یزد- ایرنا- معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری یزد گفت: آموزش نقش مهمی در کنترل مدیریت بحران به ویژه زلزله دارد، لذا برگزاری رزمایش برای اقشار مختلف خصوصا دانش آموزان یکی از اولویت های مهم است.

به گزارش ایرنا، محمد جواد ابوالحسینی روز دوشنبه، در بیست و یکمین رزمایش  زلزله و ایمنی که در دبیرستان دانش پژوه امامشهر یزد برگزار شد، افزود: آمادگی عمومی برای مواجهه با هر گونه بلایای طبیعی و یا حوادث می تواند باعث کاهش بسیاری از خسارت های به وجود آمده شود.

وی گفت: ضرورت ارتقای آموزشی و همچنن آمادگی جامعه برای مقابله با سوانح طبیعی بویژه در میان دانش آموزان بسیار مهم است لذا در این رزمایش دانش آموزان در همه مراحل شرکت کردند تا  به عنوان یکی از پایگاه های پیشگیری و مدیریت بحران آمادگی لازم داشته باشند.

 همچنین مدیرعامل جمعیت هلال احمر یزد گفت: زلزله نمادی از حوادث غیرمترقبه است که آسیب های زیادی را وارد می کند و پیش از آن نمونه آن را در استان کرمانشاه و شهر بم استان کرمان دیدیم. 

محسن حرازی زاده اظهار کرد: اگر افرادی که دچار حادثه می شوند با مراحل اولیه مدیریت بحران و همچنین پیشگیری حوادث آشنا باشند بسیاری از آسیب ها کاهش می یابد و ارایه آموزش به مردم  باید به صورت مداوم باشد لذا برگزاری چنین برنامه هایی نقش مهمی در تکرار آموزش ها دارد.

همچنین محسن موحدی فرد، مدیرکل آموزش و پروش یزد گفت: در حالیکه بسیاری از مدرسه های استان آمادگی مقابله با زلزله را دارد، ۲۵ درصد واحدهای آموزشی در دهه پنجاه ساخته شد و در برابر زلزله ایمن نیست، کد تخلیه و بازسازی صادر شد، این واحدها نیاز به مقاوم سازی و یا تخریب دارد .

تعداد دانش آموزان استان یزد در سال تحصیلی جاری ۲۸۵ هزار نفر اعلام شدکه در ۲ هزار و ۱۰۰ واحد آموزشی مشغول تحصیل هستند.

همچنین مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد گفت: رزمایش یادشده  همزمان با سراسر کشور و با نواختن زنگ زلزله در مدرسه های استان آغاز شد و به صورت شاخص در دبیرستان دانش پژوه امامشهر یزد برگزار شد.

«احسان بالاکتفی»،  افزود: با تشکیل شورای ایمنی و با دسته بندی دانش آموزان به گروه های امدادی، برنامه ها با موفقیت برگزار و رزمایش با پناه‌گیری و خروج از موقعیت خطر برای دانش آموزان که آموزش دیدند، به صورت عمومی اجرا شد.

رزمایش یادشده با مشارکت نیروهای امدادی، اورژانس، هلال احمر، آتش نشانی، مدیریت بحران استانداری و گروه زنده یاب  شرکت کردند و هر یک از این مجموعه ها برنامه های آموزشی خود را با موفقیت اجرا کردند.

همچنین حمید مهرنهاد، استادیار دانشکده عمران دانشگاه یزد چند سال قبل در پژوهشی به بررسی لرزه زمین ساخت و تخمین خطر زلزله در استان پرداخت و نتایج تحقیق نشان داد که ۱۶ گسل زلزله زا در استان یزد وجود دارد که فعال ترین آنها گسل‌های لکرکوه، کوهبنان، بهاباد، انار و رفسنجان است.

وی در این پژوهش با بررسی زمین‌شناسی عمومی ، ساختمانی و ویژگی های زمین ساخت استان، گسل های کواترنری و فعال منطقه  را ۱۰۵ گسل ذکر کرد که  براساس سابقه فعالیت، دوری و نزدیکی نسبت به مرکز شهر و مراکز صنعتی استان و اثر تخریبی آنها در زلزله‌های گذشته و احتمالی آینده مورد مطالعه قرار داد.

بررسی‌های صحرایی انجام شده در یزد، تفت، اردکان، مهریز، انار، زرند، رفسنجان، بهاباد، بافق، بهادران ، فهرج یزد ، تنگ چنار مهریز و عقدای اردکان  حاکی است از مجموع ۱۰۵ گسل موجود در استان، ۵۶ درصد کواترنر و ۱۵ درصد گسل‌های زلزله زاست.

همچنین حدود ۱۴ درصد گسل‌های موجود،  ۵۰ تا ۱۰۰ کیلومتر و حدود ۱۰ درصد آنها بیش از ۱۰۰ کیلومتر طول دارد.