خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۴۰هکتار از عرصه های منابع طبیعی دچار آتش سوزی شده است

کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی کرمانشاه گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان مردادماه، ۴۷ فقره آتش سوزی در سطح استان رخ داده که منجر به سوختن ۱۴۰ هکتار از جنگل ها و عرصه های منابع طبیعی شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، انشاله کولانی روز پنجشنبه در نشستی خبری اظهار داشت: بیشترین آتش سوزی های رخ داده مربوط به شهرستان های قصرشیرین، کرمانشاه، پاوه، گیلانغرب، سرپل ذهاب و دالاهو بوده است.

وی با اشاره به شناسایی ۷۰ نقطه مستعد آتش سوزی در استان از وجود ۱۷ پایگاه ثابت اطفاء حریق در سطح استان خبر داد و گفت: امسال تاکنون موفق به تجهیز ۱۵ پایگاه شده ایم.

کولانی همچنین از وجود ۴۳ هزار همیار طبیعت و ۱۵۰ تیم اطفا حریق در قالب سازمان های مردم نهاد در استان سخن گفت و افزود: در بسیاری از آتش سوزی های رخ داده، خود مردم منطقه اولین افراد حاضر در صحنه برای خاموش کردن حریق بوده اند.

رهایی ۲۵۶ هکتار منابع طبیعی از دست زمین خواران

مدیرکل منابع طبیعی استان در بخش دیگری از سخنانش، به رهایی ۲۵۶ هکتار از عرصه منابع طبیعی طی سال گذشته از دست زمین خواران اشاره کرد و گفت: ۳۸ نفر نیز در این رابطه تحویل مراجع قضائی شده اند.

وی تاکید کرد: برخورد با زمین خواران یکی از برنامه هایی است که امسال نیز با جدیت دنبال و افراد متخلف بدون هیچ گذشتی به مراجع قضائی تحویل خواهند شد.

اختصاص ۳۹۰ میلیارد ریال به طرح های آبخیزداری

کولانی همچنین از اختصاص ۳۹۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های آبخیزداری استان در سال جاری خبر داد و گفت: این مبلغ تقریبا ۲ برابر سال گذشته است.

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمانشاه افزود: طرح های آبخیزداری در سطح ۵۰ هزار هکتار از اراضی منابع طبیعی آغاز شده و میانگین پیشرفت ۳۱ درصد در حال اجراست، هرچند پیشرفت برخی پروژه ها تا ۸۰ درصد نیز می رسد.

وی گفت: سال قبل نیز از منابع صندوق توسعه ملی ۲۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح های آبخیزداری استان اختصاص یافت که این طرح ها در سطح ۱۰ شهرستان اجرا شد.

اجرای طرح های آبخیزداری در سطح ۸۰۰ هزار هکتار از منابع طبیعی کرمانشاه

کولانی در ادامه گفت: تاکنون طرح های آبخیزداری در سطح ۸۰۰ هزار هکتار از منابع طبیعی استان اجرا شده که ۴۰۰ هزار آن طی ۲ سال و نیم اخیر بوده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه امسال طرح های آبخیزداری در سطح ۵۰ هکتار اجرا می شود، گفت: اجرای این طرح ها از ابتدای سال گذشته تا پایان مرداد امسال برای ۲۰۰ هزار نفر روز ایجاد شغل به صورت موقت کرده است.

پوشش گیاهی و جنگلی مناسب از وقوع سیلاب در بسیاری نقاط جلوگیری کرد

وی همچنین به بارش های سیل آسای باران در اواسط فروردین ماه امسال نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به حجم بالای بارش های پیش بینی شده این امکان می رفت که در بخش های زیادی از استان شاهد وقوع سیلاب باشیم اما پوشش گیاهی و جنگلی مناسب از این کار جلوگیری کرد.

 کولانی تصریح کرد: درختان و عرصه منابع طبیعی در تامین آب شیرین، اکسیژن و ... بسیار موثر هستند بنابراین همه موظف به حفظ آنها هستیم.

عرصه منابع طبیعی استان به یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار می رسد

مدیرکل منابع طبیعی استان در بخش پایانی سخنان خود، عرصه منابع طبیعی استان را یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: ۵۲۷ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد.

وی خاطرنشان کرد: بلوط، زالزالک، کیکم و گلابی وحشی بیشترین درختان جنگلی  استان را تشکیل می دهند که بیشتر آنها مربوط به درختان بلوط است.

کولانی در پایان با بیان اینکه منطقه زاگرس متشکل از ۱۱ استان کشور از جمله کرمانشاه، ۶ میلیون هکتار از جنگل های کشور را در خود جا داده اند، گفت: این جنگل ها ۴۰ درصد آب شیرین کشورمان را تامین می کنند.

۷۴۵۸/۸۰۶۶