به گزارش ایرنا، رویترز گزارش داده ، دولتهای این قاره با جمعیت بیش از یک میلیارد نفری برای تحویل بیشتر واکسن فشار آوردهاند چرا که میزان واکسیناسیون در این قاره پایین بوده و این مساله خطر ابتلا به گونههای جدید کرونا از جمله امیکرون را افزایش میدهد.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، در نیجریه پرجمعیتترین کشور آفریقا با ۲۰۰ میلیون نفر جمعیت، ۴ درصد از افراد بزرگسال به طور کامل واکسینه شدهاند.
به گفته یکی از منابع آگاه واکسنهای منقضی شده از نوع آسترازنکا بوده و از اروپا و از طریق کواکس تحویل شده است.
یکی دیگر از منابع میگوید برخی از دوزهای واکسن در عرض ۴ تا ۶ ماه پس از انقضا دست ما میرسد و نمیتوان از آنها بموقع استفاده کرد؛ اگر چه این موضوع نمی تواند عامل پایین بودن میزان واکسیناسیون در این کشور آفریقایی قلمداد شود که آمار مبتلایان و فوتی هایش طی دو سال گذشته پایین بوده است.
تاکنون در برخی کشورهای آفریقایی از جمله نیجریه، گزارش هایی درباره بحران کرونا طی دو سال گذشته وجود نداشته است و مقام های بهداشتی این کشور نیز علت اصلی هدر رفتن واکسن ها را بطور کامل توضیح نداده اند.
مقام های بهداشت جهانی معتقدند، گزارش جدید نشان می دهد که قاره آفریقا تنها زمانی می تواند بر همه گیری کووید-۱۹ غلبه کند که ۷۰ درصد از جمعیت این منطقه از جهان تا پایان سال ۲۰۲۲ واکسینه شوند، اما «نابرابری شدید در توزیع واکسن» این قاره را از برنامه واکسیناسیون عقب انداخته است.
براساس این گزارش، کشف سویه اومیکرون در آفریقای جنوبی آنچه را که درباره تاثیر ایمن سازی پایین بر جهش ویروس گفته می شود مورد تاکید قرار داده است.
مقام های بهداشت جهانی می گویند، افزایش میزان ابتلا باعث می شود ویروس به کشورهای دیگری نیز سرایت کند.