تهران – ایرنا - «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهوری ترکیه و «اسحاق هرتسوگ»، رئیس رژیم صهیونیستی امروز (پنجشنبه) با یکدیگر تلفنی گفت و گو کردند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری آناتولی در این باره نوشت که اردوغان و همتای اسرائیلی اش در این تماس در باره روابط و مسائل منطقه ای گفت و گو کرده اند.

بر اساس بیانیه ای که از سوی ریاست اداره ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه صادر شده، رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه با اسحاق هرتسوگ، همتای اسرائیلی خود در زمینه روابط دو جانبه و مسائل منطقه ای بحث و تبادل نظر کردند.

در این بیانیه آمده است که اردوغان در این تماس تلفنی بر اهمیت روابط ترکیه و اسرائیل برای امنیت و ثبات در خاورمیانه و نیز لزوم برقراری فرهنگ صلح، مدارا و همزیستی در منطقه تاکید کرده است.

رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه و اسحاق هرتسوگ رئیس رژیم صهیونیستی ۲۲ تیرماه نیز تلفنی با یکدیگر گفت و گو کرده بودند که نخستین گفت و گوی دو طرف پس از سال‌ها روابط سرد میان این رژیم و ترکیه بود. 

رابطه سیاسی آنکارا – تل آویو که تا سال ۲۰۱۰ و در دوران حاکمیت حزب عدالت و توسعه به اوج خود رسیده بود و ترکیه و رژیم صهیونیستی در ماه عسل روابط به سر می‌بردند به یکباره با یک اقدام صهیونیست‌ها به مشکل برخورد کرد و رابطه آن دو به سردی گرایید، که دلیل آن حمله نظامیان صهیونیست به کشتی "ماوی مرمره" حامل کمک‌های مردمی بشردوستانه تحت عنوان ناوگان آزادی به نوار غزه بود؛ این اقدام صهیونیست‌ها منجر به جان باختن ۹ نفر از شهروندان ترکیه و باعث تیره شدن روابط تل‌آویو آنکارا شد. تا پنج سال بعد این رابطه با کش وغوص همراه بود ولی در سال ۲۰۱۵ رابطه سیاسی اسراییل – ترکیه قطع شد، هرچند رابطه اقتصادی و امنیتی آن‌ها طبق روال قبل ادامه یافت. 
این قطعی رابطه تا خرداد ماه سال ۹۸ ادامه داشت تا این که با فرود یک هواپیما کمک‌های دارویی شرکت «العال» اسرائیل در استانبول، رابطه تل آویو – آنکارا وارد روند جدیدی شد. هواپیمایی که با خروج محموله آن پرچم اسرائیل و ترکیه روی آن نقش بسته بود و از دید رسانه‌ها مخفی نماند. 
با گذشت ۶ سال از قطع رابطه دیپلماتیک آنکارا - تل‌آویو، در این مدت نشانه هایی از بازگشت و ازسرگیری روابط میان دو طرف دیده شده است، رابطه‌ای که پنهانی و تلفنی همواره برقرار بوده است. 

رابطه آنکارا - تل آویو در حالی است که ترکیه سال گذشته به عادی سازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی واکنش نشان داده و آن را محکوم کرده بود. وزارت خارجه ترکیه در بیانیه ای در ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ اعلام کرد: در قضیه فلسطین، وجدانهای ملتهای منطقه رفتار ریاکارانه و خیانت امارات را اصلاً نخواهند بخشید.

برچسب‌ها