به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، بر اساس اعلام موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران زمین لرزهای به بزرگای ۶.۴ در مقیاس امواج درونی زمین در ساعت ۱۵ و ۳۷ دقیقه و ۴ ثانیه و در عمق ۱۵ کیلومتری از زمین و زلزله دیگری با بزرگای ۶.۳ در ساعت ۱۵ و ۳۸ دقیقه و ۳۸ ثانیه، به فاصله یک دقیقه در عمق ۱۵ کیلومتری زمین روز یکشنبه ۲۳ آبان ماه استان هرمزگان را لرزاند.
با وقوع این زلزله، وزیر نیرو به همراه معاون اول رییس جمهوری برای رسیدگی به مشکلات به منطقه سفر کرد.
بر اساس گزارش تازه پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، «علی اکبر محرابیان» در این سفر، با بیان اینکه خدارا شاکریم که وقوع زلزلههای متعدد در استان هرمزگان خسارت بسیار کمی داشته، افزود: به بازماندگان تنها فوتی این حادثه تسلیت میگویم و امیدوارم مصدومان نیز به سرعت سلامتی خود را به دست بیاورند.
وی با اشاره به بروز خسارات متعدد در پی وقوع زلزله ۶ و ۶.۴ ریشتری، ادامه داد: قطع آب در برخی از نقاط زلزله زده استان هرمزگان متاثر از قطعی برق بود که در ساعتهای اولیه بدون کوچکترین خللی آب به مدار مصرف رسید و در حال حاضر هیچ مشکلی در تامین آب شرب وجود ندارد.
وزیر نیرو با اشاره به خسارات وارده در حوزه برق در بخش فشار قوی، خاطرنشان کرد: یک پست ۴۰۰ کیلو ولت در لحظه اولیه وقوع زلزله از دست رفت اما با یک عملیات مانوری با استفاده از ظرفیتهای دیگر به سرعت این کمبود جبران شد.
محرابیان با اشاره به قطعیهای برق در حوزه شرکت توزیع برق، افزود: در طی حدود چهار تا پنج ساعت اولیه اغلب نقاط برقدار شدند و در حال حاضر برق سه روستا وصل نشده است.
وی ادامه داد: ۱۰ تیم در حال امدادرسانی در حوزه برق هستند و امیداست که تا ساعتی دیگر این سه روستا دیگر نیز برقدار شود تا بتوان گفت در حوزه آب و برق هیچ قطعی و مشکلی وجود ندارد.
۷۰ هزار مترمکعب آبشیرینکن جدید در هرمزگان احداث میشود
وزیر نیرو گفت: در سال گذشته بیشترین خشکسالی در استان هرمزگان ثبت شد و یکی از استانهایی بود که کاهش نزولات آن بسیار بالا بود.
محرابیان با ذکر این نکته که برنامهریزی شده که آب شرب بندرعباس از طریق دریا تامین شود، خاطرنشان ساخت: یک آبشیرینکن ۱۰۰ هزار متر مکعبی در مدار تولید است و در پی این زلزله خوشبختانه هیچگونه خسارتی را متحمل نشد.
وی افزود: ۷۰ هزار متر مکعب آبشیرینکن به مدار تولید خواهد آمد تا کسری تولید آب شرب را تامین کند.
وزیر نیرو ادامه داد: در حال پیگیری و تلاش هستیم تا صنایع مستقر در استان هرمزگان نیز آب مورد نیاز خود را از آبشیرینکنهای هرمزگان تامین کنند.
طبق آخرین اطلاعات مرکز لرزهنگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، از این ۶۱ پسلرزه، ۹ پسلرزه با بزرگای بین ۴ تا ۵، ۳۰ پسلرزه با بزرگای بین ۳ تا ۴ و ۲۲ پسلرزه با بزرگای کمتر از ۳ در مقیاس امواج درونی زمین در استان هرمزگان رخ داده است.
این مرکز اعلام کرد که روز گذشته و در پی وقوع دو زلزله اصلی در منطقه هرمزگان، زلزله ای با بزرگای بین ۵ تا ۶ در مقیاس امواج درونی زمین رخ نداده است.