شاهین رستم پور پنجشنبه شب در حاشیه بیست و یکمین نمایشگاه صنایع غذایی و یازدهمین نمایشگاه چاپ و بسته بندی مشهد در جمع خبرنگاران افزود: از سال گذشته تاکنون ارز مورد نیاز برای تامین کود و نهاده های دیگری مانند "سم" تامین نشده و یا با ارز نیمایی تامین شده است.
وی اظهار داشت: اگر کود به اندازه کافی به دست باغدار برسد، عملکرد توسعه محصول باغی در هر هکتار از سطح باغ ها افزایش می یابد اما کود با قیمت مناسب و میزان کافی در اختیار باغداران نیست تا شرایط کشت بهتری ایجاد شود و کیفیت مطلوب در محصول به دست آید.
وی بیان کرد: ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی تامین کننده نهاده ارزان قیمت برای تولید محصولات بسیار باکیفیت است اما اگر این ارز حذف شود قیمت بسیاری از نهاده ها در حوزه محصولات باغبانی افزایش می یابد و بر قیمت تمام شده آنها تاثیر می گذارد.
مشاور معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، ضرورت بخش باغبانی را تولید محصولات باکیفیت در عرصه صنایع غذایی برشمرد و گفت: آنچه تولید می شود نباید خام به فروش برسد بلکه باید فرآوری شود تا بتوان طیف وسیع تری از این محصولات را با ارزش افزوده بیشتری تولید کرد.
رستم پور یکی از نیازهای کشور را صنایع تبدیلی و تکمیلی بخصوص در حوزه باغبانی دانست و افزود: سالانه نزدیک به ۳۰ میلیون تن محصولات باغی در کشور به عمل می آید که ۳۰ درصد آن به دلیل کمبود یا نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی، دور ریخته شده و از گردونه مصرف خارج می شود.
وی استفاده از فناوریهای نوین در حوزه باغبانی را در ایجاد ارزش افزوده برای این بخش موثر دانست و گفت: مشکل اصلی بخش باغبانی، تغییر اقلیم و خشکسالی است که منجر به کاهش عملکرد در سطح و کیفیت محصول می شود.
وی اضافه کرد: از ۱۳ اقلیم دنیا، ۱۱ اقلیم در ایران وجود دارد لذا اگر منطقه ای در کشورمان دچار خشکسالی باشد، منطقه ای دیگر وضعیت بسیار مناسب آب و هوایی دارد و می تواند نقصان یا آسیب های ناشی از خشکسالی بر بدنه کشور را جبران یا آن را تعدیل کند.
مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: از سوی دیگر در تامین نهال برای بخش باغبانی دچار مشکل بوده و نیازمند نهال های اصیل و سالم هستیم.
رستم پور، بهترین راهکار برای تعدیل آسیب های ناشی از خشکسالی را توسعه استفاده از آبیاری تحت فشار یا هوشمند در سطوح باغی دانست و گفت: از سه میلیون هکتار اراضی باغی کشور، چیزی کمتر از ۵۰۰ هزار هکتار زیر پوشش آبیاری قطره ای یا تحت فشار رفته که نیاز است همه این اراضی زیر پوشش سامانه مزبور قرار گیرند.
وی بیان کرد: برپایی نمایشگاه های صنایع غذایی و بسته بندی می تواند بستری برای ارایه فناوریهای نوین در توسعه باغبانی باشد.
به گزارش ایرنا، بیست و یکمین نمایشگاه صنایع غذایی و یازدهمین نمایشگاه چاپ و بسته بندی از ۲۶ تا ۲۹ آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه بین المللی مشهد دایر است.