صفیه احمدی زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: افسردگی فصلی در پاییز نسبت به سایر فصل ها بیشتر بوده و در بانوان شایعتر از مردان است.
وی با اشاره به نشانه های افسردگی فصلی از جمله غمگینی، بی رمقی، پرخوابی، افزایش اشتها و هوس شدید به شیرینی جات و هیدرات های کربن، پرخوری و افزایش وزن، افزود: اختلال افسردگی می تواند تاثیر به سزایی در شخصیت افراد و اختلال در امور روزمره آنها داشته باشد.
وی همچنین گفت: افرادی که به افسردگی فصلی مبتلا می شوند ممکن است به صورت مقطعی دچار تغییراتی شوند، به عنوان مثال ممکن است یک هفته پرخوابی شدید داشته باشند و در هفته دوم بی رمق باشند بنابراین درمان این اختلال به شدت توصیه می شود.
احمدی زاده با بیان اینکه نور درمانی راهکاری مثبت و نتیجه بخش در درمان افسردگی فصلی است، افزود: افسردگی در فصل پاییز و زمستان مربوط به ترشح هورمون ملاتونین در مغز است و از آنجایی که این هورمون وابسته به خواب می باشد، در تاریکی و هنگام خواب شبانه بیشترین میزان ترشح را دارد.
وی گفت: افراد مبتلا به اختلال افسردگی باید سعی کنند، در طول روز به مدت نیم تا یک ساعت در زمانهایی که نور بیشتری از خورشید ارتعاش می یابد و هوا ابری نیست به بیرون رفته تا کمی آفتاب بگیرند.
این کارشناس با بیان اینکه، ورزش کردن و داشتن تحرک از دیگر راهکارهای درمان این اختلال است، افزود: انجام پیاده روی روزانه باید در برنامه روزمره افراد لحاظ شود و بهتر است ورزش به صورت گروهی باشد.
وی ادامه داد: موثرترین فرد در درمان اختلال افسردگی فصلی، خود بیمار است، صحبت کردن، ارتباط با جمع، حضور در کلاس های جمعی و آشنایی با افراد جدید تا حد زیادی باعث دوری از افسردگی می شود.
احمدی زاده همچنین بیان کرد: افراد مبتلا به افسردگی فصلی در شرایط حاد افسردگی باید به پزشک مراجعه کنند چراکه صحبت کردن با یک متخصص می تواند محیط امنی برای فرد مبتلا باشد.
این کارشناس سلامت همچنین گفت: آمار دقیقی از مبتلایان به افسردگی فصلی وجود ندارد اما بر اساس برخی گزارش ها و مراجعات، آمار این اختلال در سطح استان قزوین رو به افزایش است.
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۸
قزوین- ایرنا- کارشناس سلامت و مسوول آموزش مرکز بهداشت شهید بلندیان گفت: با توجه به اینکه افسردگی فصلی، یکی از شایعترین اختلالات روانی است نوردرمانی میتواند راهکاری موثر برای درمان آن باشد.