تهران- ایرنا- دومین آیین ملی نکوداشت اهالی ویرایش با تقدیر و تجلیل از ۱۰۰ نفر در ۲۰ گروه برگزار شد.

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا به نقل از ستاد خبری بیست‌ونهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، دومین آیین ملی نکوداشت اهالی ویرایش با تقدیر و تجلیل از ۱۰۰ نفر در ۲۰ گروه به همت انجمن ویرایش و درست نویسی در خانه کتاب کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

در ابتدای این آیین سینا آقاجانی که به جای پدر مرحومش عباس حاجی آقاجانی تقدیرنامه ایشان را دریافت کرد، گفت: پدر به علت تواضع زیاد شناخته شده نبودند با اینکه شخصیت علمی و عرفانی داشتند تالیفات ایشان تحت عنوان اساطیر یونان در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود.

در بخش دیگری از مراسم سیدعلی‌اکبر میرجعفری به عنوان ویراستار کتاب‌های درسی در سخنانی بیان کرد: ویراستار همواره در خدمت نویسنده است. وجود او با وجود نویسنده تعریف می‌شود بنابراین تلاش کنید که نویسنده باشید.

همچنین جمال یزدانی، ویراستار خبر هم در بخش دیگری از مراسم گفت: ویرایش خبر همراه با خطر است چراکه اخبار مهم و ویرایش آن به علت کمبود زمان حساسیت خاصی دارد و کوچکترین سهل‌انگاری را برنمی‌تابد.

در ادامه این مراسم مرتضی کیا به نمایندگی از مرحوم شادروان محمدرضا حکیمی تقدیرنامه ایشان را دریافت کرد و طی سخنانی اظهار کرد: مرحوم حکیمی همه کتاب‌های خود را خودشان با وسواس خاصی ویراستاری می‌کردند. کتاب الحیات را ۷ مرتبه و کتاب مرزبان توحید را ۲۰ مرتبه ویراستاری کردند.

در این مراسم از گروه مدرسان ویرایش؛ فرهاد طاهری، محمدمهدی مرزی، حسین جاوید، مهدی قنواتی، عبدالرحیم موگهی، سیدجلیل شاهری لنگرودی و از گروه مترجمان ویرایش بلد مژده دقیقی، امیرحسین ایمان‌زاده، محمد نجابتی، فاطمه مدیحی بیدگلی، سایه میثمی، سیدمحمدحسین میرفخرایی، علیرضا طاق‌دره و محمد معماریان مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند.

از گروه برنامه‌ساز فارسی دوست؛ زهره سربازی، داوود آجرلو، مهدی شاه‌رضایی، امیرحسین خرمشاهی، هدیه میری و از گروه ویراستاران کوشا؛ حسین پورشریف، مرضیه مرادی، مرتضی بهرامی خوشنودی، سید محمد دلال موسوی، محمدرضا یعقوبی، ندا ابن‌علی، مهدی نوری، اکرم دژهوست گنک، مرضیه نصیری، حسین یاغچی، محمدرضا یعقوبی، مونا سیف، سعید حسینیان، خدیجه ادهم، شهره زمانی، سعید سادات حسینی، سمیرا سادات میرنظامی، لیلا نبی‌فر، علیرضا اشتری، سجاد سرگلی و کیوان دهقان‌پور تقدیر و تجلیل شدند.

 از گروه ویراستار داستان نیز سید محمد حسینی؛ از گروه ویراستاران شعر علی عباس نژاد، نسرین تهرانی، علی محمد مودب و از گروه استاد یا ویراستاران شادروان محمدرضا حکیمی، محمدرضا باطنی، حسین جلال پور و عباس حاجی آقایی تقدیر و تجلیل به عمل آمد.

 از گروه ویراستاران خبر؛ جمال یزدانی، محمد جواد کربلایی، محمدرضا حیاتی؛ از گروه نویسنده ویراستار دوست؛ محمد محسن عباسی ولدی و محمد حنیف تقدیر و تجلیل شدند.

در ادامه مراسم از گروه شیوه‌نامه‌نویس میرشمس‌الدین ادیب سلطانی، نادر خبازی دولت آبادی، سیامک کاظمی و محمد باقر انصاری؛ از گروه استاد پیشکسوت احمد سمیعی گیلانی، محمدعلی اسلامی ندوشن، بهاء‌الدین خرمشاهی، کامران فانی و علی کافی مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند.

در بخش دیگر مراسم از سید محمد حیدری اصفهانی به عنوان نویسنده رساله تقدیر و تجلیل شد و از گروه فعالان فجازی سید نرگس نظام الدین و زینب قاسمیان و از گروه مدرس نامه نگاری اداری وحید خلیلی اردلان تقدیر و تجلیل به عمل آمد.

از گروه نهاد ویرایشی؛ نکته پرداز پیشگام سمنان، ویراستاران واژه‌پرداز خودکار قرمز و از گروه رویداد فارسی‌دوست؛ جشنواره وب و موبایل، جشنواره فیلم فجر و جایزه معماری میرمیران مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند.

از گروه پدیدآور دانشور؛ محمد جعفر یاحقی، محمد مهدی ناصح و حمیدرضا نویدی مهر. از گروه ابزارساز ویرایش؛ رضا بختیاری فرد، حسین زاهدی، مسلم ابراهیمی، سعید مهرپویا، صابر راستی‌کردار، شرکت نرم افزاری مریم، وبگاه واژه‌یاب و ایوب کوکبی تقدیر و تجلیل شدند.

از گروه ویراستاران زبده؛ محمد جواد مهدوی، محمد طاهر چهارجوی، اصغر ارشادسرابی، حسین عطایی‌راد، جواد طهوریان و رضاخاکیانی و از گروه ویراستار فارسی آموخته آناهوسپیان تقدیر و تجلیل شد.

از گروه ویراستاران پیشکسوت؛ ابراهیم رضایی اول و علی سالیانی، از گروه ناشر ویراست‌دوست لوگوس، معارف، چاپ و نشر بین الملل، هرمس، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، شهرستان ادب، انقلاب اسلامی، نشر دانشگاهی مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند.

همچنین از گروه ویراستاران کوشا از افغانستان زهره هاشمی، علی‌جعفری و پروین ولی زاده؛ از گروه برنامه‌ساز فارسی‌دوست مریم نامور آزاد و سید اکبر میرجعفری و از گروه ویراستار کتاب‌های درسی سید اکبر میرجعفری تقدیر و تجلیل شدند.

به گزارش ایرنا، آیین ملی نکوداشت اهالی ویرایش از سال ۱۳۹۹, به همت انجمن ویراستاران و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، برای تجلیل از ویراستاران و متخصصان درست‌نویسی، راه اندازی شده است. 

بیست‌ونهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از ۲۴ آبان‌ماه آغاز شده و تا یکم آذرماه ١٤٠٠ با شعار «جای خالی را با کتاب خوب پُرکنیم» در سراسر کشور برگزار می‌شود.