به گزارش ایرنا، بحران ایالت تیگرای در شمال اتیوپی خطرات بالقوه به دنبال داشته، به گونهای که «برنامه جهانی غذا» (WEP) وابسته به سازمان ملل نسبت به نسل کشی واقعی در اتیوپی هشدار جدی داده است.
رسانه های منطقه از جمله الشرق قطر و الانباء کویت، گزارش کردند، وانگ یی وزیر خارجه چین امروز - چهارشنبه برای تلاش به منظور میانجیگری بین دولت و شورشیان تیگرای وارد آیس آبابا مرکز اتیوپی شده است.
این منابع گفتند، سفر وانگ یی به اتیوپی در قالب یک سفر رسمی درحال انجام است.
به گفته «تامسون فیری» ( Tomson Phiri) سخنگوی برنامه جهانی غذا اکنون ۹.۴ میلیون نفر در اتیوپی در بدترین کابوس خود زندگی میکنند. از این تعداد سه میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در منطقه «امهره» سکونت دارند.
به گفته او، در پی اثرات مستقیم درگیریهای مداوم میان شورشیان و ارتش که غیرنظامیان را بهشدت در معرض فقر و گرسنگی قر ار داده، تعداد افرادی که در شمال اتیوپی به کمکهای غذایی بشردوستانه نیاز دارند، افزایش یافته است. برنامه جهانی غذا اعلام کرده که اتیوپی به کمک اضطراری نیاز دارد.
پیش از این، در شرایطی که آمریکا، انگلیس، سوئیس، آلمان و فرانسه به همراه عربستان سعودی و سازمان ملل در فراخوانهای مکرر از اتباع و کارکنان خارجی خود مستقر در خاک اتیوپی خواسته بودند، در پی هشدارهای دولت اتیوپی مبنی بر پیشروی شورشیان تیگرای به سوی «آدیسآبابا»، خاک این کشور را فورا ترک کنند، دولت ترکیه حمایت خود را برای پایان دادن بحران تیگرای اعلام کرده بود.
وزیر خارجه ترکیه در گفت و گوی تلفنی با همتای اتیوپیایی خود این حمایت را اعلام کرده بود، اما تاکنون تحرک خاصی در ارتباط با ابتکار ترکیه در این بحران مشاهده نشده است.
«مولود چاووش اوغلو» به «دیمیکی مکونن» ( Demeke Mekonnen) وزیر خارجه اتیوپی گفته بود که کشورش آماده حمایت برای پایان دادن به درگیریها در اتیوپی است.
در عین حال پیشتر «جفری فلتمن» فرستاده آمریکا به شاخ آفریقا هم هشدار داده بود که تلاشهای دیپلماتیک برای حل بحران اتیوپی به دلیل تشدید نظامی، در معرض خطر قرار دارد. او تاکید کرده بود که پیشرفتهایی در چارچوب دستیابی به راه حل دیپلماتیک میان دولت و جبهه آزادیبخش تیگرای وجود دارد، اما تحولات نگران کننده میدانی، ممکن است این پیشرفت ها را از میان ببرد.