شیراز-ایرنا- استاندار فارس گفت:در موضوع معادن هدف ما جلوگیری از خام فروشی سنگ‌های استخراج شده است که باید برای آن برنامه داشت.ما در این زمینه جلسه‌ای ویژه خواهیم گرفت و برای رفع این مسئله در کنار معدن‌کاران، کار کارشناسی خواهیم کرد.

 محمدهادی ایمانیه، روز پنجشنبه در سفر به شهرستان بوانات ضمن بازدید از معدن شایان مرمریت این شهرستان افزود: در زمینه راه دسترسی به این معدن از طریق سازمان ایمیدرو حمایت خواهیم کرد و لازم است با همکاری مدیران معادن نیز صندوق مسئولیت اجتماعی تشکیل شود تا بتوان از طریق درآمدهای آن بخشی از نیازمندی‌های مردم را به ویژه در زمینه بهداشت و درمان تامین کرد.

استاندار فارس با ابراز گلایه از برخی اقدامات مبنی بر خروج مواد اولیه و خام از کشور به سایر نقاط جهان، افزود: ما در این زمینه جلسه‌ای ویژه خواهیم گرفت و برای رفع این مسئله در کنار معدن‌کاران  کار کارشناسی خواهیم کرد.

استاندار فارس همچنین با اشاره به اینکه یکی از اولویت های بسیار جدی دولت سیزدهم ایجاد اشتغال‌ از طریق تکمیل زنجیره های موادخام در بخش هایی مانند معدن و کشاورزی است، گفت: شهرستان بوانات در معدن و باغداری جایگاه برجسته ای دارد و به همین منظور تقویت صنایع تبدیلی در شهرک صنعتی و کشت گلخانه ای با رویکرد ایجاد صنعت در کنار کشاورزی در این شهرستان مورد حمایت جدی قرار می‌گیرد.

 ایمانیه در سفر به شهرستان بوانات با بیان اینکه جاده صفاشهر به بوانات پرتردد بوده و به مسیری ترانزیتی بین استان های فارس، یزد، هرمزگان و کرمان تبدیل شده است، اظهارداشت: دوبانده شدن این جاده تسریع خواهد شد.

نماینده عالی دولت در استان فارس ادامه داد: ساخت راه مزایجان به سرچهان با اختصاص اعتبارات بیشتر در سال جاری و سال بعد تسریع خواهد شد.

وی با بیان اینکه بخش عمده ای از مردم شهرستان بوانات در بخش‌های کشاورزی و دامداری مشغول به کار هستند، افزود: اقدامات خوبی در بحث آبخیزداری بوانات صورت گرفته و اعتبارات ویژه ای برای تکمیل شبکه آبخیزداری بوانات به منظور رفع مشکل مردم اختصاص داده خواهد شد.

استاندار فارس گفت: معادن مس و سنگ شهرستان بوانات اشتغال خوبی را در شهرستان ایجاد کرده اند و باید در زمینه ارائه خدمات سلامت و رفاهی در این شهرستان فعال تر وارد عمل شوند.

 ایمانیه با بیان این که در استان فارس همه ابعاد گردشگری زیارتی با وجود حرم سوم اهل بیت(ع)، گردشگری طبیعی، گردشگری سلامت و گردشگری تاریخی وجود دارد، تصریح کرد: باید با تقویت معاونت هماهنگی امور زائران و حمایت وزارت میراث‌ فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شاهد رونق گردشگری در استان فارس باشیم.

حمیدرضا ایزدی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس هم در بخشی از این برنامه با بیان اینکه معدن شایان مرمریت بیش از ۲۰ سال در حال بهره‌برداری است، مطرح کرد: روش استخراج در این معدن به صورت پلکانی . با استفاده از سیم برش الماسه انجام گرفته است که در حال حاضر با ظرفیت اشتغال ۱۸۶ نفر در حال فعالیت است.

ایزدی با اشاره به اینکه معدن شایان مرمریت از ذخایر عظیم ماده معدنی در سطح کشور محسوب می‌شود، افزود: به گفته مدیران این معدن میزان استخراج سنگ از آن پس از ۲۰ سال ده درصد است که البته برداشت از این منبع به صورت مهندسی و اصولی انجام می‌شود.

وی در ادامه گفت: معدن شایان مرمریت از نظر فنی نیز با قابلیت‌های بسیار ویژه‌ای که دارد در دنیا بی‌نظیر است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس با تاکید بر اینکه عمده منابع انسانی این معدن بومی همین شهرستان هستند، افزود: هر چند مشکلاتی نظیر کرونا و متکی بودن منابع درآمدی این معدن بر صادرات نیز باعث کاهش حجم فعالیت‌های این مجموعه شده است اما با توجه به تاکید ما در زمینه جلوگیری از خام فروشی مواد اولیه نیز می‌توانیم با راه‌اندازی کارخانه فرآوری سنگ‌های ساختمانی یا همکاری با کارخانه‌های فرآوری بومی این شهرستان یا استان به شکل بهتری از این منابع بهره‌برداری کرد.

 ایزدی در بخشی دیگر از این برنامه که با همراهی استاندار فارس انجام گرفت در بازدید از کارخانه فرآوری سنگ شرکت نگین سنگ مرمر زاگرس بوانات با تاکید بر اینکه در این مجموعه انواع برش‌های سنگ و محصولات فرآوری شده صورت می‌پذیرد، گفت: این مجموعه در ناحیه صنعتی شهرستان بوانات واقع شده است که مراحل پرداخت سنگ در آن  انجام می‌گیرد که برش، چسب و توری در یک فاز و در فاز دیگر آن نیز عملیات ساب طرح صورت می‌گیرد.

انتصاب مسئول پیگیری های ویژه دفتر استاندار فارس

خبر دیگری نیز حاکی است، مسئول پیگیری های ویژه دفتر استاندار فارس با حکم دکتر محمد هادی ایمانیه منصوب شد.

 در پیام دکتر ایمانیه خطاب به محسن حقانی شیرازی آمده است:همراهی استاندار در بازدیدها و سفرهای شهرستانی و حضور بموقع و منظم در جلسات مرتبط و تنظیم صورتجلسات، پیگیری مکاتبات ارجاع شده و ارائه گزارش ادواری و نتایج حاصله از اقدامات صورت گرفته، همچنین پیگیری مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان فارس و سایر موضوعات ارجاعی، مورد تاکید و انتظار است . 

رئیس سازمان صمت فارس با اشاره به حجم سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد ریالی و اشتغال مستقیم ۲۰ نفری این کارخانه فرآوری سنگ، اظهار داشت: در راستای تحقق سیاست‌های مربوط به رونق تولید و بهبود بهره‌وری اقتصادی نقاط محروم نیز عوامل این کارخانه خواستار تامین مواد اولیه از معادن فعال در این شهرستان و همچنین معافیت مالیاتی به لحاظ محروم بودن منطقه و واقع شدن در شهرک‌های صنعتی هستند که ما در چارچوب قانون و ظرفیت‌های موجود تلاش خواهیم کرد تا این مهم را به نتیجه برسانیم.

شهرستان بوانات در فاصله ۲۳۲ کیلومتری شمال شیراز در استان فارس قرار دارد.