تهران-ایرنا- کمیسیون اروپا مقررات جدیدی را برای کشورهای عضو این اتحادیه وضع کرده که صادارت زباله به کشورهای فقیر را محدود می کند اما این طرح هنوز به اهداف خود دست نیافته است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، تارنمای تی آر تی ورلد گزارش داد موضوع صادرات زباله به ویژه پلاستیک در اتحادیه اروپا از مدتها قبل مورد انتقاد بوده است. بارها از بروکسل خواسته شده به این بحران که باعث خطرات جدی سلامت و آسیب های اجتماعی و محیط زیستی در کشورهای در حال توسعه می شود پایان دهد.

قانون پیشنهادی که به تصویب کشورهای عضو و پارلمان اروپا نیاز دارد بخشی از طرح بروکسل برای کاهش الودگی و تضمین این موضوع است که موادی همچون پلاستیک، فلزات و پارچه به جای این که دور ریخته شوند، بازیافت می شوند.

صادرات زباله همچنین با طرح اقدام اقتصادی مدور اتحادیه اروپا که خواستار جلوگیری و به حداقل رساندن صادرات زباله به خارج اتحادیه اروپا است مغایرت دارد.

طبق طرح پیشنهادی، یک کشور غیر عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی باید به اتحادیه اروپا اطلاع دهد می خواهد محموله های زباله  را دریافت کند و ثابت کند که می تواند  بدون آسیب به محیط زیست از زباله ها استفاده کند. در این صورت اتحادیه اروپا می تواند زباله های خود را به آن کشور صادر کند.

صادارت زباله به کشورهای سازمان توسعه و همکاری اقتصادی مانند ترکیه به نظارت های اتحادیه اروپا نیز نیاز دارد و بروکسل می تواند در صورت بروز نگرانی های درباره آلودگی یک کشور خاص آن را متوقف کند.

طرح اتحادیه اروپا قصد دارد همه ۲۷ کشور عضو را برای افزایش ظرفیت پردازش و بازیافت زباله ها در داخل تحت فشار قرار دهد.

اتحادیه اروپا سال گذشته حدود ۳۳ میلیون تن زباله صادر کرد که نیمی از آنها به کشورهای فقیر غیر عضو سازمان همکاری و توسعه وارد شد که مقررات مدیریتی ضعیف تری نسبت به اتحادیه اروپا دارد و به شکل موثری معضل آلودگی اروپا را به خارج منتقل کرده است.

ضایعات پلاستیکی باید بازیافت شوند اما معمول این چیزی نیست که در پایان این روند اتفاق می افتد. فقط ۹ درصد ضایعات پلاستیکی از میان ۸.۳ میلیارد تن پلاستیک تولید شده در سراسر جهان بازیافت می شود. ۱۲ درصد سوزانده شد و ۷۹ درصد در محل های دفن زباله یا در محیط طبیعی انباشته شد.

اگر همین روند مدیریت ضایعات ادامه یابد تقریبا ۱۳ هزار تن ضایعات پلاستیک تا سال ۲۰۵۰ در محیط زیست طبیعی یا محل های دفن زباله قرار خواهد گرفت.