۱۸ آبان ۱۴۰۰، ۱۰:۵۱
کد خبر: 84534733
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

قانونگذاران آمریکا به دنبال تحریم خط لوله نورد استریم ۲

تهران-ایرنا- گروهی از جمهوری‌خواهان کنگره آمریکا لایحه‌ای را ارائه کرده اند که در صورت تصویب، تحریم‌های الزام‌آوری علیه پروژه خط لوله نورد استریم ۲ اعمال خواهد شد.

به گزارش روز  سه‌شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، مخالفان خط لوله انتقال گاز طبیعی نورد استریم ۲ که از روسیه به آلمان از بستر دریای بالتیک کشیده می شود، معتقدند که این پروژه برای متحدان آمریکا در اروپا زیان‌بخش است.

شش قانونگذار آمریکایی تحت هدایت جیم رایش جمهوری خواه ارشد کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، این لایحه را به عنوان تبصره‌ای پیشنهادی در قانون اختیارات دفاع ملی ارائه کرده اند.

جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان اوایل سال جاری میلادی به توافقی دست یافتند که اجازه می‌داد روند تکمیل خط لوله نورد استریم ۲ ادامه یابد.

اوکراین پیشتر با این پروژه مخالفت کرد چون مدعی بود که روسیه از این طریق می تواند انتقال گاز از اوکراین را متوقف کند.

با پایان پروژه خط لوله انتقال گاز روسیه به اروپا موسوم به نورد استریم ۲ و اعلام خبر تکمیل این پروژه در اوایل مهر ماه، برخی این سوال را مطرح می‌کنند که با توجه به تاثیراتی که این پروژه بر مناسبات آتی بروکسل-مسکو می‌گذارد، آیا ساخت آن ضروری بوده است؟

پس از یک و نیم سال تاخیر، سرانجام پروژه احداث خط لوله انتقال گاز از روسیه به اروپا به پایان راه رسید. این بدان معناست که اکنون دو برابر بیشتر از گذشته گاز روسیه می تواند از طریق دریای بالتیک به آلمان و دیگر کشورهای اروپایی برسد. اما آیا احداث این خط لوله جنجالی واقعاً ضروری بود؟

طی سال های اخیر اهمیت روسیه به عنوان مهمترین تأمین کننده گاز آلمان افزایش یافته است. بر اساس آخرین آمار منتشر شده توس بریتیش پترلیوم در قالب 'بررسی آماری انرژی جهان' در ماه جولای (خرداد)، آلمان نیمی از واردات گاز طبیعی خود را از روسیه انجام داده است.

طبق این گزارش ۵۶.۳ از کل واردات ۱۰۲ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از این کشور انجام شده است. این میزان ۵۵ درصد از کل واردات گاز است.

کارشناسان با مقایسه این آمارها نتیجه می گیرند که وابستگی اروپایی ها به گاز طبیعی روسیه بیش از گذشته افزایش یافته است. با توجه به کاهش تولید گاز در اتحادیه اروپا و در حالی که سهام سایر تأمین کنندگان اصلی مانند نروژ و هلند رو به کاهش است، سهم روسیه در تامین گاز طبیعی اروپا می تواند حتی بیشتر شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha