کرمانشاه - ایرنا - سرپرست دانشگاه رازی کرمانشاه، «مطالبه‌گری» را ویژگی مهم فعالان بسیجی دانست و گفت: تلاش ما بر این است که پاسخگوی مطالبات فعالان بسیج دانشجویی باشیم چرا که معتقدیم اساس انقلاب اسلامی بر مبنای مطالبه‌گری شکل گرفته است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، دکتر «محمدنبی احمدی» در آستانه ۱۶ آذر روز دانشجو در نشست با فعالان بسیج دانشجویی استان کرمانشاه با تأکید بر اینکه مطالبه‌گری باید با حفظ حرمت‌ها و پرهیز از تشویش صورت گیرد، خطاب به دانشجویان بسیجی اظهار کرد: شما باید با بیان گویا، صریح و بی‌ واهمه مطالبه‌گری کنید ضمن اینکه افراد مسوول نیز باید پاسخگو باشند.

وی با یادآوری اینکه مبدأ خیزش‌های انقلابی از حوزه‌های علمیه یا دانشگاه‌ها بوده است، افزود: مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در جلسات متعدد با دانشجویان، با آرامش شنوای دغدغه‌ها و مطالبات دانشجویان هستند و لذا ما هم به تأسی از رهبر معظم انقلاب، همه تلاش خود را برای شنیدن و پیگیری دغدغه‌ها و مسایل شما دانشجو به کار خواهیم گرفت.

به گزارش ایرنا، در این جلسه، موضوعات و مسایل مختلفی از سوی فعالان بسیج دانشجو از جمله ضرورت ارتباط دانشگاه با صنعت، توجه به اشتغال دانش آموخته‌گان دانشگاه رازی و شیوه برگزاری کلاس‌های مجازی و حضوری مطرح شد.

سرپرست دانشگاه رازی در خصوص اهمیت ارتباط دانشگاه با صنعت اظهار داشت: باید حلقه مفقوده بین دانشگاه و صنعت را بیابیم و بدانیم تا این ارتباط دوطرفه برقرار نشود؛ تحول خاصی در دانشگاه‌ها و در زمینه اشتغال و مهارت‌پذیری دانشجویان و دانش آموخته گان اتفاق نخواهد افتاد و حتی دیوار تحریم‌های ظالمانه استکبار نیز فرو نخواهد ریخت.

احمدی با اشاره به اینکه جایگاه دانشگاه رازی در نظام رتبه‌بندی ISC قدری تنزل داشته، گفت: برای تغییر این وضعیت و ارتقا رتبه دانشگاه، باید با صنعت ارتباط برقرار نماییم تا به تدریج شاهد پیشرفت رتبه دانشگاه رازی باشیم.

وی یادآور شد: تا زمانیکه دانشگاه برای حل مسایل و مشکلات بخش صنعت ورود نکند، صنعتگران نیز به سمت دانشگاه نخواهند آمد، در همین راستا پیگیر هستیم تا در ارتباط و رایزنی با معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری، زمینه ایجاد و شکل‌گیری «خانه‌های خلاق» و توسعه استارتاپ‌ها را فراهم کنیم البته اکنون در وضیت مناسب بودجه‌ای قرار نداریم اما تحقق این هدف یک اقدام جهادی می‌طلبد و باید پیگیری شود.

سرپرست دانشگاه رازی در خصوص ضرورت توجه به اشتغال دانش آموخته گان بیان کرد: در این خصوص باید دانشگاه‌های مطرح دنیا را از نظر مهارت‌افزایی و اشتغال‌زایی رصد نماییم، در کشور ما برخی از دانشگاه‌ها از جمله امیرکبیر، علامه طباطبایی و صنعتی شاهرود این اقدام را انجام داده‌اند. لذا ما در دانشگاه رازی نیز باید تلاش کنیم به‌ وسیله طرح‌های تقاضامحور و تقویت ارتباط با صنعت در مسیر اشتغال دانش آموخته گان گام مؤثری برداریم.

وی در ادامه در خصوص دغدغه دانشجویان برای برگزاری کلاس‌های حضوری اظهار داشت: تأکید مقام عالی وزارت و همچنین مسوولان دانشگاه تلاش برای حضوری شدن کلاس‌های درس در مقاطع مختلف است؛ در این خصوص تلاش‌ها و پیگیری‌های لازم از سوی مدیران دانشگاه در حال انجام است و مقدمات حضوری‌ شدن کلاس‌ها با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در دستور کار قرار دارد.

سرپرست دانشگاه یادآور شد: در تلاش هستیم تا نواقص احتمالی برگزاری کلاس‌های حضوری را رفع نماییم و امیدوارم در ترم آینده، کلاس‌های دانشگاه به‌ صورت حضوری برگزار شود. در ارتباط با کلاس‌های عملی دانشجویان در ترم جاری نیز بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، تمهیدات لازم اتخاذ شده و مشکلی در بحث تأمین خوابگاه، تغذیه و رعایت پروتکل‌های بهداشتی نداریم.

احمدی در پاسخ به سؤالی در خصوص نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه گفت: در این خصوص تابع تصمیم ستاد ملی و استانی کرونا هستیم و اگر مجوز برگزاری امتحانات به‌ صورت حضوری ابلاغ گردد؛ در این راستا اقدام خواهد شد.

وی در خصوص دغدغه دانشجویان بسیجی برای برگزاری اردوهای راهیان نور بیان کرد: برگزاری اردوهای راهیان نور گام بزرگی برای تکریم و تعظیم فرهنگ شهادت و ایثار است و با توجه به شرایط خاص همه‌گیری بیماری کرونا، عملیاتی شدن این مهم را رسالت خود می‌دانیم و همه تلاش خود را برای ازسرگیری اردوهای راهیان نور دانشجویی به کار خواهیم گرفت.

احمدی همچنین ضمن قدردانی از تلاش مدیران و همکاران معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیان کرد: امیدواریم روح جدیدی در کالبد معاونت فرهنگی و اجتماعی دمیده شود و إن‌شاءالله با روحیه قوی و جدی‌تر در مسیر تعالی فرهنگی و فعالیت تشکل‌های دانشجویی گام برداریم؛ به طور قطع یکی از الزامات ما همکاری با تشکل بسیج و همچنین همه تشکل‌های فعال دانشجویی در دانشگاه است و ما باید نگاه ویژه‌ای به بسیج داشته باشیم.

وی همچنین «بصیرت‌افزایی» و «جهادِ تبیین» را بسیار حایز اهمیت خواند و اظهار داشت: عمده مشکلات جامعه ناشی از عدم بصیرت است و همه ما به ویژه شما دانشجویان عزیز بسیجی باید در این زمینه مساعی و تلاش جدی داشته باشیم.

وی همچنین برگزاری اردوهای جهادی دانشجویی را مورد تأکید قرار داد و خواستار پیگیری این مهم توسط متولیان ذی‌ربط در دانشگاه شد.

سرپرست دانشگاه رازی پویایی و فعالیت بانشاط تشکل‌های دانشجویی را مورد تأکید قرار داد و یاد آور شد: تأکید ما حمایت از تشکل‌های دانشجویی در زمینه اجرای برنامه‌های قانونی و هدفمند است.

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین «جواد افشارنجفی»، مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن تبریک پیشاپیش فرارسیدن ۱۶ آذر، روز دانشجو، اظهار داشت: امیدواریم ادامه دهنده راه دانشجویانی باشیم که استکبارستیزی را سرلوحه قرار دادند و انقلاب اسلامی را به این مرحله رساندند.

وی با اشاره به راه‌اندازی کارگروهی در باشگاه دانشجویان دانشگاه رازی در ارتباط با دانش آموخته گان گفت: افرادی که تمایل به ارایه مهارت‌ها و توانمندی‌های خود دارند می‌توانند در این کارگروه ثبت نام کنند و متناسب با رشته خود، ضمن طرح ایده‌های جدید و ارتباط با شرکت‌های دانش‌بنیان، برای اشتغال خود قدمی بردارند.

افشارنجفی تأکید کرد: امروزه متناسب با شرایط باید برای مهارت‌آموزی تلاش کرد و دیگر مدرک‌گرایی بدون توجه به مهارت‌آموزی، پاسخگوی بازار اشتغال دانش آموخته گان دانشگاهی نیست.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص اجرای منشور حقوق دانشجویی گفت: منشوری در دانشگاه رازی برای رعایت حقوق دانشجویان در مسایل مختلف از جمله امور آموزشی وجود دارد تا دانشجویان ضمن اطلاع از حقوق خود، ملزم به رعایت نکاتی در محیط دانشگاه باشند.
در این نشست، نمایندگان و فعالان بسیج دانشجویی استان کرمانشاه به بیان دغدغه‌ها، نظرات و پرسش‌های خود پرداختند.  
به گزارش ایرنا، دانشگاه رازی فعالیت خود را از بهمن ماه سال ۱۳۵۱ با عنوان «دانشکده علوم کرمانشاهان» به ریاست مرحوم دکتر «عبدالعلی گویا»  آغاز کرد و در سال تحصیلی ۱۳۵۲-۱۳۵۱ برای اولین بار پذیرای ۲۰۰ دانشجو در رشته‌های فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی و ریاضی شد.  
این مرکز در سال ۱۳۵۳ به «دانشگاه رازی» تغییر نام یافت و در ادامه، با تاسیس «دانشکده پزشکی کرمانشاه»، «تربیت دبیر سنندج» و «دانشکده دامپروری ایلام» توسعه یافت.  
با گسترش آموزش عالی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این دانشکده‌ها استقلال یافته و با عناوین «دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه»، «دانشگاه کردستان» و «دانشگاه ایلام» به فعالیت خود ادامه دادند.  
دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه معین استان، هم اینک از وجود بیش از ۴۶۵ عضو هیات علمی و ۴۸۷ کارمند پرتلاش بهره می برد و بیش از ۱۱ هزار  دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای عمومی و  دکترای تخصصی مشغول به تحصیل هستند.