امید یوسفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به وضعیت تالابها و منابع آبی آذربایجانغربی، شمار زیادی از پرندگان آبزی و کنارآبزی در زیستگاههای آبی استان سالانه میهمان می شوند که از این مجموع حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد پرندگان بومی و مابقی پرندگان مهاجر هستند.
وی بیان کرد: طبق روال سالهای قبل اواخر تابستان و اوایل پاییز زمان آغاز مهاجرت پرندگان به تالابهای استان است ولی به علت شرایط آب و هوایی و اقلیمی و گرم بودن هوا هنوز جمعیت اصلی پرندگان وارد استان نشده اند و باید منتظر بود تا فصل اصلی مهاجرت در روزهای آینده فرا برسد.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست آذربایجانغربی گفت: بسیاری از پرندگان در فصل بهار برای لانهسازی و جوجهآوری وارد تالابهای آذربایجانغربی میشوند و به همین خاطر کمتر در طول روز دیده میشوند اما در فصل پاییز حضور پرندگان بیشتر به منظور زمستان گذرانی و استراحت و تغذیه است و در طول روز میتوان با چشم عادی یا با دوربین آنها را مشاهده کرد.
وی اضافه کرد: امسال بارشها کم بوده است و موجب کاهش تراز آب زیستگاههای آبی و تالابهای آذربایجانغربی شده و به همین دلیل در مقایسه با سال گذشته میزان حضور پرندگان مهاجر در این زیستگاهها هنوز مشخص نیست.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست آذربایجانغربی گفت: ورود پرندگان مهاجر به زیستگاههای آبی استان از اواخر شهریور هر سال شروع و تا دیماه که فصل سرما و یخبندان شروع میشود، ادامه دارد.
وی با اشاره به وجود امنیت غذایی و جانی پرندگان مهاجر در زیستگاههای آبی آذربایجانغربی، افزود: مهاجرت هزاران پرنده زیبا به تالابها و سایر منابع آبی استان اتفاق کمنظیری است که در هنگام مهاجرت در ۲ فصل پاییز و بهار روی میدهد که نمونه مشابه آن را کمتر میتوان در سایر استانهای کشور مشاهده کرد.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست آذربایجانغربی اضافه کرد: تالابهای استان به دلیل امنیت و شرایط زیستی مناسبی که برای پرندگان دارد، استراحتگاه خوبی برای انواع پرندگان مهاجری است که همهساله در مسیر پرواز خود وارد آنها میشوند.
به گزارش ایرنا در فصل مهاجرت گونه هایی از قبیل فلامینگو، انواع مرغابیها، پلیکان خاکستری و سفید، تنجه، قوی گنگ و فریاد کش، عروس غاز، غاز خاکستری، غاز پیشانی سفید کوچک و بزرگ، درنای طناز، درنای معمولی، انواع کاکائی، کفچه نوک، آنقوت، انواع آبچلیک، قرقی، انواع کشیم، انواع خوتکا، آووست، انواع کاکائی، به زیستگاههای آذربایجان غربی مهاجرت دارند.