مسکو – ایرنا – فضاپیمای باری روسی پروگرس ام. اس-۱۸ که در کنار ایستگاه فضایی بین المللی پهلو گرفته است با اقدام به افزایش ارتفاع، از برخورد این ایستگاه با ماهواره از کار افتاده فضایی جلوگیری کرد.

به گزارش ایرنا، شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد: ایستگاه فضایی بین المللی بموقع مانور داده و از مسیر حرکت ماهواره چینی فنگون-۱ اس که از کار افتاده و به زباله فضایی تبدیل شده است، دور شد.

بر اساس این گزارش، با محاسبات کارشناسان، زباله فضایی فردا می بایست به ایستگاه فضایی بین المللی نزدیک شود اما برای پیشگیری از خطر برخورد، فضاپیمای پروگرس روسی، ارتفاع این ایستگاه را ۱۲۰۰ متر افزایش داد.

زباله های فضایی که در مدار پیرامون کره زمین سرگردان هستند، برای ایستگاه فضایی بین المللی و ماهواره های فعال در این محدوده خطر ایجاد می کنند.  
 
منابع خبری روسیه در این رابطه می گویند که مدار زمین پر از زباله های فضایی شده و میزان این زباله ها در یک دهه اخیر به دو برابر افزایش یافته است.

به گزارش ایرنا، درحال حاضر در مدار زمین ۱۶ هزار و ۹۴ قطعه زباله فضایی وجود دارد.

برپایه  گزارش رسانه ها، از این تعداد سه هزار و ۳۹۶ عدد ماهواره فرسوده و از رده خارج و ۱۲ هزار و ۹۶۸ عدد قطعات بزرگ موشک ها و فضاپیماها می باشند.
در زمان حاضر پنج نفر در ایستگاه فضایی بین المللی بسر می برند.  

ایستگاه فضایی بین المللی، یک آزمایشگاه فضایی به ارزش حدود یکصد میلیارد دلار است که در آن انواع آزمایش‌ها در شرایط فضا و بی وزنی توسط چند کشور از جمله روسیه، آمریکا و ژاپن و آژانس فضایی اروپا انجام می‌گیرد.

این مرکز فضایی بین المللی از روز دوم نوامبر سال  ۲۰۰۰ تاکنون، به طور مداوم سرنشین داشته است.