صرفه‌جویی یک و نیم میلیارد مترمکعب آب با توسعه گلخانه در ایران

شیراز-ایرنا-معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه توسعه گلخانه در کشور صرفه جویی یک و نیم میلیارد متر مکعبی آب را به دنبال داشته،گفت: علاوه بر کاهش ضایعات محصولات کشاورزی در کشت گلخانه‌ای به کمتر از یک درصد،این بخش زمینه اشتغال ۱۵۰ هزار نفر را نیز فراهم کرده است.

محمد مهدی برومندی سه شنبه در همایش نقش انجمن ملی گلخانه سازان ایران در توسعه گلخانه های کشور در شیراز افزود: بر اساس اسناد بالا دستی نظام و برنامه های وزارتخانه در حوزه توسعه گلخانه‌های کشور، استاندارد سازی، هوشمند سازی و ارزان سازی سه هدف و برنامه اصلی است که در این بخش دنبال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برای توسعه گلخانه ها در کشور یک برنامه ریزی دقیق و منسجم دنبال می شود،افزود: در معاونت باغبانی اهتمام جدی نسبت به اجرای این سیاست بسیار مهم وجود دارد.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه توسعه گلخانه ها در کشور صرفه جویی یک و نیم میلیارد متر مکعبی آب کشاورزی را به دنبال داشته است، اظهار کرد: علاوه بر این صنعت گلخانه ها کاهش ضایعات محصولات کشاورزی در گلخانه ها را به کمتر از یک درصد موجب شده، همچین زمینه اشتغال ۱۵۰ هزار نفر را فراهم کرده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه تجاری سازی تولید و تولید تجاری یکی از مشکلات اساسی کشور ما از گذشته بوده است، ابراز کرد: کشوری که واردات کننده این صنعت بوده امروز علاوه بر تامین نیاز داخلی به نقطه ای رسیده است که در هر سال بیش از ۱۰۰ میلیون دلار درآمد ارزی از حوزه صادرات این صنعت برای کشور دارد.

برومندی به مقوله انرژی و آینده گلخانه ها نیز پرداخت و افزود: ما باید بر اساس آمایش سرزمین و با در نظر گرفتن این نکته بسیار مهم و توجه به شرایط اقلیمی کشورمان به توسعه گلخانه‌ها اقدام کنیم؛ این مسئله ی بسیار مهمی است و استان فارس یکی از استان های بسیار مستعد برای توسعه گلخانه ها به شمار می آید.

او با اشاره به این نکته که کشاورزی در ایران یک مقوله معیشتی و خرد و سطح اراضی بسیار  پایین است، بیان کرد: ما تکلیف داریم تولید سبزی و صیفی را به محیط گلخانه ببریم و با در نظر گرفتن این موضوع گلخانه های کوچک مقیاس نیز مد نظر است.

به گفته وی؛ جهاد کشاورزی برای این مهم برنامه دارد و آن ایجاد شهرک های گلخانه ای است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه باید با برنامه ریزی دو موضوع تجارت سنتی و کشاورزی قراردادی در کشور حل شود تا امکان صادرات محصولات فراهم شود، افزود: در وزارت جهاد کشاورزی ما به هیچ وجه مانع صادرات نبوده ایم بلکه تقویت‌کننده صادرات هستیم؛ امیدواریم که شرایط فراهم شده و ما شاهد افزایش تولید و افزایش صادرات مازاد بر مصرف باشیم.

او بیان کرد: به دستور وزیر جهاد کشاورزی قرارگاه دیپلماسی غذایی و کشاورزی در وزارتخانه تشکیل شده و شخص وزیر با روسای گمرک، بانک مرکزی، سازمان توسعه تجارت، سازمان امور مالیاتی کشور و همه دستگاه‌های مرتبط جلسات پیگیری مشترک این مساله را برگزار می کنند.

برومندی به موضوع صادرات فلفل دلمه ای نیز  اشاره و بیان کرد: موضوع باقی مانده سموم در محصول فلفل دلمه ای نبوده و تنها چهار سم مورد استفاده ما در تولید محصول گلخانه ای ریجستر نشده بود که اسناد و مدارک لازم را به طور کامل در اختیار روس ها قرار داده ایم.

وی با اشاره به اینکه تولید محصولات بر اساس استاندارد ملی و بین المللی یکی از اهداف بسیار مهم وزارت جهاد کشاورزی است، اظهار داشت: تلاش مان در تولید محصول منطبق با استاندارد با این نگاه است که بتوانیم یک محصول خوب و سالم را در اختیار شهروندان و در سبد صادرات کشور قرار دهیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha