به گزارش ایرنا، شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه روز دوشنبه گفت: ایستگاه فضایی بین المللی روسیه امروز در روز فضانوردی روسیه برای جلوگیری از برخورد با زباله فضایی تغییر جهت خواهد داد.
در زمان حاضر زباله فضایی به ایستگاه فضایی بین المللی نزدیک می شود و ساعت ۲۱ و ۲۰ دقیقه به وقت مسکو، این مرکز فضایی جهت حرکت خود را تغییر خواهد داد.
در زمان حاضر چهار فضانورد روس، پنج فضانورد آمریکایی و یک ژاپنی در حال انجام ماموریت فضایی در ایستگاه فضایی بین المللی هستند.
ایستگاه فضایی بین المللی، یک آزمایشگاه فضایی به ارزش حدود یکصد میلیارد دلار است که در آن انواع آزمایشها در شرایط فضا و بی وزنی توسط چند کشور از جمله روسیه، آمریکا و ژاپن و آژانس فضایی اروپا انجام میگیرد.
منابع خبری روسیه چندی پیش اعلام کردند: مدار زمین پر از زباله های فضایی شده و میزان این زباله ها در یک دهه اخیر به دو برابر افزایش یافته است.
به گزارش ایرنا به نقل از این منابع، در زمان حاضر در مدار زمین ۱۶ هزار و ۹۴ قطعه زباله فضایی وجود دارد.
برپایه این گزارش، از این تعداد سه هزار و ۳۹۶ عدد ماهواره فرسوده و از رده خارح و ۱۲ هزار و ۹۶۸ عدد قطعات بزرگ موشک ها و فضاپیماها می باشند.
زباله های فضایی مشکل بزرگی برای ایستگاه فضایی بین المللی و ماهواره های واقع در مدار زمین می باشند و خطر برخورد با آنها را بوجود می آورند.
آخرین مورد گزارش شده درباره مساله زباله های فضایی در مدار کره زمین روز ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ اعلام شد که بر اساس آن
یک پالت باتری ۲.۹ تنی که از ایستگاه بینالمللی فضایی آزاد شده بود به سنگینترین زباله فضایی بیرون انداخته شده از این ایستگاه تبدیل شده است.
کنترلرهای ماموریت در هوستون به بازوی رباتیک Canadarm۲ دستور دادند که یک پالت خارجی را که با ۲.۹ تن باتری نیکل-هیدروژن پر شده بود، در مدار زمین آزاد کند.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، ماموران کنترل ماموریت در هوستون به بازوی رباتیک Canadarm۲ دستور دادند که یک پالت خارجی را که با ۲.۹ تن باتری های نیکل-هیدروژن پر شده است، در مدار زمین آزاد کند.
آمریکا و روسیه عمده ترین زباله سازهای فضایی هستند.
نظر شما