کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه، از پویش مردمی بذرکاری برای احیای جنگل‌های زاگرس خبر داد و گفت: دوستداران طبیعت در استان از 10 اذرماه امسال تا اردیبهشت ماه سال 1401، عرصه‌های منابع طبیعی را بذرکاری می‌کنند.

«انشااله کولانی» روز سه‌شنبه به ایرنا افزود: ۱۰ آذر ماه جاری منطقه حفاظت شده چالابه کرمانشاه در راستای احیای جنگل‌های زاگرس در این پویش بذرکاری خواهد شد.

وی اظهار داشت: دوستداران طبیعت در ۹ شهرستان جنگلی استان کرمانشاه گرد هم خواهند آمد تا با دست‌های مهربان خود بذری در این خاک پاک بنشانند و حیات بخش زاگرس باشند.

کولانی، ضمن دعوت از دانش آموزان، دانشجویان، ورزشکاران، تشکل‌های مردم نهاد، همیاران طبیعت، مدافعان سلامت و ادارات عضو ستاد نهضت سبز، تصریح کرد: طبیعت بستر حیات و توسعه پایدار این مرز و بوم است و از خبرنگاران، عکاسان خبری و هنری و تصویر برداران دعوت می کنیم تا عشق به طبیعت را در وجود مردمان پاک این دیار به تصویر بکشند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه در ادامه سطح جنگل‌های استان کرمانشاه را حدود ۵۲۷ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: اغلب گونه‌های درختی این جنگل ها بلوط ایرانی، بنه، آلبالوی وحشی، زالزالک و گلابی وحشی است.

وی با اشاره به نقش مهم جنگل‌های زاگرس در حفظ خاک، تولید آب و تعدیل آب و هوا، گفت: این جنگل‌ها نقش مهمی در تولید اکسیژن داشته و در جذب گرد و غبار نیز نقش مهمی دارند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه با بیان اینکه جنگل‌های زاگرس در معرض تهدیدات طبیعی و انسانی قرار دارند، گفت: تهدیدات متعددی مثل تغییر کاربری اراضی، قطع درختان، چرای دام، تهاجم آفات و بیماری‌ها، آتش‌سوزی‌های عمدی و غیرعمدی این جنگل‌ها را تهدید می‌کند.

به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

این استان دارای سه منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده بیستون که ۵۴ هزار هکتار است، بوزین و مرخیل در پاوه ۲۳ هزار هکتار و قلاجه هم حدود ۴۳ هزار هکتار است.

یک پناهگاه حیات وحش بیستون نیز در منطقه ورمنجه در جاده سنندج وجود دارد و در مجموع استان کرمانشاه دارای چهار منطقه شکار و تیراندازی ممنوع به مساحت ۱۶۱ هزار هکتار است.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان، ۳۵ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.

این استان با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه بیش از چهار میلیون و ۴۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.