به گزارش ایرنا، «تامسون فیری» ( Tomson Phiri) سخنگوی این برنامه جهانی غذا جمعه شب به خبرنگاران در ژنو گفت که اکنون ۹.۴ میلیون نفر در اتیوپی در بدترین کابوس خود زندگی میکنند. از این تعداد سه میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در منطقه «امهره» سکونت دارند.
به گفته او، در پی اثرات مستقیم درگیریهای مداوم میان شورشیان و ارتش که غیرنظامیان را بهشدت در معرض فقر و گرسنگی قر ار داده، تعداد افرادی که در شمال اتیوپی به کمکهای غذایی بشردوستانه نیاز دارند، افزایش یافته است. برنامه جهانی غذا اعلام کرده که اتیوپی به کمک اضطراری نیاز دارد.
این درگیریها از نوامبر سال گذشته و از زمانی آغاز شد که «آبی احمد» نخست وزیر اتیوپی نیروهای ارتش را برای بیرون کردن مخالفان به این منطقه اعزام کرد. «جبهه دمکراتیک انقلابی خلق اتیوپی» (EPRDF) متشکل از «جبهه آزادیبخش خلق تیگرای»، حزب «دمکراتیک اورومو»، حزب «دمکراتیک امهره» و «جبهه دمکراتیک خلق جنوب اتیوپی» از ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۹ قدرت را در اتیوپی در اختیار داشت. با وجود تصور احمد از پیروزی زودهنگام در این درگیری، جنگ ادامه پیدا کرد و بحران انسانی را بر جای گذاشت.
هشدار تازه آژانس بشردوستانه برنامه جهانی غذا پس از آن صورت میگیرد که «کیندییا گبرهیوت» ( Kindeya Gebrehiwot ) عضو دفتر امور خارجی و سخنگوی جبهه تیگرای با انتشار ویدئویی از ۱۱ هزار نظامی ارتش اتیوپی اعلام کرد که این نظامیان در طول درگیریها از نوامبر سال گذشته تاکنون به اسارت درآمده و همبستگی خود را نیز با مردم تیگرای اعلام کردهاند.
به دنبال انتشار این فیلم، دفتر نخست وزیری اتیوپی در بیانیهای اعلام کرد که آبی احمد با واگذاری وظایف نخستوزیری به وزیر خارجه این کشور راهی تیگرای شده است. «دیمیکی مکونن» معاون نخستوزیر و وزیر خارجه اتیوپی در غیاب او، اداره امور دولت را بر عهده خواهد گرفت.
در شرایطی که آمریکا، انگلیس، سوئیس، آلمان و فرانسه به همراه عربستان سعودی و سازمان ملل در فراخوانهای مکرر از اتباع و کارکنان خارجی خود مستقر در خاک اتیوپی خواسته بودند، در پی هشدارهای دولت اتیوپی مبنی بر پیشروی شورشیان تیگرای به سوی «آدیسآبابا» پایتخت خاک این کشور را فورا ترک کنند، اما آنکارا حمایت خود را برای پایان دادن بحران تیگرای اعلام کرد. وزیر خارجه ترکیه در گفت و گوی تلفنی با همتای اتیوپیایی خود این حمایت را اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری نیمه رسمی «آناتولی»، «مولود چاووش اوغلو» به «دیمیکی مکونن» ( Demeke Mekonnen) وزیر خارجه اتیوپی گفت که کشورش آماده حمایت برای پایان دادن به درگیریها در اتیوپی است. این در حالی است که پیشتر «جفری فلتمن» فرستاده آمریکا به شاخ آفریقا هم هشدار داده بود که تلاشهای دیپلماتیک برای حل بحران اتیوپی به دلیل تشدید نظامی، در معرض خطر قرار دارد. او تاکید کرده بود که پیشرفتهایی در چارچوب دستیابی به راه حل دیپلماتیک میان دولت و جبهه آزادیبخش تیگرای وجود دارد، اما تحولات نگران کننده میدانی، ممکن است این پیشرفت را از میان ببرد.
از سوی دیگر «سایمون کاونی» وزیر خارجه ایرلند چهارشنبه گذشته اعلام کرد که اتیوپی ۴ تن از ۶ دیپلمات ایرلندی در این کشور را به دلیل موضع این کشور درخصوص درگیریهای داخلی اتیوپی، اخراج کرده است.
اگر چه برنامه جهانی غذا اعلام کرده که به بیش از ۳.۲ میلیون نفر که ۸۷۵ هزار نفر آنان را مادران و کودکان آسیبپذیر تشکیل میدهد، مواد غذایی ارسال کرده، اما درعین حال نسبت به نسلکشی واقعی در شمال این کشور هشدار داده است.
نظر شما