رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم گفت: ۱۸۴ بیمار به علت بیماری کووید۱۹ در مراکز درمانی این استان بستری هستند که ۴۶ تن از آنها بدحال میباشند.
محمدرضا قدیر در گفتوگویی درباره آخرین وضعیت بیماران کووید۱۹ در این استان، افزود: در ۲۴ ساعت منتهی به ۲۱ آبانماه جاری، ۲۷ بیمار با علایم کرونا مثبت بهصورت سرپایی پذیرش شدند.
وی خاطرنشان کرد: در این مدت ۲۴ بیمار جدید در زمینه مذکور در مراکز درمانی استان قم بستری و همچنین ۲۷ بیمار نیز از مراکز درمانی این استان ترخیص شدند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر وضعیت کرونا در قم «زرد» است، بیان کرد: خوشبختانه در ۲۴ ساعت گذشته، مورد فوتی به علت کرونا در استان قم اعلام نشده است.
قدیر با بیان اینکه تاکنون تعداد یکمیلیون و ۲۲۷ هزار و ۱۳۱ دُز واکسن کرونا در استان قم تزریق شده است، گفت: همچنین در ۲۴ گذشته ۳۷۵ مورد آزمایش (تست) در زمینه کرونا در این استان انجام شده که ۶۴ مورد آن مثبت بوده است.
تعداد بستری بیماران کرونایی در قم به زیر ۲۰۰ تَن رسید
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: بعد از ۱۴۰ روز، شمار بستری بیماران کرونایی در این استان به زیر ۲۰۰ تَن کاهش پیدا کرده است.
محمدرضا قدیر در گفتوگویی اظهار داشت: امروز تعداد بستری بیماران کرونایی در بیمارستانهای قم، ۱۸۷ تَن است که اغلب آنها در ۲ بیمارستان امیرالمومنین و کامکار بستری هستند.
وی افزود: اینروند کاهشی، بیش از هر چیز نشاندهنده خدمات ارزشمند کادر بهداشت و درمان، رعایت دستورهای بهداشتی و تزریق واکسن توسط مردم فهیم قم است.
وضعیت کرونایی قم با همکاری شهروندان به وضعیت آبی میرسد
رییس مرکز بهداشت قم گفت: امیدواریم بهزودی با همکاری و همدلی همه مردم و توجه به واکسیناسیون و رعایت فاصله اجتماعی، بتوانیم از وضعیت زرد به وضعیت آبی کرونایی برسیم.
سیامک محبی در جلسه ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا در قم، افزود: قم از میان بهترین استانها در زمینه رعایت دستورالعملهای بهداشتی خارج شده و متاسفانه در بخشهای مختلف شاهد کاهش رعایت شیوهنامههای بهداشتی هستیم و این بسیار نگرانکننده است.
وی بر ضرورت افزایش نظارتها بر عملکرد دستگاههای اجرایی و اصناف در زمینه رعایت دستورالعملهای بهداشتی و واکسیناسیون تاکید کرد و گفت: همه سازمانها باید وظایف نظارتی خود را در این رابطه بهدرستی انجام دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم از آمادگی برای واکسیناسیون افراد در مراکز دولتی و تجاری خبر داد و گفت: خوشبختانه در روزهای گذشته روند ابتلا و مرگومیر ناشی از کرونا نزولی بوده است.
وی با اشاره به شیوع آنفلوانزای فصلی و علائم مشترک آن با کرونا، برخی از مراجعات به مراکز درمانی را غیر از کرونا دانست و گفت: در هفته گذشته تعداد تست PCR مثبت در قم حدود ۶ درصد کاهش داشته و این مهمترین عامل پیشبینی برای کاهش تعداد بستری و مرگومیر در هفتههای آینده است.
محبی با اشاره به ادامه طرح محله محور واکسیناسیون کرونا، تصریح کرد: از روز شنبه هفته آینده برنامه گام سوم این طرح با همکاری نیروهای بسیج در یکی از محلاتی که پوشش واکسیناسیون کمتری داشته است، بهصورت خانه به خانه آغاز خواهد شد.
وی از روند کند واکسیناسیون در قم و پدیده مخالفت با واکسیناسیون بهشدت انتقاد کرد و گفت: متاسفانه گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال در قم کمترین میزان تزریق واکسن در حدود ۵۷ درصد را دارد، در حالی که این گروه سنی بسیار فعال و در معرض ابتلا به کرونا قرار دارد.
رییس مرکز بهداشت قم با ابراز نگرانی از باز شدن مدارس ابتدایی و توجه کمتر کودکان نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی، اظهار داشت: باید تهویه مناسب در کلاسهای درس وجود داشته باشد تا خطر ابتلای دانش آموزان به کرونا به حداقل برسد.
۲۰ هزار دُز واکسن اسپایکوژن وارد قم شده است
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: ۲۰ هزار دُز واکسن اسپایکوژن که تولید مشترک ایران و استرالیاست و با توجه به فناوری ساخت، دارای کمترین عوارض است، به قم وارد شده و بهزودی تزریق آن آغاز میشود.
محمدرضا قدیر در جلسه ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا گفت: خوشبختانه روند ابتلا و مرگومیر ناشی از کرونا در استان قم همچون بسیاری از نقاط کشور نزولی است، اما در روزهای اخیر روند کاهشی آن بسیار کند و تقریبا ثابت شده است.
وی با بیان اینکه میانگین فوتی کرونا در هفته گذشته در استان قم ۲.۸ بوده است، خاطرنشان کرد: با توجه به شیوع کرونا در کشورهای همسایه بهویژه کرونای دلتاپلاس که سویه جهش یافته است، بهشدت نگران ایجاد موج ششم کرونا در کشور هستیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم موقعیت کنونی را بهترین فرصت برای تکمیل واکسیناسیون در کشور دانست و گفت: تسریع در تزریق واکسن و رعایت دستورالعملهای بهداشتی و فاصله اجتماعی از سوی مردم بیش از گذشته اهمیت دارد و امیدواریم که به آن توجه شود.
وی با بیان اینکه حدود ۶۵ درصد از افراد بالای ۱۲ سال در استان قم دُز اول یا هر ۲ دوز واکسن را تزریق کردهاند، از عقبماندگی استان در این زمینه انتقاد کرد و گفت: تمامی زیرساختهای لازم برای گسترش واکسیناسیون در قم آماده است، اما درصدی مخالف و درصدی هم مردد هستند.
قدیر بر ضرورت بهرهمندی از تمامی ظرفیتهای اجتماعی و مذهبی برای اقناع مخالفان واکسن تاکید کرد و گفت: متاسفانه برخی از مساجد به اسم طب سنتی، به مراکز ضد واکسن تبدیل شدهاند که این اصلا خوب نیست و همه باید از سلامت مردم و جامعه صیانت کنند.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر تمامی پایگاههای سلامت، خانههای بهداشت و مراکز جامع خدمات سلامت در شهر و روستا آماده تزریق واکسن هستند و این گستردگی مراکز، واکسن را در دسترس مردم قرار داده و پایین بودن شاخصهای واکسیناسیون در قم اصلا شایسته نیست.
واکسیناسیون کارمندان در قم باید کامل شود
استاندار قم گفت: واکسیناسیون کارمندان و رعایت دستورالعملهای بهداشتی در دستگاههای اجرایی باید کامل و دقیق باشد تا دیگر شهروندان نیز برای تزریق واکسن اقناع شوند.
سید محمدتقی شاهچراغی در جلسه ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا، افزود: واکسیناسیون کرونا مساله سلامت مردم و بسیار جدی است و دستگاههای اجرایی، اصناف و اتحادیهها، مدارس و مراکز آموزش عالی باید به این مساله مهم توجه داشته باشند.
وی با بیان اینکه مخالفت با واکسن با وجود تاکید رهبر معظم انقلاب، علما و مراجع عظام تقلید بیمعناست، خاطرنشان کرد: ائمه جماعات باید در مساجد نسبت به اهمیت این مساله خطیر و حساس روشنگری و اطلاعرسانی داشته باشند.
استاندار قم بر ضرورت رعایت شیوهنامههای بهداشتی در حرم مطهر حضرت معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران و بقاع متبرک امامزادگان تاکید کرد و گفت: اگر این مساله بهدرستی توصیه و تذکر داده شود، مردم دستورالعملها را رعایت میکنند.
وی با اشاره به اهمیت بررسی ورود اتباع و زائران خارجی به استان قم به لحاظ بیماری کرونا، تصریح کرد: واکسیناسیون محله محور و طرح تمرکز بر یکی از محلات کمتر پوشش داده شده، طرح خوبی است که باید با جدیت ادامه داشته باشد.
شاهچراغی با بیان اینکه برای افزایش واکسیناسیون در میان طلاب حوزههای علمیه، باید جلسهای با مدیریت حوزهها برگزار شود، گفت: با کمک خیرین باید ماسک و وسایل بهداشتی در اختیار دانش آموزان و خانوادههای کمبضاعت قرار بگیرد.
وی در پایان با اشاره به در پیش بودن ایام وفات حضرت فاطمه معصومه(س)، اظهار داشت: برای برپایی ایستگاههای صلواتی در این ایام، باید تعداد منطقی و مطلوب مجوز صادر شده و در پخش نذورات، رعایت فاصلههای اجتماعی و نکات بهداشتی کاملا رعایت شود.
میانگین فوتی کرونا در قم به ۲.۸ در هفته رسید
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به روند نزولی ابتلا و فوتیهای کرونایی، گفت: میانگین فوتی کرونا مثبت در این استان به ۲.۸ در هفته رسیده است.
محمدرضا قدیر در یکصد و چهل و سومین جلسه ستاد پیشگیری، کنترل و مبارزه با کرونا ویروس، افزود: وضعیت بستریها در قم کاهش پیدا کرده است و میزان مرگومیرها نزولی است و امید میرود که اینروند همچنان ادامه داشته باشد.
وی تاکید کرد: اغلب افرادی که در بیمارستان بستری بوده و یا فوت میکنند، کسانی هستند که واکسن نزدهاند و از اینرو از همه همشهریان تقاضا میکنیم، موضوع واکسیناسیون را جدی بگیرند.
وی یادآور شد: تمامی اقدامات واکسیناسیون در قم انجام و در هر فضایی که امکان داشت، مراکز تزریق واکسن دایر شده است که امیدواریم همگان تلاش کرده و در ارتقا آمار واکسیناسیون در قم بکوشند.
استاندار قم بر ایمنی جمعی با تسریع در انجام واکسیناسیون تاکید کرد
استاندار قم بر همفکری و همافزایی مردم و مسوولان برای کنترل و قطع زنجیره شیوع کرونا با تسریع در روند واکسیناسیون عمومی تاکید کرد.
سید محمدتقی شاهچراغی در نخستین روز کاری خود با حضور در بیمارستانهای شهید بهشتی و امیرالمومنین(ع) از روند درمان بیماران کرونایی استان بازدید و از زحمات کادر درمان قدردانی کرد.
وی در این بازدید مهمترین راه کنترل کرونا در سطح استان را رعایت شیوهنامهها و همچنین واکسیناسیون همگانی عنوان کرد و گفت: با شیوع بیماری در سطح استان و کشور مردم به میدان آمدند و حضور ارزشمند مردم در رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی، بخش بزرگی از مشکلها را مرتفع کرد.
شاهچراغی با تاکید بر لزوم واکسیناسیون همگانی، افزود: علما، بزرگان و مراجع تقلید با میل و اختیار در مقابل این بیماری واکسینه شدند و بهتر است مردم با الگو گرفتن از این بزرگان هر چه سریعتر برای واکسیناسیون اقدام کنند.
وی با اشاره به کاهش محسوس بیماران بستری کرونایی پس از واکسیناسیون، گفت: بسیاری از کسانی که در حال حاضر در مراکز درمانی بستری هستند واکسن نزدهاند و آمارها بهخوبی گواه این موضوع است.
استاندار قم با اشاره به همدلی، همکاری و از خودگذشتگی کادر درمان برای مقابله با کرونا، بیان کرد: امیدواریم با این همدلیها و از خودگذشتگیها هرچه سریعتر شاهد بهبودی بیماران کرونایی در سطح استان باشیم.
۱۴۰۰ کادر درمان قم دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کردند
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه یک هزار و ۴۰۸ نفر از کادر درمان این استان دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کردند، گفت: بهزودی افراد بالای ۶۰ سال نیز میتوانند دُز سوم را تزریق کنند.
محمدرضا قدیر در این زمینه افزود: تاکنون یکمیلیون و ۱۷۲ هزار و ۳۵۵ دُز واکسن کرونا در استان تزریق شده که ۷۳۲ هزار و ۹۷۳ نفر دُز اول و ۴۳۷ هزار و ۹۷۴ نفر نیز دُز دوم را دریافت کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه پوشش واکسیناسیون افراد بالای ۱۲ سال در استان نیز به ۶۶.۵ درصد رسیده است، ادامه داد: در حال حاضر از نظر واکسیناسیون در کشور عقب هستیم و امیدواریم این عدد با همکاری مردم به بالای ۸۰ درصد برسد.
وی با بیان اینکه از نظر زیرساختهای واکسیناسیون در کشور رتبه سوم را با ۱۸ مرکز تجمیعی، ۲ مرکز شبانهروزی، ۲ اتوبوس آمبولانس سیار، ۲۸ مرکز جامع شهری و ۱۴ مرکز روستایی دارا هستیم، گفت: اما از نظر تزریق واکسن نیازمند همکاری مردم با کادر درمان میباشیم.
قدیر با اشاره به اینکه راههای پیشگیری از موج بعدی کرونا در استان قم، واکسیناسیون و رعایت دستورالعملهای بهداشتی است، افزود: واکسن "پاستو کووک" در استان به افراد بالای ۱۸ سال نیز تزریق میشود.
استقبال مادران باردار قمی از واکسیناسیون کرونا ضعیف است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: متاسفانه استقبال مادران باردار استان از تزریق واکسیناسیون بسیار ضعیف است و هشت هزار تَن از آنها همچنان واکسن دریافت نکردهاند.
سیامک محبی در گفتوگویی اظهار داشت: با وجود ۱۰ هزار و ۵۰۰ مادر باردار در قم تنها ۲ هزار و ۵۰۰ تَن اقدام به تزریق واکسن نمودهاند.
وی ادامه داد: این در حالی است که یکی از گروههای پرخطر در معرض بیماری کرونا مادران باردار بوده که باید در زمینه تزریق واکسن اهتمام جدی داشته باشند.
محبی با اشاره به دلایل استقبال نکردن مادران باردار از تزریق واکسن، گفت: کم بودن آگاهی برخی مادران باردار از بیخطر بودن واکسن سینوفارم برای سلامت مادر و جنین، اخباری که در خصوص توزیع انواع واکسن در جامعه منتشر شده و همچنین توصیه نکردن برخی متخصصان به مادران باردار در خصوص بیخطر بودن تزریق واکسن و لزوم آن و نگرش اشتباه برخی خانوادهها به واکسیناسیون در دوران بارداری، دلایلی است که عنوان میشود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی قم خاطرنشان کرد: رعایت پروتکلهای بهداشتی و تقویت پیشگیری با انجام واکسیناسیون، در کاهش مرگومیر زنان باردار و ابتلای شدید به بیماری بسیار حائز اهمیت است و باید هرچه سریعتر واکسیناسیون کامل صورت گیرد.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته بود، بر اساس رنگبندی اپلیکیشن ماسک، از بیستم شهریورماه جاری وارد مناطق پرخطر و نارنجی کرونایی شد و از ۳۰ مهرماه به رنگ زرد درآمد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید ۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند بهمنظور تعیین زمانبندی و نوبتدهی «تزریق واکسن بیماری کووید۱۹» برای گروههای سنی اعلام شده و نیز ثبتنام «کارت واکسن دیجیتال»، به «سامانه ثبتنام واکسیناسیون کرونا» به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir مراجعه کنند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.