مهرالله رخشانی مهر روز جمعه پس از بازدید از طرحهای آموزش و پرورش گناباد در نشست جمع بندی سفر به این شهرستان خراسان رضوی افزود: در ساخت مدارس تا جایی که وسعت آنها اجازه میدهد باید حیاطهای بزرگ در نظر گرفته شود زیرا بخش اعظم حضور و فعالیتهای پرورشی دانش آموزان در حیاط مدارس انجام میشود و تا جایی که امکان دارد فضاهای آموزشی نباید بیشتر از ۲ طبقه ساخته شوند.
وی ادامه داد: در ساخت و توسعه و بازسازی مدارس باید به جانمایی و نور کافی برای کلاسهای درس توجه شود و طرحهایی که با مشارکت خیران در دست احداث هستند باید به صورت کامل و طبق تفاهمنامه با آنان و با افزایش نظارت مسوولان ذیربط تکمیل شوند.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: مدارس باید به گونه ای احداث شوند که از مقاومت کافی برخوردار بوده و تا سالیان متمادی بدون هیچ مشکلی فعالیت آموزشی در آنها جریان یابد.
وی افزود: مدرسه سازی هیچ زمان تمام نمی شود و مانند یک جریان و متناسب با نیاز مناطق مختلف همواره در جریان است و باید با حفظ کرامت خیران بستر مشارکت آنان در احداث فضاهای آموزشی افزایش یابد.
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به وجود ۱۴ طرح نیمه تمام یا نیازمند بازسازی و مقاوم سازی در بخش آموزش و پرورش گناباد خواستار افزایش توجه مسوولان ذیربط به تامین اعتبار این بخش شد.
محمد صفایی دلویی گفت: با موافقت معاون اول رییس جمهوری و رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) ۲ مدرسه در روستاهای باغ آسیا و قاسم آباد گناباد و بجستان توسط این ستاد احداث می شوند.
حامد قربانی فرماندار گناباد هم با بیان اینکه ۴۰ درصد فضاهای آموزشی به ویژه در مناطق روستایی این شهرستان آسیب پذیر و نیازمند مقاوم سازی هستند و یک مدرسه در یکی از روستاهای گناباد در کانکس دایر است، خواستار توجه بیشتر مسوولان ذیربط به تکمیل اعتبار بازسازی این طرحها و رفع این مشکل شد.
از مجموع ۱۷ هزار و ۶۱۴ دانشآموز که در ۹۱۱ کلاس و ۲۲۴ مدرسه مناطق شهری و روستایی شهرستان گناباد مشغول تحصیل میباشند، ۹ هزار و ۵۶۵ نفر در دوره ابتدایی، چهار هزار و ۷۹۶ نفر در دوره اول متوسطه و ۲ هزار و ۲۸۸ نفر در دوره دوم متوسطه هستند.
مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.