به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، گروهی از سرمایهگذاران اروپایی ارزهای دیجیتال از پروژههای استخراج بیتکوین دولت السالوادور بازدید کردند تا ضمن ارزیابی این طرحها، «احتمالات سرمایهگذاری» را در دست بررسی قرار دهند.
«فلورنسیا بیلانووا» سفیر السالوادور در آلمان که این گروه سرمایهگذاران اروپایی را در بازدید از نیروگاه زمین گرمایی واقع در شهر «برلین» در ۱۱۲ کیلومتری جنوب سن السالوادور همراهی کرد، اعلام کرد ۴۱ عضو «جامعه بیتکوین اروپا» (comunidad bitcóin en Europa) از کشورهای آلمان، سوئیس و اتریش در این برنامه حضور پیدا کردند.
وی به خبرنگاران گفت: آنها قصد داشتند از نزدیک همه کارهایی که اینجا در السالوادور انجام میشود را ببینند، تولید انرژی زمین گرمایی برای استخراج بیتکوین را بیاموزند و امکانات سرمایهگذاری در کشور را ارزیابی کنند.
بیلانووا از دیدار این گروه سرمایهگذاران با نمایندگان وزارت امور خارجه، بانکها، وزارت گردشگری و سایر نهادها طی روزهای آتی خبر داد.
السالوادور از ۷ سپتامبر (۱۶ شهریور) از بیت کوین به عنوان ارز رسمی همتراز با دلار آمریکا استفاده میکند. السالوادور اولین کشور جهان بود که بیت کوین را پذیرفت و با وجود مشکلات مالی که برای تامین بودجه سالانه خود دارد، بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای اجرای آن اختصاص داد.
اوایل ماه اکتبر، نایب بوکله رئیسجمهوری السالوادور بدون بیان جزئیات از هزینه استخراج بیتکوین از محل انرژی زمین گرمایی اطمینان داد که دولت او اولین استخراج بیت کوین را از این طریق انجام داده است.
السالوادور با وجود اینکه کشور کوچکی است اما ۳۰ آتشفشان را در خود جای داده که از میان آنها ۲۰ آتشفشان بالقوه فعال هستند. انرژی زمین گرمایی تولید شده توسط این آتشفشانها منبعی غنی است که اینک برای استخراج بیتکوین از آن استفاده میشود.
از طرفی استخراج بیت کوین با کمک انرژیهای غیرپاک انتقادهای زیادی بههمراه داشته است. طرفداران محیط زیست میگویند بیت کوین باعث آلودگی بیشتر محیط زیست میشود. بنابراین استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر مانند زمینگرمایی یکی از راهحلهای موثر است.
فرآیند استخراج بیت کوین شامل به اصطلاح ماینرهایی است که با استفاده از تجهیزات کامپیوتری قدرتمند، مسائل ریاضی را در «بلاک چین» حل می کنند و هر کسی که این کار را سریعتر انجام دهد، ارزهای دیجیتال جدید تولید شده را دریافت می کند.
بر اساس دادههای رسمی، از زمان قانونی شدن ارز دیجیتال در السالوادور، حدود ۳ میلیون نفر از ۶.۷ میلیون نفر از جمعیت سالوادور، اپلیکیشن «چیوو» (Chivo) را که توسط دولت راهاندازی شده است برای تراکنشهای بیتکوین دانلود کردهاند.
البته سیاستهای بوکله رئیس جمهوری ۴۰ ساله السالوادور با مخالفت برخی از مردم این کشور مواجه است که «دولت خودکامه» و «ایدههای بد مانند بیتکوین که به اقتصاد آسیب میزنند» را محکوم میکنند.