تهران- ایرنا- بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی وسنتی در دومین روز اجراهای عمومی با ۱۵ نمایش در بخش‌های صحنه‌ای و میدانی به میزبانی مخاطبان می‌رود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی وسنتی در دومین روز اجراهای عمومی (چهارشنبه، ۱۷ آذر)، با ۵ نمایش در بخش صحنه‌ای و ۱۰ اثر در بخش میدانی پذیرای مخاطبان و دوستداران سنت‌ها و آیین‌های نمایش ایرانی خواهد بود.

نمایش سعدی سلطان سیاه سووشون نوشته مسعود شامی خاتونی و کار حمیدرضا معدن‌کن از کرج ساعت ۱۵، نمایش رام کردن زن سرکش به نویسندگی داود فتحعلی بیگی و کارگردانی شیوا رضایی از تهران ساعت ۱۶، نمایش مبارک در ژاپن نوشته و کار علی فتحعلی از تهران ساعت ۱۷، نمایش عروسی دختر رستم بانو گشسب به نویسندگی اردشیر صالح‌پور و کارگردانی محمدجواد کبودرآهنگی از همدان ساعت ۱۸ و نمایش اگر شبی از شب‌های تهران مسافری نوشته علی شمس و کار امین اکبری نسب از تهران ساعت ۱۹، از طریق سامانه‌های تیوال و تلویزیون تئاتر ایران به شکل پخش آنلاین اجرا خواهند شد و به مدت ۲۴ ساعت از زمان اعلام شده، تماشای این نمایش‌ها برای علاقمندان به صورت رایگان امکان‌پذیر است. 

همچنین در این روز، نمایش خیمه‌شب بازی طبال و پهلوان نوشته و کار صفرعلی محمدزاده از تهران ساعت ۱۵:۳۰ با مدت زمان ۳۰ دقیقه، نمایش مضحکه در مضحکه نوشته و کار سمیه مهری از تهران ساعت ۱۶ با مدت زمان ۴۵ دقیقه، نمایش باران‌خواهی نوشته و کار محمد بهاگیر از مشهد ساعت ۱۶:۳۰ با مدت زمان ۱۵ دقیقه و شبیه‌خوانی لیلی و مجنون به شبیه‌گردانی مهدی دریایی از اراک ساعت ۱۷:۳۰ با مدت زمان ۹۵ دقیقه در پهنه فرهنکی هنری رودکی اجرا می‌شوند. 

همچنین در دومین روز از جشنواره تماشاخانه سنگلج از ساعت۱۸:۳۰ تا۲۰ میزبان نقالی رستم و اسفندیار کار طاهره بهرامی از تهران، خیمه‌شب بازی پیک آفتاب کار ساسان مهرپویان از تهران، نقل موسیقیایی کار رضا بیابانی از مشهد و نقالی دختر شاه هاماوران کار فهیمه باروتچی از تهران است. 

بر این اساس نمایش باران خواهی نوشته و کار محمد بهاگیر از مشهد با مدت زمان ۱۵ دقیقه در ایستگاه مترو تئاترشهر و نمایش خسرو مبارک و شیرین کار علی جباری از تهران با مدت زمان ۳۰ دقیقه در ایستگاه مترو جهاد اجرا خواهد شد.  

جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی از سال ۱۳۶۸ با همت تعدادی از هنرمندان و فعالان این عرصه در راستای حفظ، معرفی، توسعه و اشاعه هنرهای نمایشی آیینی و سنتی پایه‌گذاری شد. رویدادی که در گام‌های نخستین به شکل سالانه و از دوره چهارم به شکل دوسالانه برگزار شده و توانسته در کنار معرفی بخش مهمی از آیین‌ها و سنن‌ نمایش ایرانی در راستای معرفی هنرمندان پیش‌کسوت و فعالان جوان این عرصه به دامنه فعالیت‌های نمایش ایرانی و شکل گیری حریان تئاتر ملی سهمی بسزا داشته باشد. 

این رویداد از دوره دوازدهم با محوریت تاکید بر معرفی نمایش‌های آیینی و سنتی ایران به دیگر نقاط جهان با برگزاری سمینار بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی در کنار میزبانی از پژوهشگران نمایش‌های سنتی دیگر کشورها تلاش کرد در همراهی با زنده‌نام دکتر جلال ستاری و دکتر لاله تقیان دو تن از پژوهشگران بنام عرصه نمایش‌های آیینی و سنتی گامی دیگر در راستای جهانی کردن آیین‌های نمایشی کشورمان بر دارد.

 بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی از چهاردهم تا بیست و یکم آذرماه ۱۴۰۰ خورشیدی به دبیری داوود فتحعلی‌بیگی برگزار می‌شود. اختتامیه این رویداد ۲۱ آذر ساعت ۱۸ در تالار وحدت برگزار می‌شود.