به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری اینترفاکس اوکراین، وی اطمینان داد که اوکراین و شرکای آن در جهت بازداشتن روسیه از استفاده از خط لوله گاز نورد استریم ۲ به عنوان یک سلاح همکاری می کنند.
وی گفت: نورد استریم ۲ باید خیلی وقت پیش راه اندازی می شد، اما واقعیت این است که هنوز عملیاتی نشده است و اینکه ما با آن می جنگیم، نتیجه تلاش های مشترک ماست.
وی افزود: ما به همراه شرکایمان به طور قابل توجهی سرعت اجرای این پروژه را کند کردیم و زمان بیشتری برای شرایط بهتر به منظور رویارویی با روسیه به دست آوردیم.
وزیر امور خارجه اوکراین تاکید کرد که کشورش، اتحادیه اروپا و کمیسیون اروپا همچنان این مساله را مطالبه می کنند که نورد استریم ۲ با قواعد بسته سوم انرژی اتحادیه اروپا مطابقت داشته باشد.
بسته سوم انرژی اتحادیه اروپا، یک بسته قانونی برای بازار داخلی گاز و برق در این اتحادیه است.
براساس این گزارش، ۱۰ سپتامبر (۱۹ شهریور) شرکت گازپروم روسیه اعلام کرد که نورد استریم ۲ کاملا تکمیل شده است.
شالوده عملیات احداث خط لوله نورد استریم ۲ در سال ۲۰۱۸ ریخته شد. طول این خط لوله ۱۲۳۰ کیلومتر است و قرار است سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز از روسیه از بستر دریای بالتیک به آلمان منتقل کند.
حال مشخص شده است که آلمان گواهینامه نورد استریم ۲ را به حال تعلیق درآورده است. همچنین آلمان اعلام کرده است که به منظور تمدید این گواهینامه، اوپراتور نورد استریم ۲ باید اساسی سازمانی مطابق به قوانین آلمان داشته باشد.
براساس اعلام منابع آلمانی، تعلیق گواهینامه خط لوله نورد استریم ۲ توسط پیمانکار آلمانی می تواند منجر به تعویق راه اندازی خط لوله تا مارس ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰) شود.
این پروژه حاصل سرمایهگذاری مشترک شرکت گازپروم روسیه و پنج شرکت اروپایی شامل «انجی» فرانسه، «او ام وی» اتریش، «رویال داچ شل» هلند و «یونیپر» و «وینترشل» آلمان است.
اوکراین و لهستان کشورهای تزانزیت کننده گاز روسیه به اروپا مخالفان سرسخت طرح خط لوله گاز نورد استریم۲ هستند و بارها از غرب و اروپا خواستار تحریم این طرح و شرکت های مشارکت کننده در آن شده اند.
آمریکا تاکنون چندین بسته تحریم در مورد مجریان این طرح وضع کرده است و در زمان حاضر هم چند تن از نمایندگان جمهوریخواهان در کنگره درصدد تدوین قانون جدید برای وضع تحریم های دیگر بر خط لوله گاز نورد استریم ۲ هستند.