به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی، حسین حاجی بگلو در این باره اظهار داشت: این میزان از زعفران به کشورهای کویت، عمان، امارات متحده عربی و اندونزی صادر شد.
وی تصریح کرد: طی مدت یاد شده علاوه بر زعفران، بذر ذرت، خربزه، گل کلم، کرفس و کلم پیچ نیز از خراسان شمالی به کشورهای تاجیکستان و امارات متحده عربی صادر شده است.
وی ارزش کالاهای صادراتی محصولات کشاورزی را ۱۵ هزار و ۲۱۱ دلار به وزن ۲۲ هزار و ۲۰۳ کیلوگرم، ذکر کرد و افزود: این در حالی است که میزان صادرات بخش کشاورزی در مدت مشابه سال گذشته بیشتر بود و برای افزایش صادرات محصولات کشاورزی نیاز به برنامه ریزی از تولید تا صادرات داریم.
وی پیاز، سیب زمینی، شلغم، هندوانه، آبلیمو، چغندر، کدو، گوجه فرنگی، فلفل، خیار، سیب، خربزه، کلم، هویج، کاهو و ملون را از جمله محصولات صادراتی استان در هشت ماه سال گذشته ذکر کرد.
به گفته حاجی بگلو؛ عمده محصولات بخش کشاورزی در سال گذشته به کشورهای عمان، هند، کویت و عراق صادر شد.
وی ادامه داد: با این که معدود صادرکنندگان در رسته کشاورزی فعالیت دارند اما امسال به دلیل عدم رفع تعهد ارزی تعداد صادرکنندگان در این بخش کاهش یافته است.
وی با اشاره به این که امسال صادرات انگور از استان انجام نشده است، عنوان کرد: انگور محصولی با شرایط ماندگاری پایین است که صادرات آن را کمی سخت تر می کند به همین دلیل در نظر داریم این مسئله را در زمان برگزاری میز انگور بررسی کنیم.
زعفران در هشت شهرستان خراسان شمالی کشت و کار می شود که فاروج رتبه اول را دارد و شرایط مناسب اقلیمی، سازگاری، نیاز آبی کم، عملکرد و درآمد اقتصادی مناسب، ارتقای دانش فنی زعفران کاران و سهولت نگهداری آن از عوامل مهم توسعه این محصول صادراتی در استان است.
امکان حذف و جایگزینی باغ های آب بر با زعفران، سهولت در کشت مکانیزه و ارزش اقتصادی بالا، سهولت در نگهداری محصول، وجود پنج واحد فرآوری و بسته بندی زعفران با ظرفیت سالانه ۳.۴ تن و امکان صادرات آن از جمله مزایای کشت این محصول در خراسان شمالی است.
در سال زراعی گذشته ۷۶۱ کیلوگرم زعفران به ارزش ۷۴ میلیارد ریال از ۱۵۸ زعفران کار استان به صورت حمایتی توسط سازمان تعاون روستایی استان خریداری شده بود.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح حدود ۴۷ هزار هکتار باغ و مابقی زراعت است.
نظر شما