یزد - ایرنا - میزگرد آسیب‌شناسی فوتبال شهرستان یزد با حضور شماری از مربیان، کارشناسان و پیشکسوتان این رشته ورزشی در خبرگزاری جمهوری اسلامی این استان برگزار شد و شرکت کنندگان عنوان کردند که مشکلات فوتبال یزد با نسخه‌های غیرکارشناسی، عامیانه و غیرعلمی حل نمی‌شود.

به گزارش ایرنا، در این میزگرد که با حضور محمدصادق شاکری رییس هیات فوتبال شهرستان یزد، علی محمد قادریان پیشکسوت و ورزشی‌نویس، هادی عطارها مربی و باشگاه‌دار و هادی عدالتخواه کارشناس فوتبال برگزار شد، ظرفیت‌ها، مشکلات ، نیازها و مطالبات علاقه‌مندان فوتبال برای توسعه این رشته در مرکز استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

شرکت کنندگان در این میزگرد چنین بیان کردند که علاوه بر توجه داشتن به قله و حضور در لیگ‌های کشور باید ایجاد زیرساخت، تقویت باشگاه‌ها، تغییر نگاه مسئولان، تقویت فوتبال پایه، ایجاد ساختار و تشکیلات علمی برای رشد فوتبال در یزد به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.

توسعه زیرساخت و باشگاه‌داری، نیاز فوتبال یزد 

رییس هیات فوتبال شهرستان یزد گفت: با وجودی که حدود ۶۰ درصد جمعیت یک میلیون دویست هزار نفری استان یزد در مرکز این استان سکونت دارند اما هنوز زمین فوتبال کافی و مناسب برای علاقه مندان این رشته در این شهر وجود ندارد.

محمدصادق شاکری افزود: برای برون‌رفت از وضعیت موجود باید همه بخش ها به کمک حوزه ورزش بیایند و همکاری کنند تا با یک برنامه مدون و علمی و با بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌ها و بخصوص ایجاد و توسعه زیرساخت ها و سخت‌افزار مورد نیاز بستر برای رشد رشته فوتبال در استان فراهم شود .

وی اظهار کرد: باشگاه‌داری و ایجاد تیم‌های قوی در بستر آن با لحاظ کردن مسایل فرهنگی در عمل باید در اولویت قرار گیرد، چون بدون داشتن باشگاه‌های ریشه‌دار قوی به جایی نمی‌رسیم و برگزاری مسابقات فوتبال، همکاری صنایع و معادن و ورود آنها به عنوان حامی مالی تیم ها از موضوعات مهم دیگری است که برای توسعه رشته پرطرفدار فوتبال باید به آن به صورت جد پرداخته شود.

شاکری گفت: از طریق برگزاری مسابقات متعدد و تغییر نگاه مسئولان به مقوله ورزش به خصوص فوتبال که یک رشته فراگیر و محبوب است، می توان زمینه تقویت این رشته را در یزد فراهم کرد و در مقایسه با سایر استان‌ها ، استان یزد برای رسیدن به این هدف مسیر دشواری را در مقابل ندارد.

رییس هیات فوتبال شهرستان یزد اظهار کرد: برای موفقیت فوتبال یزد به یک ساختار و تشکیلات دقیق علمی بر اساس دانش روز با استفاده از تمامی ظرفیت‌ها و همکاری مسئولان و علاقه‌مندان نیاز است، اگرچه تیم داری در لیگ‌های بالای کشوری برای ایجاد انگیزه و داشتن قله مهم است ولی باید حتما به دامنه آن و تقویت‌های پایه و همگانی کردن فوتبال توجه خاص صورت گیرد.

ضرورت توجه به نیروهای بومی در فوتبال یزد

مربی و مالک یک باشگاه فوتبال در یزد نیز گفت: بر اساس یک تحقیق در ۲۰ سال اخیر در شهرستان یزد،  ۶۲ میلیارد تومان برای تیم‌داری و حضور تیم های یزد در لیگ‌های کشور در دسته اول و دوم هزینه شده و در کنار آن از ۵۵۸ بازیکن و ۷۱ مربی غیربومی استفاده شده است .

هادی عطارها افزود: در این مدت سهم مربیان بومی در کنار تیم‌ها ۱۸ نفر، چهار سرمربی بومی و فقط از ۳۵ بازیکن یزدی برای تیم‌های یزد در لیگ کشور استفاده شده که بسیار ناچیز است و تعداد تماشاچیان مسابقات در ۲۰ سال اخیر در یزد برای مسابقات نمایندگان فوتبال استان از ۲۰ هزار نفر تا قبل از شیوع کرونا به حدود ۵۰۰ نفر به طور متوسط رسیده است که جای تامل دارد.

وی بیان کرد: در این مدت سه تیم فوتبال یزد در سطح باشگاه‌های کشور به علت‌های مختلف به لیگ های رده پایین تر سقوط کردند که باز این  موضوع جزو نوادر است و به بررسی و علت شناسی دقیق نیاز دارد. 

عطارها گفت: در این سال‌ها برای توسعه فوتبال، ساختار و تشکیلات علمی و بر اساس مبانی فکری مرتبط با بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌ها در یزد استفاده نشده است،  اگر بخش خصوصی و حامیان مالی در یزد برای توسعه این رشته وجود دارد باید برنامه‌ریزان و مسئولان برای هدایت آن در مسیر صحیح برنامه ریزی کنند.

وی تصریح کرد: باید علاوه بر توجه به داشتن تیم در لیگ‌های کشور ، حتما باید برای ایجاد زیرساخت، تقویت باشگاه‌ها، تغییر نگاه مسئولان، تقویت فوتبال پایه، ایجاد ساختار و تشکیلات علمی نیز توجه ویژه صورت گیرد و این در حالی است که هنوز در یزد زیرساخت برای تیم‌داری و باشگاه‌داری منطقی و علمی نداریم .

عطارها افزود: در یزد فقر شدید امکانات سخت‌افزاری وجود دارد و خیلی از تیم‌ها و باشگاه‌ها از داشتن زمین مناسب که اولین نیاز تیم‌داری و باشگاه‌داری است در شهرستان  ۷۰۰ هزار نفری یزد محروم هستند.

وی بیان کرد: ایجاد چمن‌های مصنوعی خوب است ولی فوتبال باید در چمن‌های طبیعی رشد کند و به مراتب بالا برسد که در این زمینه یزد با کمبود شدید مواجه است، فوتبال چمن طبیعی مناسب و استاندارد می‌خواهد که الان اصلا در این خصوص شرایط خوبی در استان نداریم و با این شرایط به جایی نمی‌رسیم .

این مربی فوتبال بیان کرد: باید برای حضور خصوصی درزمینه ورزش در کنار مسئولیت اجتماعی معادن و صنایع برنامه ریزی و جذابیت لازم برای مشارکت آنان در این حوزه فراهم شود، هم اکنون در سطح دنیا سازمان‌های مختلف به خصوص شهرداری‌ها برای توسعه ورزش و فوتبال خیلی جدی ورود می‌کنند که این در شهر یزد چنین اهتمامی وجود ندارد.

فوتبال را به دست متخصصان بدهید 

یک مدرس و کارشناس فوتبال استان یزد نیز گفت: برای توسعه این رشته پرطرفدار ورزشی باید ابتدا بر اساس بررسی دقیق از وضعیت موجود، ظرفیت‌ها، مشکلات، مطالبات و برون‌رفت از آنها اطلاعات و آمار دقیقی با ایجاد بانک اطلاعات مناسب تهیه شود.

هادی عدالتخواه افزود: برای توسعه علمی فوتبال ، استفاده از کارشناسان مجرب و دلسوز که با همه وجود در وسط میدان این رشته هستند، ضروری است وی باید بر اساس آمایش سرزمین، ظرفیت‌ها، چالش‌ها، نیازها و مطالبات با برنامه‌محوری عملی و علمی برای تحقق اهداف و کمک به توسعه فوتبال یزد اقدام شود.

این مربی فوتبال یزد اظهار کرد: فوتبال درس زندگی و یک رشته چندوجهی فراگیر با مخاطبان بیشمار و جذابیت‌های خاص خود است و قطعا باید علمی و ساختارمند به آن عنایت شود که تحقق این مهم تغییر نگاه مسئولان در  تقویت و حمایت از این رشته به منظور افزایش نشاط اجتماعی و ایجاد زمینه لازم برای سلامتی مردم و جوانان را می طلبد.

عدالتخواه بیان کرد: برای آشتی مجدد خانواده‌های یزدی با فوتبال که در گذشته این ارتباط نسبت به زمان حاضر خیلی قویتر بود باید یک فکر اساسی با همکاری تمامی بخش‌ها صورت گیرد.

این مدرس ورزش بیان کرد: ایجاد زیرساخت، داشتن برنامه راهبردی، استفاده از دانش‌روز و متخصصان برای برون‌رفت از وضعیت نامناسب موجود در فوتبال یزد یک ضرورت و امری حیاتی است و پیگیری های مسئولان استان در این زمینه اصلا کافی نیست و باید همه به وظایف خود در قبال مردم و جامعه و خیل علاقه‌مندان اقدام کنند .

صندوق کمک به توسعه ورزش ایجاد شود

یک پیشکسوت فوتبال و ورزشی نویس در رسانه های یزد نیز گفت: برای موفقیت در این رشته در شهرستان یزد باید از تمامی ظرفیت‌ها به خصوص همراهی مسئولان، جامعه هدف و نخبگان و کارشناسان این رشته استفاده شود.

علی‌محمد قادریان افزود: تعالی‌ فوتبال یزد که از ظرفیت‌های بالقوه  بسیار خوبی برخوردار است، نیازمند شکل گیری یک عزم جدی و همگانی از سوی همه دلسوزان ورزش، همراه با داشتن برنامه دقیق است.

وی اظهار کرد: برای توسعه فوتبال به دلیل هزینه‌های بالای آن مشارکت بخش خصوصی و حمایت مسئولان ضروری است و اگر این وجود نداشته باشد قطعا نمی‌توان به اهداف بلند رسید و ارتقای جایگاه یزد در این رشته محال است .

این پیشکسوت فوتبال یزد بیان کرد: برای توسعه فوتبال به صورت دقیق و علمی به بودجه و تشکیلات با همکاری مسئولان و مشارکت بخش صنعت و معادن نیاز است و رسانه‌های گروهی نیز باید در کنار سایر بخش‌ها با مطالبه‌گری جدی ، فضای فکری و فرهنگی لازم را برای توسعه این رشته ورزشی در استان فراهم سازند.

قادریان اظهار کرد: برای توسعه فوتبال یکی از گام‌ها و اقدامات اصلی، توسعه باشگاه‌داری بر اساس برنامه مدون علمی است که باید در یزد بیش از گذشته جدی گرفته شود، تا باشگاه‌های قوی با زیرساخت‌های مناسب سخت‌افزاری در یزد ایجاد نشود و در این زمینه مسئولان و صنایع حمایت نکنند، اصلا نباید دنبال معجزه ای در این رشته در استان بود .

وی افزود: هم اکنون بضاعت یزد در ارتباط با رشته فوتبال بسیار ضعیف است و اگر ۱۰ تیم قوی با پشتوانه باشگاه‌های منسجم همراه با کار علمی ایجاد شود، می‌توان به آینده این رشته در یزد امیدوار و خوشبین بود.

قادریان گفت: هم‌اکنون در سطح کشور خیلی از شهرداری‌ها با همکاری شوراهای اسلامی از تیم‌های فوتبال حمایت می کنند و حتی ورزشگاه ساخته‌اند ولی در یزد خبری از آن نیست و فوتبال محلات نیز باید همانند گذشته با همکاری شهرداری تقویت و حمایت شود که الان شرایط خوبی در این بخش نداریم.

این پیشکسوت فوتبال گفت: اگر فوتبال یزد الان در سطح کشور جایگاهی ندارد بخشی از آن به دلیل فقدان حمایت جدی از سوی مسئولان بوده استاین در حالی است که علاقه‌مندان و تمامی فعالان این رشته و رسانه‌های گروهی از  مسئولان و همچنین صنایع و معادن انتظار دارند تا در زمینه توسعه فوتبال یزد اقدامات اثرگذارتری داشته باشند.

وی تصریح کرد: ورزشگاه بزرگ شهر یزد ۲۰ سال است هنوز تکمیل نشده و مرکز استان با این همه جمعیت هنوز امکانات فوتبال درست و حسابی ندارد، حل این مشکلات با عکس یادگاری گرفتن، شعار دادن، آمار دادن و خودنمایی حل نمی شود، مردم عمل می خواهند و همه باید با همدلی برای توسعه این رشته همکاری کنند.

وی گفت: وجود معادن در تمامی مناطق استان یک مزیت مناسب برای حمایت از ورزش است و باید از درآمد آنها بر اساس مقررات در استان هزینه شود که تحقق این موضوع یک مطالبه بر حق و کمک بزرگی به فوتبال و سایر رشته های ورزشی می تواند باشد.

پیشکسوت فوتبال اظهار کرد: برای توسعه فوتبال یکی از مهمترین نیازهای یزد این است که صندوقی با عنوان کمک به توسعه ورزش با همکاری و مشارکت صنایع و معادن و همکاری و نظارت مسئولان ارشد ایجاد شود تا سالانه سهم واحدها در آن واریز شود.

قادریان گفت: اگر این صندوق از محل کمک‌های صنایع و معادن در یزد ایجاد شود قطعا بخش زیادی از مشکلات برای باشگاه‌ها و تیم‌ها به خصوص در سطح کلان برای توسعه فوتبال یزد حل می‌شود.

استان یزد با یک میلیون و ۲۳۶ هزار نفر جمعیت ۴۷ هیات استانی، ۴۰۰ هیات شهرستانی و ۶۲ هزار ورزشکار بیمه شده است.