به گزارش ایرنا، سید مصطفی فاطمی یکشنبه شب در مراسم اختتامیه جشنواره عکس «نگاه نار »تفت افزود: جشنواره انار این شهر چند سال قبل آغاز شد و به واسطه آن این محصول و این شهرستان در کشور بیشتر معرفی و شناخته شد، هرچند در ۲سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان برگزاری آن فراهم نبود.
وی ادامه داد: برگزاری جشنواره عکس یادشده سبب شد تا با حضور هنرمندان جشنواره انار همچنان زنده نگه داشته شود.
هنرعکاسی رو به افول است
همچنین به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد، رشته عکاسی از هنرهای مهم و تأثیرگذار است، هرچند صنعت عکاسی گسترش پیدا کرده ولی هنر عکاسی رو به افول است.
مجید جوادیان زاده مزیت نسبی تفت را بهشتی در دل بیابان های استان یزد خواند و اظهار کرد: عکاسان باید تضاد بین عرصه های بیابانی و سرسبزی تفت را به عنوان یکی از باغشهرهای زیبای استان به نمایش بگذارند که این تضاد، تمایز ایجاد می کند و محل هنرنمایی عکاسان است.
از مهریز و شاهدیه یزد به عنوان دیگر باغشهرهای استان یزد نام می برند.
مسوول جشنواره عکس نگاه نار تفت هم گفت: هدف برگزاری جشنواره این بود که ظرفیت شهرستان به گونه ای دیگر دیده شود که بازخورد خوبی در شهرستان های مختلف ۳۱ استان شور داشته باشد.
یوسفعلی شکوفر افزود: در مجموع ۵۷۸ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که ۹۱ اثر در پایش اولیه به مرحله داوری رسید و هیات داوران ۲۰ اثر را برای برپایی نمایشگاه انتخاب کردند که در مرحله نهایی چهار اثر به عنوان برگزیده انتخاب شد.
شهرستان تفت یکی از قطب های اصلی تولید انار استان است و محصول آن شهرت جهانی دارد.
جشن انار و انارچینی با محوریت شهرستان تفت به عنوان یکی از رویدادهای گردشگری یزد در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
هنرمندان و علاقه مندان به عکاسی تا پانزدهم ۱۵ آبان ماه مهلت داشتند که پنج قطعه عکس از آثار خود را به جشنواره یادشده با موضوع محصول انار ارسال کنند.
برداشت محصول انار تفت از اوایل آبان ماه شروع و حدود ۲۰ روز ادامه دارد؛ مهمترین ویژگی محصول منطقه این است که قابلیت نگهداری انار بیش از پنج ماه در انبارهای معمولی را دارد به همین خاطر است که اگر شما در ایام نوروز به تفت سفر کنید؛ میتوانید از این محصول بینظیر آن میل کنید.
هزار و ۲۵۰ هکتار سطح زیرکشت انار تفت است و متوسط برداشت ۱۰ تا ۱۵ تن در هکتار است که پس از برداشت نیمی از آن به بازار عرضه و بقیه در انبارها ذخیره و اسفند ماه علاوه بر عرضه در بازار شهرهای استان یزد به دیگر استان ها عرضه میشود.
عمده گونههای انار تفت، گِل تفت، شیرین شهوار، ملس یزدی و ملس پوست قرمز است که انار گِل، رقم غالب و ترش مزه است ولی طعم و خاصیت منحصر به فردی دارد و به همین دلیل طرفداران بسیاری دارد.
این نوع انار، به علت داشتن پوست ضخیم خاصیت ماندگاری حتی تا عید نوروز را دارد که به مرور ،ترشی مزه آن کاسته و خوشمزهتر میشود و به دلیل ترش و غیرقابل خوردن هنگام برداشت، معمولاً برای تغییر مزه و قابل استفاده شدن برای مدتی در انبار نگهداری و غالباً برای شب یلدا و عید نوروز به بازار عرضه میشود.
مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری تفت در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.