تهران-ایرنا- سرپرست شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان‌ تهران، گفت: استان تهران با تولید بیش از ۳۷ میلیون قطعه ماهیان زینتی، برای پنجمین سال متوالی رتبه ۲ تولید ماهیان زینتی کشور را کسب کرده است.

نوراله حسینی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به  جایگاه و سطح شیلات استان اظهار داشت: استان تهران با تولید بیش از هفت هزار تن ماهیان خوراکی و بیش از ۳۷ میلیون قطعه ماهیان زینتی در ۵۴۰ واحد فعال، رتبه ۲ تولید ماهیان زینتی، رتبه هفت تولید ماهیان سردابی و رتبه ۱۲ تولید ماهیان گرمابی کشور را دارد.

وی با تاکید به نقش شیلات استان در نوآوری و تحقیقات افزود: شیلات استان تهران، پیشرو در اجرای طرح ها و پروژه های تحقیقاتی و آزمایشگاهی  از جمله صدور مجوز اولین واحد تولید ریزجلبکهای آب شیرین به روش متراکم با استفاده از سیکل بسته در کشور، صدور مجوز اولین و بزرگترین واحد تکثیر و پرورش ماهیان زینتی آب شور در کشور است.

حسینی تهران را دومین استان در اجرای پروژه های مطالعات امکان سنجی تولید آرتمیا در آبهای شور، سومین استان در اجرای مطالعات ایجاد شهرک ماهیان زینتی و بیشترین تعداد واحدهای مداربسته فعال تولید قزل آلا در کشور دانست.

وی، به تولیدات مهم آبزی پروری استان در هشت ماهه اول سال جاری اشاره کرد و ادامه داد: بیش از ۲ هزار و ۱۷۱ تن ماهی سردابی، هزار و ۴۰۴ تن ماهی گرمابی، بیش از ۳ هزار و ۵۷۶ تن ماهی خوراکی و ۲۰ میلیون و ۶۹۰ هزار قطعه ماهی زینتی در مدت مذکور  تولید شده که باتوجه به محدودیت های پیش آمده از نظر مشکلات کرونایی و تاثیر تحریم ها بر ورود و افزایش قیمت تخم چشمزده و بچه ماهی قزل آلا، پیش بینی می شود  تحقق اهداف تا پایان سال میسر شود.

وی، تولید ماهیان سردابی، گرمابی و خاویاری، تکثیر و تولید بچه ماهی ماهی قزل آلا در مراکز تکثیر و حد واسط استان، انواع ماهیان زینتی آب شور و شیرین و گیاهان آبزی و همچنین تولید سایر آبزیان از قبیل زالوی طبی و غذای زنده (آرتمیا) و میکروجلبکهای آب شیرین را از دیگر  فعالیت های آبزی پروری شیلات استان در هشت ماه نخست سال جاری برشمرد.

 سرپرست شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان‌ تهران به خشکسالی و شرایط اقلیمی پیش آمده و همچنین تاثیرات کرونا اشاره کرد و گفت: امسال هدف ما در تثبیت میزان تولید، سال گذشته بوده که بر این اساس پیش بینی می شود بیش از هفت هزار تن انواع آبزیان در استان تولید شود.

حسینی با اشاره به استقرار اتحادیه سراسری تولیدکنندگان ماهیان سردابی و گرمابی کشور و نیز اتحادیه تولید و تجارت آبزیان در استان تهران بیان داشت: با توجه به پتانسیل این اتحادیه ها و استقرار آنها در تهران می توان در زمینه توسعه بازار و سهمبری بیشتر استان از صادرات آبزیان کشور، برنامه ریزی کرد.

 وی، پیگیری روند فعالسازی واحدهای نیمه فعال و غیرفعال به صورت مستمر، نظارت بر روند صدور مجوزهای آبزی پروری و واحدهای دارای پروانه تاسیس در دست احداث استان با همکاری سازمان نظام مهندسی استان را از دیگر اقدامات مهم این حوزه در هشت ماه اول سال ۱۴۰۰ دانست.

 سرپرست شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان‌ تهران، نظارت مستمر بر واحدهای در حال احداث آبزی پروری با همکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان و مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستان ها، پیگیری روند فعالسازی واحدهای نیمه تمام، نیمه فعال و غیرفعال و نظارت های دوره ای بر بازار و واحدهای عرضه آبزیان را از دیگر فعالیت های شیلات استان تهران در مدت مذکور برشمرد.