به گزارش ایرنا، علی تشنه دل روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از چند واحد معدنی استان سمنان، با اشاره به اشتغالزایی بخش معدنی در استان گفت: معادن استان با سرمایهگذاری مناسب برای پنج هزار و ۵۰۰ نفر اشتغالزایی داشته است.
وی نبود زیرساختهای معدنی مناسب را یکی از مشکلات بخش معدن در این استان سمنان دانست و اضافه کرد: انجام فعالیتهای معدنی در مقیاس کوچک و خردهپا در استان، مستهلک بودن ماشینآلات معدنی، کمبود نقدینگی واحدهای صنایع معدنی و بالابودن هزینههای اکتشاف و استخراج و بهرهبرداری معادن از دیگر مشکلات بخش معدن در استان سمنان است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان با بیان اینکه این استان بزرگترین ذخایر زئولیت، گچ، نمک و سلستین را در کشور دارد تاکید کرد: استان سمنان را میتوان پایتخت نمک و گچ ایران و جهان نامید.
تشنه دل با اشاره به جایگاه استان سمنان در تامین گچ و نمک کشور بیان کرد: ۶۰ درصد نمک مورد نیاز کشور و همچنین ۴۰ درصد از گچ مورد نیاز کشور از معادن استان سمنان تامین میشود.
وی تصریح کرد: استان سمنان با برخورداری از ذخایر غنی و متنوع معدنی و بهره برداری حدود ۴۰ نوع ماده معدنی ، دارای رتبه اول از نظر تولید گچ ، نمک ، سلستین و زئولیت ، رتبه دوم در تولید سولفات سدیم ، رتبه سوم در تولید زغال سنگ و کرومیت و یکی از سه استان برتر کشور در تولید زغال سنگ است.
وی با بیان اینکه استان سمنان علاوه بر تأمین گچ و نمک در زمینه سایر مواد معدنی نیز صاحب نام است افزود: ۹۵ درصد سلستین، ۹۵ درصد زئولیت، ۲۰ درصد کرومیت، ۴۰ درصد سولفات سدیم کشور از معادن استان سمنان استخراج میشود.
بخش صنعت و معدن سهم ۳۵ درصدی از اشتغال استان سمنان دارد.