علی رسولیان روز پنجشنبه در حاشیه بازدید رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از شهرک صنعتی کاشمر طی گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: با این حال واحدهای صنعتی حداکثر صرفه جویی را در آب مصرفی خود اعمال می کنند.
وی ادامه داد: مهمترین مسوولیت سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، تامین زیرساختهای صنعتی و تجاری در بخشهای مختلف آب، برق و گاز و زمین است که در این زمینه برنامه های منسجمی تنظیم شده که بخشی از تحقق این برنامه ها به نحوه همکاری دستگاه های اجرایی خدمات رسان مربوط می شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بازچرخانی پساب شهرکهای صنعتی یکی از روشهای موثر برای تامین آب مورد نیاز واحدهای تولیدی است که می توان دستکم سه هزار لیتر آب از این محل تامین کرد و دوباره در بخش تولید مورد استفاده قرار داد که اجرای این مهم را در قالب ایجاد تصفیه خانه آغاز کردهایم.
وی با اشاره به بازدید رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از تصفیه خانه شهرک صنعتی کاشمر، اظهار امیدواری کرد این تصفیه خانه سال آینده به بهره برداری برسد.
رسولیان به استفاده از آب بدست آمده از محل صرفه جویی بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: وزارت جهاد کشاورزی باید کمک کند با حفظ تولید این بخش، بتوان سهم آب صنعت را افزایش داد و اشتغال این بخش را نیز حفظ کرد.
وی اظهار امیدواری کرد از محل بازچرخانی پساب صنعتی و صرفه جویی آب کشاورزی بتوان به تعادل بخشی تامین آب در شهرکهای صنعتی دست یافت.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به تامین برق شهرکهای صنعتی کشور اشاره و بیان کرد: با اینکه قانون وزارت نیرو را موظف کرده است برق ورودی شهرک صنعتی را تامین نماید اما برای حمایت از بخش تولید، سازمان صنایع کوچک مشارکت ۳۰ درصدی در ایجاد پستهای برق و شبکه انتقال آن را تقبل کرده است.
وی ادامه داد: آمادگی خود را برای مشارکت در تامین بخشی از برق مورد نیاز شهرک صنعتی کاشمر نیز اعلام کرده ایم و امیدواریم در این زمینه با وزارت نیرو به تفاهم رسیده و بتوانیم ظرفیت سالانه تولید برق برای شهرکهای صنعتی را تا ۲ برابر افزایش دهیم.
رسولیان گفت: با این حال راهکارهایی از جمله توسعه برق از طریق نصب نیروگاه های خورشیدی بویژه برای شهرکهای صنعتی که مشکلات آب و زیست محیطی دارند در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: زمین رایگان در شهرکها و نواحی صنعتی برای نصب نیروگاه سی.اچ.پی و کوچک مقیاس نیز در حال واگذاری است تا کمبودی در تامین برق شهرکها وجود نداشته باشد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت شهرک صنعتی کاشمر را یکی از شهرکهای تقاضامحور دانست و ادامه داد: طرح توسعه ۱۰۰ هکتاری این شهرک آغاز شده و هیچ مشکلی در تامین منابع مالی برای اجرای آن وجود ندارد.
وی گفت: واحدهای بسیار خوبی در زمینه تولید محصولات لبنی، آشامیدنی و داروهای گیاهی در این شهرک فعال است که صادرات محور بوده و حجم گسترده و متنوعی از کالاها را تولید می کنند.
شهرک صنعتی کاشمر در گستره ۱۴۷.۴ هکتاری از سال ۱۳۷۶ فعال شده و بیش از ۴۰ پروانه بهرهبرداری در آن صادر شده است. واحد داروهای گیاهی، کارخانه های قند با ظرفیت روزانه ۱۵۰ تن و ۲ کارخانه فرآوردههای لبنی از مهمترین واحدهای فعال این شهرک صنعتی هستند.