد: بیش از ۴۰ درصد تولیدات استان از طریق گمرک های خارج از استان صادر می شود.
علی سعدالدین ادامه داد: صادرکنندگان استان سمنان با فراهم بودن شرایط مطلوب و سودآور صادرات خود را از گمرک استان انجام خواهند داد که رفع برخی مشکلات حمل و نقل و در نظر گرفتن حمایت هایی در این خصوص برای ترغیب صادرکنندگان برای انتخاب گمرک سمنان صورت می گیرد.
وی افزود: به دلیل نبود دسترسی به سایر گمرک ها و دریافت آمار میزان صادرات صادرکنندگان استان سمنان اطلاع دقیقی از میزان صادرات استان سمنان در دست نیست.
رسیدگی به مشکلات قطعی گاز واحدهای صنعتی و افزایش پوشش استانداردهای تشویقی واحدهای تولیدی نیز در این جلسه بررسی شد./