به گزارش گروه اخبار استان ها ، سفرهای اعضای هیات دولت به استان ها که با آغاز به کار دولت سیزدهم از شهرهای محروم و کم برخوردار شروع شد، بیانگر آن است که این دولت برای گره گشایی از مشکلات مردم و تغییر دادن وضعیت موجود و عدم توازن منطقهای و ناعادلانه، برنامه هدفمند دارد.
بازدید از مناطق و نقاطی که با مشکلات بیشتری دست و پنجه نرم می کنند، از اولویت سفرهای استانی دولتمردان سیزدهم است ، سفرهایی که توانسته امید و نشاط را در کشور زنده کند اما آنچه که باید در نظر داشت اینکه در مدت تنها کمی بیش از ۱۰۰ روز کار دولت نباید انتظار داشت که همه مشکلات کشور برطرف شود.
سفرهای استانی اعضای هیات دولت طی هفته گذشته ( ۶ تا ۱۲ آذر ماه ) همچنان با جدیت دنبال شد ، سفرهایی که صرفا به بررسی و پیگیری مشکلات ختم نمیشود بلکه ارائه راهکار و به نتیجه رساندن موضوعات، از عزم دولتمردان برای پیشرفت همه جانبه با بهره گیری از ظرفیت هر استان و توجه به برقراری عدالت حکایت دارد.
در هفته دوم آذرماه استانهای اصفهان ، ایلام ، خراسان جنوبی ، خراسان رضوی ، البرز ، قزوین ، بوشهر ، آذربایجان شرقی ، همدان و سیستان و بلوچستان مقصد دولتمردان بود، مسوولان در این سفرها تلاش کردند تا از نزدیک با شاخصهای توسعه مناطق محروم و کمتر توسعه یافته آشنا شوند و با تصمیم های کارآمد سبب ارتقاء این مناطق شوند که در ادامه این گزارش به مهمترین آنها اشاره می شود:
علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در سفر به شهرستان فردیس البرز از کارخانه های گروه صنعتی و مادر تخصصی در این شهرستان بازدید کرد و با حضور وی اولین سیستم تحریک ژنراتورهای نیروگاهی ساخت ایران تولیدی شرکت مکو وابسته به گرو صنعتی مپنا در شهرستان فردیس استان البرز رونمایی شد.
وزیر نیرو گروه صنعتی مپنا را یک مجموعه عظیم صنعتی و سرمایهای ملی دانست که محصول تدبیر، تلاش، تفکر و دانش هزاران نخبه کشور است که در طول سالهای گذشته تمام توان، اراده و علم خود را برای برپایی آن به کار گرفتهاند.
همچنین با حضور وزیر نیرو، خط جدید ریخته گری انجماد جهت دار و تک کریستال شرکت مهندسی و ساخت پره توربین مپنا - پرتو برای تولید پره های توربین های کلاس F بهره برداری شد و با راه اندازی این خط کشورمان در تولید قطعات مذکور به خودکفایی رسید.
سیدجواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی نیز در سفر یک روزه به شهرستانهای جنوبشرق تهران از یک واحد دامداری سنتی و مرغداری ورامین، واحد تولید صنایع لبنی شهرستان پیشوا و چرخه تولید گوشت قرمز در قرچک بازدید و با کشاورزان و دامداران دیدار کرد.
وی در جریان بازدید از یک واحد دامداری در شهرستان قرچک گفت: برخی از افراد نهادههای دامی را با ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی تهیه و در بازار آزاد به فروش میرساندند که برای جلوگیری از این اقدام، این نهادهها برای تبدیل به خوراک دام به کارخانهها تحویل داده میشود.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در جریان سفر به همدان از روند اجرا و پیشرفت فیزیکی پروژه «موزه هنرهای معاصر» استان بازدید و از اختصاص ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای تسریع و تکمیل این پروژه خبر داد، بازدید از تالار بزرگ شهر همدان (مرکز همایش ها)، حضور در جمع مدیران خبرگزاریها و مطبوعات استان و پاسخگویی به سوالات خبرنگاران بخش دوم سفر یک روزه وزیر به همدان بود که در مجتمع فرهنگی و هنری ابن سینا برگزار شد.
پس از نشست با اهالی رسانه، وزیر ارشاد همچنین در جشنواره صنعت چاپ شرکت کرده و در جمع فعالان این صنعت سخنرانی کرد و در پایان هم موزه چاپ به عنوان مجموعه ای غنی و ارزشمند از قدمت چاپ و نشر در کهن دیار الوند افتتاح شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این سفر گفت که سند تحول حکمرانی در جمهوری اسلامی ایران به زودی طی آیینی با حضور رییس جمهوری رونمایی میشود، سند تحول حکمرانی برای دولت سیزدهم بسیار مهم و دارای ارزش است و پس از رونمایی، تمامی برنامه ها و اهداف پیش بینی شده این سند در قالب لایحه بودجه سال آینده و برنامه هفتم توسعه کشور به عنوان اسناد بالادستی عملیاتی و اجرایی خواهد شد.
همچنین احمد وحیدی وزیر کشور طی هفته گذشته به منظور شرکت در مراسم تکریم و معارفه استانداران ایلام و خراسان جنوبی به این استان ها سفر کرد.این دومین سفر احمد وحیدی وزیر کشور دولت سیزدهم به ایلام است، پیش از این وزیر کشور دوم مهرماه به همراه رییس جمهوری و جمعی از اعضای هیات به ایلام سفر کرده بود.
وی در سفر به ایلام با بیان اینکه تمرکز وزارت کشور بر افزایش اختیارات استانداران برای توسعه و پیشرفت تمامی استان ها است، گفت: صندوق های پیشرفت استانی برای افزایش اختیارات استانداران در دستور کار قرار گرفته است و به زودی اجرا می شود.
وزیر کشور همچنین در بدو ورود به خراسان جنوبی گفت: بازارچههای مرزی برای توسعه اقتصاد استانهای مرزی حائز اهمیت است لذا نگاه دولت بر فعالسازی هرچه بیشتر آنهاست.
سید محمد حسینی معاون رییس جمهوری در امور مجلس نیز در سفر به خراسان رضوی در نشست سراسری مسوولان کانون های بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفهای کشور در مشهد گفت: سند تحول دولت به صورت موضوعی و نه وزارتخانهای، با کمک اندیشکدهها و افراد صاحبنظر تدوین شده و مورد جرح و تعدیل قرار گرفته لذا به زودی رونمایی خواهد شد.
وی افزود: سند تحول دولت باید تبدیل به گفتمان شده و مورد مطالبه قرار گیرد.
دیگر سفرهای مسوولان به استانها در اخبار ایرنا
از دیگر سفرهای هفته قبل می توان به سفر حسین قربانزاده معاون وزیر اقتصاد و رییس کل سازمان خصوصی سازی به کیش و شرکت در همایش های الگوی مطلوب حکمرانی اقتصادی اشاره کرد که وی در این سفر گفت: بر اساس قانون برنامه بودجه ۲۵۰ هزار میلیارد تومان از دارایی های دولتی تا پایان سال باید در بازار سرمایه به فروش برسد.
وی اظهار داشت: به یک بازگشت به نقطه اشتراک بین حاکمیت به عنوان سیاست گذاری بخش خصوصی و مردم نیاز داریم با اصلاح نگرش ها در حوزه تصمیم گیران و رویه های نظارتی از سوی قوای سه گانه تا به یک استاندارد واحدی برسیم.
محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری کشور نیز در آیین معارفه رییس حوزه هنری اصفهان گفت: اصفهان جایگاه هنر مومنانه و تمدن ساز به دور از خودنمایی و حدیث نفس است که هنرمندانش اثر خلق شده را از سوی حضرت حق میدانند. هنر هنرمندان مسوولانه و این هنر انقلابی در چنین میراثی استوار است که از درون آغاز و بیرون را دگرگون میکند.
سید مرتضی بختیاری رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور نیز با حضور در همایش ملی طرح یاس (یاران آسیب ستیز) در مشهد گفت: استفاده از ظرفیت جوانان زیرپوشش فرصتی برای این نهاد محسوب میشود و جوانان فعال بسیار زیرپوشش این نهاد هستند که میتوانند با فراگیری آموزشهای لازم در زمانهای مورد نیاز به صورت افتخاری ارائه خدمت کنند.
پیرحسین کولیوند رییس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران نیز که در این همایش حضور داشت، فشار تحریمها بر این نهاد را مانعی برای اجرای اقدامات بشردوستانه دانست و گفت که وضعیت قابل قبول و پذیرش نیست.
وی مجمع جهانی را مورد خطاب قرار داد و پرسید: افزود: چرا جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران که اهداف بشردوستانه دارد باید تحت فشار تحریم ها برای انجام امور انسانی با مانع مواجه باشد؟
صدیف بیک زاده معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز با سفر به استان بوشهر و شرکت در همایش ملی خرما گفت: ارتقای سطح تصمیم گیریها در مورد تنظیم بازار نشان دهنده این است که امروز تنظیم بازار جزو اولویت دولت به شمار می رود چون با معیشت مردم در ارتباط است.
سیدمحمد هاشمی معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در سفر به لاهیجان ، عدالت فرهنگی را یکی از اهداف جدی دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: تمام تلاش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرایی شدن عدالت فرهنگی در تمام استان ها است.
وی موضوع عدالت فرهنگی را یکی از اولویت های اصلی دولت سیزدهم عنوان کرد و افزود: ستادی با هدف نهادینه کردن موضوع عدالت فرهنگی در کشور به دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شده است و به طور جدی پیگیر این مسئله می باشد.
علی رسولیان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در حاشیه بازدید از شهرک صنعتی کاشمر ، تامین آب را یکی از مشکلات جدی واحدهای صنعتی کشور دانست و گفت: استفاده از پساب مهمترین راهکار در این زمینه است. با این حال واحدهای صنعتی حداکثر صرفه جویی را در آب مصرفی خود اعمال می کنند.
مهرالله رخشانی مهر معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس نیز پس از بازدید از طرح های آموزش و پرورش گناباد در نشست جمع بندی سفر به این شهرستان خراسان رضوی گفت: باید تا جایی که امکان دارد از ساخت مدارس چند طبقه خودداری شود.
وی افزود: در ساخت مدارس تا جایی که وسعت آنها اجازه میدهد باید حیاطهای بزرگ در نظر گرفته شود زیرا بخش اعظم حضور و فعالیت های پرورشی دانش آموزان در حیاط مدارس انجام میشود و تا جایی که امکان دارد فضاهای آموزشی نباید بیشتر از ۲ طبقه ساخته شوند.
از دیگر سفرهای مسوولان در هفته گذشته می توان به حضور محمد باقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی در آیین هشتاد و چهارمین سالگرد شهادت آیت الله سیدحسن مدرس در اجتماع مردم کاشمر در جوار زیارتگاه این شهید اشاره کرد که وی در این آیین اظهار داشت : ما در سر و سامان دادن به مسائل اقتصادی دچار مشکلات و ضعفهایی بوده و کارنامه قابل قبولی نداریم و حال آنکه کشور ما ظرفیت بسیاری برای برخورداری از یک اقتصاد آبرومند و قوی دارد و مسوولان باید در این مسیر تلاش بیشتری داشته باشند.
وی افزود: وجود این ضعف ها و مشکلات در حوزه اقتصادی به دلیل نبود امکانات نیست، چراکه کشور ما فقیر نیست و ظرفیت های بسیاری برای توسعه و پیشرفت دارد.
اکبر نیکزاد رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هم در سفر به استان سیستان و بلوچستان در آیین تکریم و معارفه مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان حضور یافت و در سخنانی اظهار داشت: روستاها قلب تپنده اقتصاد هستند و تمامی تلاشهای بنیاد مسکن همسو با سیاست توانمندسازی روستاییان است.
وی افزود: جشن پایان مقاومسازی واحدهای مسکن روستایی تا سال ۱۴۱۰ مورد تاکید است و تعامل بیشتر بانکهای عامل بر اعطای تسهیلات ویژه مسکن اتفاق باید بیافتد.
وی با اشاره به افزایش سقف تسهیلات تا میزان ۲۰۰ میلیون تومان با بهره پنج درصد و بازپرداخت ۲۰ ساله با ضمانت سفته زنجیرهای سه نفره افزود: دولت و بنیاد مسکن در آبادانی روستاها عزم جدی دارند.
سید جواد حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی نیز طی هفته گذشته با سفر به استان قزوین در نشست شورای هماهنگی، پشتیبانی و توسعه آموزش و پرورش استثنایی این استان شرکت کرد و گفت: ۲ بسته "خدمات آموزشی، پرورشی، ورزشی و توانبخشی خانواده محور" و "غربال و مداخله به هنگام نوآموزان پیشدبستانی در معرض مشکلات یادگیری" امسال از سوی این سازمان تهیه و تدوین شد.
وی افزود: این بسته ها به ارایه بهتر خدمات آموزشی به دانش آموزان استثنایی منجر خواهد شد.
محمد مهدی برومندی معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی هم در نشست توسعه میز ملی خرما در برازجان مرکز شهرستان دشتستان استان بوشهر نیز حضور یافت و گفت: ۴۰ درصد از نخیلات کشور فرسوده است که تحول در حوزه اصلاح، توسعه و تجاری سازی نخیلات از برنامه های دولت است.
وی افزود: از مجموع سه میلیون هکتار باغ در کشور و ۲۴ میلیون تن محصولات باغی، خرما یکی از محصولات استراتژیک آن است که ۲۶۰ هزار هکتار باغات خرما را در کشور داریم که سالانه بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن خرما تولید می کنند.
وی بیان داشت: پارسال شش میلیارد دلار ارز درآمد از بخش کشاورزی حاصل شد که سه و دو دهم آن به حوزه باغبانی که بخش عمده آن مربوط به خرماست .
مسعود منصور معاون وزیرجهادکشاورزی و رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری نیز در آیین پویش مردمی بذرکاری احیای جنگلهای زاگرس در منطقه جنگلی گیان شهرستان نهاوند گفت که به منظور پیشگیری از نابودی درختان و کمک به احیای آنها در مبادی ورودی مناطق جنگلی شهرستان های کشور، ایستگاه آموزش بذرکاری ایجاد میشود.
وی اظهار داشت: کارکنان منابع طبیعی بذر کافی را متناسب با شرایط اقلیمی هر منطقه در اختیار کسانی که در طبیعت حضور می یابند، قرار می دهند.
مهدی صادقی نیارکی معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت هم در مراسم گرامیداشت روز صنعت و معدن در آذربایجان شرقی گفت: ۲۷ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در هفت ماه امسال انجام شد که نسبت به سال گذشته ۴۸درصد از نظر ارزش ریالی و ۱۵درصد به لحاظ میزان وزن افزایش نشان می دهد.
وی اظهار کرد: رشد تولید از محورها و راهبردهای اصلی توسعه کشور است و بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران ۵.۵ درصد و بر اساس اعلام بانک مرکزی ۶.۱ درصد افزایش در این حوزه اعلام شده است.
نظر شما