دکتر «شهریار مستوفی» روز جمعه به ایرنا افزود: در همین راستا طی سال گذشته در کارگروه صیانت از حقوق مردم سندی راهبردی در خصوص سلامت و ارتقای کیفی نان در استان با مشارکت همه دستگاههای متولی از مزرعه تا سفره اعم از جهاد کشاورزی، شرکت غله و خدمات بازرگانی، صنعت و معدن، معاونت بهداشتی، معاونت غذا و دارو، سازمان فنی و حرفه ای، اتحادیه نانواییها و اتحادیه کارخانهجات آرد و نان تعریف شد که نقشه راه و مبنای حرکت در سال ۱۴۰۰ باشد.
وی اضافه کرد: بر مبنای سند راهبردی نان درصدد هستیم تا حدودی وضعیت کیفی نان را از نظر شاخص های سلامت، ظاهری و تغذیه ای ارتقا دهیم که این سند تدوین و وظایف دستگاه ها در آن تعریف شده است.
مستوفی اظهار داشت: در این سند هفت راهبرد تعریف شده که از جمله آن می توان به ارتقای وضعیت تولید، خرید و نگهداری در سیستم حمل و نقل گندم، ارتقای وضعیت فنی- بهداشتی کارخانه جات آرد و نان و محصولات آنها، انجام پروژه های تحقیقاتی به منظور ارتقا و بروز رسانی فناوری مناسب در تولید و نگهداری، تبیین و بازنگری قوانین، ضوابط و استانداردهای مرتبط با آرد و نان، ارتقای سطح آگاهی و آموزش مردم، تبیین برنامه های تشویقی و حمایتی در تولید انواع آرد و نان اشاره کرد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه گفت: با تعریف سند راهبردی نان به منظور برنامه ریزی بهتر، یک نظرسنجی در سطح استان انجام شد و هماهنگی های لازم با متخصصین آمار انجام گرفت که انتخاب نمونه ها براساس میزان جمعیت شهرستانهای مختلف باشد، البته این نظرسنجی در همه استان انجام گرفت و حدود چهار هزار نفر در آن شرکت کردند.
وی عنوان کرد: شاخص هایی برای انجام نظرسنجی مذکور از جمله طعم و مزه نان، کیفیت، بو و عطر، وزن و اندازه، شرایط نانوایی، رعایت سلامتی و بهداشت نان، میزان نمک و روشهای پخت نان در نظر گرفته شد.
مستوفی گفت: براساس نظرات مردم حدود ۵۳ درصد نظر متوسطی نسبت به وضعیت نان استان داشتند، ۲۴ درصد در باره شاخص های مطرح شده نظر مثبتی ارایه کردند و حدود ۲۳ درصد هم وضعیت نان را ضعیف ارزیابی کردند.
وی در پایان گفت: در بحث سلامت نان شاخص های کیفی، تغذیه ای و بهداشتی نان حایز اهمیت است که شاخص های تغذیه ای شامل املاح، پروتئین ها و ویتامین های موجود در نان است.
در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه بیش از ۲ هزار نانوایی فعال است.