سمنان- ایرنا- «کودکی‌ بچه‌های کویر» کتابی در قالب قصه و به گونه‌ای حکایت است؛ گویی محمد عموزاده ۱۹۰ صفحه از دفتر مشق کودکی خویش را به سبک‌ها و تکنیک‌های مختلف به مهمانی لغات و نوشتارها فراخوانده تا یادمان‌ها خویش از فرهنگ پیشینیان را به مهرورزان طرفه کند.

به گزارش ایرنا، «کودکی‌ بچه‌های کویر» کتابی در قالب قصه و به گونه‌ای حکایت است؛ از آن منظر که سلسله وقایعی دربردارد و اهل نظر و فن می‌دانند که چنین تک‌نگاره‌هایی، آیینه تمام‌نمای فرهنگ قومی و محلی سمنان است.

«کودکی‌های بچه‌های کویر» حکایت هایی دارد همه واقعی؛ چون همه بزرگترها و همسالان نویسنده می‌توانند آن صحنه‌ها را به یاد آورند و آن اتفاق‌افتاده‌ها را در سایه روشن‌های خاطرات خود ببینند.
پس حکایتی است از آن نگاه که حاصل تجربه‌های شخصی نویسنده است و زمان و محیط را همان گونه که بوده به تصویر کشیده با همه خوبی‌ها، بدی‌ها، ناکامی‌ها، سرخوشی‌ها و درد و رنج‌هایی که ذهن و عین کاوشگر و واقع‌بین نویسنده دیده و تجربه کرده است.
گذشته از زبان ساده و صمیمی که در آن سن، دوست داشتنی و طبیعی می‌نماید و نویسنده کوشیده است تا دست نخورده و طبیعی بماند، آنچه جلب توجه می کند بیان صادقانه عموزاده است. آن چنان صادقانه و صمیمی که خواننده می‌تواند وارد دنیای نویسنده شود و در وضعش حضوری زنده و قابل تامل داشته باشد. با شادی‌هایش شاد و با غم‌هایش همدمی کند.
اما آنچه در نگاه نخست برانگیز می‌نماید، جاندار بودن وقایع است با بیان تمامی جزئیات آن بدون آن که نادره‌ای از قلم بیفتد.
بیان سنت‌هایی که اکنون به دست فراموشی و خاموشی سپرده شده و بازی‌هایی که بزرگترها و حتی همسالان روایتگر به یاد نمی‌آورند و همین صحنه‌ها، بازی‌ها و تداعی سنت‌هاست که می‌تواند لغزش‌های نثر نویسنده را نادیده بگیرد چون همان گونه که می گفته اند و شنیده و گفته، نوشته.
تک نگاره‌هایی که آیینه تمام نمای فرهنگ قومی و محلی سمنان است
بی هیچ تصنعی و بزرگ‌نمایی و نادیده گرفتنی، به همین علت است که خوبی در کنار بدی و زیبایی پهلوی زشتی است و چون همه چیز طبیعی و صمیمی می‌نماید، به دل می‌نشیند آن چنان که خواننده نمی‌خواهد از آن صحنه‌ها بیرون بیاید و از آن حضور، چشم بپوشد و کتاب را از دست بگذارد.
اهل نظر و فن می‌دانند که چنین تک نگاره‌هایی آیینه تمام نمای فرهنگ قومی و محلی سمنان است و ممکن است که هیچ جای دیگر چنین بازی‌ها، سنت‌ها، ضرب المثل‌ها، دوستی‌ها و عرف‌ها را تجربه نکنیم.
عجیب این‌که این تجربه‌ها در اینجا نیز قابل تکرار نیست و به افسانه‌ها پیوسته است.
شیرینی آنجاست که خاطر خوانندگان به افسانه پیوسته‌ها پیوندی خودمانی داشته باشد و در ذهن‌ها و زبان‌ها برای همیشه ماندگار باشد و به سبب آن صمیمیت‌ها، سنت‌ها و پیوندهای عرفی و عاطفی، خاطرات خالصانه  نویسنده و انتشارات میدانی و روابط دوستانه و صداقت بیانش و اعتقادی که به آن آداب اصیل دارد، نوشته‌هایش به بیش از یکبار خواندن می‌ارزد.
این نگارهای توصیفی از پیشگفتار مرقومه های عموزاده به قلم منصور فرزامی‌راد است که در کش و قوس‌های خیال‌انگیز کتاب، برایمان نقش‌بندی می‌کند و می‌گوید و توصیف می‌کند.

مجموعه داستان‌ها، روایات و ضرب‌المثل‌های فرهنگ بومی سمنانی
«کودکی بچه‌های کویر» به قلم عموزاده مجموعه داستان‌ها، روایات و ضرب‌المثل‌های فرهنگ بومی سمنانی به همت حوزه هنری استان سمنان با طراحی حمیدرضا علیان و گرافیک محمدتقی رهبری فرد در هشت فصل و ۱۹۰ صفحه در قطع رقعی منتشر شد.
تصویرگری رنگی در برخی صفحات این کتاب، باعث شده تا فرهنگ‌عامه موسوم به فولکلوریک با آرایه بصری بهتری به مخاطب عرضه شود و این امر یکی از ویژگی‌های مفید کتاب «کودکی بچه‌های کویر» است.
عموزاده نویسنده این کتاب ۶۲ ساله و اهل سمنان است، وی از سال ۸۰ جمع‌آوری فولک‌های سمنانی را آغاز و تا کنون یک مجموعه دیگر شامل ضرب‌المثل‌های سمنان را نیز گردآوری کرده است.
واقعیت‌های دوران «کودکی بچه‌های کویر» خرید کودکی بچه‌های کویر، بهداشت و کودکی در کویر، مراسم عزاداری در کویر، مراسم عروسی و خاطرات کودکی، از جمله فصل‌های «کودکی بچه‌های کویر» است.
همچنین از زیرفصل‌های این کتاب می‌توان به وقتی دوچرخه کرایه می‌کردیم، شام غریبان، استفاده بهینه از نفت، کلاس درس ابتدایی و بازی‌های کودکانه مردم کویر اشاره کرد.