محمد میری دوشنبه در نشست جهش تولید گیاهان دارویی در شهرستان خلیلآباد گفت: متاسفانه برخی کشاورزان بدون اینکه قراردادی با خریداران محصول خود بسته باشند، اقدام به تولید گیاهان دارویی میکنند که این موجب میشود نتوانند محصولات خود را به فروش برسانند.
وی با تاکید بر لزوم توجه کشاورزان به بازار تولیدات خود، افزود: کشاورزان باید ضمن تولید بر اساس نیاز بازار، قبل از اقدام به کشت گونه های دارویی، قرارداد اولیه را با خریدار محصولات تولیدی خود به امضا برسانند.
میری ادامه داد: بخش باغبانی خراسان رضوی با تولید ۳۸ گونه مختلف در سطح ۳۷۲ هزار هکتار کشتزار، حدود ۴۳ درصد از درآمد ناخالص کشاورزی استان را داشته و از این حیث جایگاه نخست را در کشور دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار داشت: از ۳۷۲ هزار هکتار عرصه زراعی باغبانی استان، ۱۲۵ هزار هکتار به کشت گیاهان دارویی اختصاص دارد.
وی ادامه داد: با توجه به درگیری بخش کشاورزی خراسان رضوی با خشکسالی، باید به سمت کشت محصولاتی رفت که علاوه بر کمآبطلبی و ارزش اقتصادی بیشتر، به تثبیت و پایداری اشتغال و سکونت در روستاها و مناطق هدف منجر شوند.
میری بیان کرد: متاسفانه ۱۰ شهرستان خراسان رضوی به صورت ۱۰۰ درصدی با خشکسالی مواجه شده و در سال زراعی گذشته هیچگونه نزولات جوی نداشتهاند.
وی با اشاره به اینکه تنها هشت درصد گستره استان در سال زراعی جاری به لحاظ بارندگی وضعیت متعادلی دارد، گفت: کاهش ۶۲ درصدی نزولات جوی در خراسان رضوی موجب شده تا نگاهمان را نسبت به کشت محصولات تغییر دهیم و به سمت محصولاتی برویم که ارزآوری و درآمد بیشتری را برای کشاورزان رقم بزنند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: گیاهان دارویی از جمله محصولاتی است که ضمن نیاز به آب کمتر، اشتغالزایی و درآمد بالاتری دارد.
میری ادامه داد: از حدود هشت هزار گونه گیاه دارویی که در کشور داریم، ۲ هزار گونه آن در خراسان رضوی به صورت دیم و آبی تولید میشود.
مرکز شهرستان خلیل آباد در ۲۴۲ کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است.