سیدمحسن حسینی عصر روز شنبه در حاشیه آغاز عملیات اجرایی حفر سه حلقه چاه آب آشامیدنی در روستای "ایگدر علیا" شهرستان گنبدکاووس به خبرنگار ایرنا گفت: بحث آبگیری سد نرماب از اواسط امسال آماده بود اما به خاطر صادر نشدن مجوز قطع درختان جنگلی توسط سازمان جنگلها به سبب آنچه که آنرا بیدار و زنده بودن درختان در نیمه نخست سال اعلام کردند، این مجوز به نیمه دوم سال و زمان خواب درختان موکول شده است.
وی بابیان اینکه بخشی از مراحل اخذ مجوز قطع درختان واقع در کاسه سد نرماب چهل چای انجام شد، ابراز امیدواری کرد تا پس از صدور نهایی مجوز و قطع درختان جنگلی واقع در کاسه سد توسط سازمان جنگلها، پیمانکار سد نسبت به ریشه کنی درختان و جابجا کردن بخشی از خاکها تا دهه فجر امسال اقدام نمایند تاپس از آن آبگیری سد نرماب چهل چای آغاز شود.
حسینی اضافه کرد: مادامی که درختان جنگلی واقع در کاسه سد نرماب چهل چای قطع و ریشه آنها از خاک بیرون آورده نشود و شرایط خاک بستر سد برای آبگیری آماده نگردد، اجازه آبگیری نخواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان در خصوص آخرین وضعیت سد نرماب چهل چای بیان داشت: این سد چند مولفه دارد که یکی از مولفههای مهم آن، بدنه اصلی سد است که تاکنون ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و درصورت مساعد بودن شرایط جوی در نیمه دوم سال و تلاش پیمانکار، کل بدنه سد تا خرداد سال آینده تکمیل و به بهرهبرداری میرسد.
وی گفت: مشکلی که الان با آن مواجه هستیم بحث استملاک اراضی و جابجایی روستاهای داخل کاسه سد است که تاکنون یک روستا جابجا شده، یک روستای دیگر درحال جابجا شدن است و ۳۵ درصد پیشرفت دارد.
حسینی افزود: جابجایی سه روستای دیگر واقع در کاسه سد به همراه برخی اراضی آن که باید خریداری شود، باقی مانده که برای انجام این اقدامات و پرداخت بدهی پیمانکار در مجموع حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی بابیان اینکه برای خرید سایر اراضی و مولفههای موردنیاز تکمیل سد نرماب چهل چای مینودشت به ۹ تا ۱۰ هزار میلیارد اعتبار دیگر نیاز است، اضافه کرد: مجموع اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این سد اگرچه برای استان گلستان رقم بزرگی است اما تامین آن از منابع ملی با توجه به مزایای این سد برای این استان شمالی، عدد قابل قبولی است
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان، مهار بخش زیادی از سیلابهای فصلی، تامین آب شرب پایدار ۵۵۰ هزار نفر، تامین ۱۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز بخش صنعت و تامین آب حدود ۲۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی را تنها بخشی از مزایای تکمیل سد نرماب چهل چای برشمرد.
به گزارش ایرنا، عملیات ساخت سد نرماب چهلچای از سال ۱۳۹۰ با اعتبار اولیه چهار هزار میلیارد ریال ( ۸۵ درصد فایناس داخلی و سهم قرارگاه خاتم و ۱۵ درصد سهم دولت) بر روی سه رودخانه نرماب، چهلچای و خرمالو مینودشت آغاز شد و قرار بود تا سال ۱۳۹۵ افتتاح شود اما به سبب عدم تخصیص کامل اعتبارات مورد هنوز به بهرهبرداری نرسیده است.
این سد که از نوع خاکی همگن به ارتفاع ۶۰ متر، عرض تاج سد ۱۰ متر و طول تاج ۸۰۷ متر یکی از طرح عمرانی و زیربنایی گلستان است و ظرفیت ذخیره ۱۲۵ میلیون مترمکعب آب و قابلیت تنظیم تا ۱۹۲ میلیون مترمکعب را دارد.