'محسن موحدیان عطار' روزشنبه در حاشیه دیدار از دهمین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات و صنایع كشاورزی اصفهان در گفت وگو با ایرنا افزود: بدلیل استقرار صنایع تبدیلی در كنار شهرهای بزرگ و بازارهای مصرف مشكلاتی برای تولیدكنندگان و كشاورزان ایجاد شده است.
وی اظهارداشت: پایین آمدن كیفیت محصول از محل تولید تا واحدهای صنعتی و افزایش ضایعات و هزینه ها از مشكلات تولیدكنندگان است.
موحدیان با بیان اینكه یارانه های بخش كشاورزی به طور مستقیم به كشاورزان پرداخت می شود، افزود: برای بهینه سازی مصرف سوخت و كاهش هدررفت آن، كشاورزان ملزم به اصلاح سیستمهای خود هستند.
وی اظهار داشت: سازمان نظام مهندسی كشاورزی به عنوان ناظر فنی، تولیدكنندگان به عنوان مجری و دولت به عنوان ناظر عالی سه راس مثلث مدیریت در اصلاح تجهیزات و سیستمهای كشاورزی هستند.
به گفته رییس سازمان نظام مهندسی كشاورزی و منابع طبیعی اصلاح تجهیزات، افزایش قیمتها را جبران و 40 درصد از مصرف سوخت را كاهش می دهد.
موحدیان با بیان اینكه نظام تولید كشاورزی سعی دارد تا از مرحله معیشتی به سمت تجاری شدن پیش رود، خاطرنشان كرد: بعضی بهره برداریها در زمینهای زیر 10 هكتار انجام می شود و نظام تولید در این زمینها غیر مكانیزه یا محدود است.
وی اضافه كرد: در این زمینها بدلیل هكتار كم و جمعیت زیاد موجود در آن، محصولات به سمت مصارف معیشتی می رود و مصرف تجاری نخواهد داشت.
معاون وزیر جهاد كشاورزی، نظام تولید در زمینهای بزرگ را نیز مكانیزه غیر كامل دانست و اظهار داشت: مدیریت مناسب نظام مهندسی كشاورزی بهینه سازی در امر تولید را نتیجه می دهد.
موحدیان با اشاره به تاثیر خشكسالی در تولید محصولات كشاورزی بیان داشت: نظام مدیریت آب در كشور استانی نیست، بلكه منطقه ای است.
وی افزود: برای مدیریت بهتر مصرف آب در كشور، یكپارچه سازی نظام آبخیز و آبریختی ضروری است.
به گفته رییس سازمان نظام مهندسی كشاورزی و منابع طبیعی كشور، با مصرف درست آب نیز حدود 35 درصد از كل زمینهای مستعد استان اصفهان مورد پوشش قرار نمی گیرد.
معاون وزیر جهاد كشاورزی با بیان اینكه استفاده از سیستمهای آبیاری، حداقل مصرف آب و حداكثر راندمان و بهره تولید را بدنبال دارد، افزود: استقرار سیستمهای آبیاری تحت فشار و كم مصرف و نظام گلخانه ای تحت كنترل كامل اتمسفر و در محیطی تحت مدیریت فنی تكنیكی باعث حداقل مصرف آب و خارج شدن ار بحران خشكسالی می شود.
دهمین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات و صنایع كشاورزی اصفهان با حضور 170 شركت و موسسه تخصصی داخلی و خارجی در متراژ 9 هزار و 770 متر مربع فضای سالنی در حال برگزاری است.
در این نمایشگاه بیش از 15 شركت خارجی از كشورهای ایتالیا، هند، عمان، لبنان، اسپانیا، فرانسه، آلمان، امارات متحده عربی و كره جنوبی در زمینه كود، سم، نهاده و آبیاری و كشور تركیه در زمینه ماشین آلات و ادوات كشاورزی به صورت مستقیم حضور دارند.
در این نمایشگاه و در بخش كشاورزی، ماشین آلات و تجهیزات كشاورزی، زراعت، باغبانی، گل و گیاه، جنگل و مرتع، فضای سبز، تولید و اصلاح بذر، كود، سموم دفع آفات و آبیاری و آبرسانی به نمایش گذاشته شده است.
همچنین 18 همایش تخصصی با حضور كارشناسان و متخصصان برای رفع مشكلات موجود كشاورزی در موضوعات مختلف كشاورزی از جمله كاهش هزینه های تولید'، 'تولید پایدار'، 'مقاومت به آفت كشها، تهدیدكننده تولید پایدار محصولات گلخانه ای،'نقش منابع طبیعی در افزایش بهره وری و 'بررسی سازه های جدید گلخانه ای' در این نمایشگاه در حال برگزاری است.
این نمایشگاه تا هشتم بهمن ماه از ساعت 11 تا 20 در محل برگزاری نمایشگاههای بین المللی اصفهان پذیرای بازدیدكنندگان خواهد بود.
8116/90/1011
معاون وزیر جهاد كشاورزی:
استقرار صنايع تبديلي كشاورزي در محيط توليد، كاهش ضايعات را به همراه دارد
۸ بهمن ۱۳۹۰، ۱۷:۱۹
کد خبر:
30785027
اصفهان- معاون وزير جهاد كشاورزي گفت: استقرار صنايع تبديلي كشاورزي در محيط توليد محصولات باعث كاهش ضايعات و راندمان بالا مي شود.