علی اصغری روز سهشنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: تامین پایدار آب مورد نیاز قم از سد ۱۵ خرداد و دیگر سدها به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص استان با تلاش شبانهروزی، به سختی و با هزینه بالایی صورت میگیرد.
وی ضمن اشاره به لزوم رعایت سرانه مصرف آب در بخشهای مختلف استان، تاکید کرد: حجم مخزن سد ۱۵ خرداد در مدت مشابه سال گذشته ۹۷.۵ میلیون متر مکعب بود که این موضوع نشان میدهد مساله صرفهجویی باید مورد توجه جدی باشد.
وی ادامه داد: حجم مخزن کوچری دیگر سد مهم تامین کننده آب مورد نیاز استان نیز تا ابتدای هفته جاری، ۸۲.۵ میلیون متر مکعب برآورد شد، این درحالی است که این میزان در مدت مشابه سال قبل حدود ۱۴۵ میلیون متر مکعب بودهاست.
اصغری گفت: وضعیت ذخیره آب در سدهای ۱۵ خرداد و کوچری به صورت مستمر توسط کارشناسان شرکت آب منطقهای استان پایش و برنامهریزیهای لازم برای مدیریت هرچه بهتر منابع آنها بهعملمیآید تا فرآیند تامین آب مورد نیاز قم به شکل مطلوب دنبال شود.
وی با اشاره به نقش رسانهها در آگاهی بخشی به مردم پیرامون اهمیت صرفهجویی در استفاده از منابع آبی استان، بیان کرد: اجرای موفق برنامههای تامین آب استان قم بدون همراهی مردم و کاهش حجم مصرف آب در بخشهای مختلف امکان پذیر نیست و مشارکت همه اقشار در این زمینه یک ضرورت است.
سد کوچری در هشت کیلومتری جنوب غرب شهرستان گلپایگان شهریورماه ۱۳۹۵ با هدف تأمین آب شرب درازمدت شهرهای دلیجان، ساوه، قم، خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، نیمور، سلفچگان به طور رسمی به بهره برداری رسید.
سد ۱۵ خرداد در شمال شرقی شهرستان دلیجان و در فاصله ۵ کیلومتری آن قرار دارد، این سد با حداکثر ارتفاع از کف رودخانه ۳۰.۵۴ متر و ارتفاع از روی پی ۹۶ متر، طول تاج ۳۲۰ متر و عرض آن در تاج ۱۰ متر است. حجم آب مفید آن ۱۶۵ میلیون متر مکعب میباشد. این سد توسط آبهای حوزه قمرود تغذیه میشود.