سعید پورآبادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شامگاه جمعه در دیدار با «ا.ف.م گوسال اعظم سارکار» سفیر جمهوری بنگلادش در ایران در حاشیه نمایشگاه بینالمللی تخصصی خرما و صنایع وابسته در بوشهر به ظرفیت ها و پتانسیل های بالقوه خراسان شمالی در بخش های مختلف صنعت، معدن، کشاورزی و گردشگری اشاره شد.
وی با بیان اینکه این دیدار در راستای گسترش تعاملات و مراودات تجاری دو سویه صادرات، واردات و سرمایه گذاری های مشترک انجام شد، افزود: ظرفیت های کشاورزی خراسان شمالی در این دیدار به خوبی تشریح و سفیر بنگلادش نیز خواستار سرمایه گذاری مشترک در تمامی حوزه ها به ویژه صادرات محصولات زعفران و انگور و سایر محصولات باغی شد.
پورآبادی افزود: در این دیدار از سفیر بنگلادش و هیات همراه دعوت شد تا از نزدیک با محصولات کشاورزی، پتانسیل ها و توانمندی های خراسان شمالی بازدید کنند که مقرر شد این هیات بهمن ماه وارد استان شوند.
بنگلادش با جمعیت ۱۶۴ میلیون نفر در جنوب قارهٔ آسیا واقع شده است و این کشور از لحاظ خصوصیات فرهنگی و اجتماعی نزدیک به ایران است.
از ۳۷ میلیارد دلار صادرات بنگلادش به کشورهای مختلف دنیا، ۸۲ درصد آن به صادرات پوشاک اختصاص دارد و بقیه را صادرات مواد اولیه نساجی و فرش بافی، میوههای گرمسیری، چای، مواد شیمیایی و غیره تشکیل میدهد.
صنایع مادر پتروشیمی، سیمان بجنورد، آلومینای جاجرم و قند شیروان در خراسان شمالی فعال هستند که علاوه بر این، صنایع دستی و محصولات باغی و کشاورزی نیز از دیگر مزایای دارای مزیت نسبی این استان شمالشرق کشور برای ارتباط اقتصادی با دیگر کشورها محسوب می شود.
سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولیدناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان بخش کشاورزی است و حدود ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند.
زعفران در هشت شهرستان خراسان شمالی کشت و کار می شود که فاروج رتبه اول را دارد و شرایط مناسب اقلیمی، سازگاری، نیاز آبی کم، عملکرد و درآمد اقتصادی مناسب، ارتقای دانش فنی زعفران کاران و سهولت نگهداری آن از عوامل مهم توسعه این محصول صادراتی در استان است.
سالانه بیش از ۲۰ تن زعفران در این استان تولید می شود.
همچنین سالانه از سطح ۱۸ هزار و ۵۲۰ هزار هکتار تاکستان های خراسان شمالی بیش از ۱۸۵ هزار تن محصول برداشت می شود.
استان خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از مردم آن در روستاها سکونت دارند.