به گزارش ایرنا، «جبار گوهری» عصر شنبه در نشست با شهردار و اعضای شورای شهر نودشه افزود: شهرهای کرمانشاه، سنقر و نودشه در سطح استان دارای بافت مصوب تاریخی هستند که به لحاظ جاذبههای بصری نودشه گل سرسبد شهرهای استان کرمانشاه است.
وی اظهار داشت: پس از ثبت جهانی منظر طبیعی اورامانات ما باید به دنبال برندسازی و معرفی جاذبههای شاخص این منطقه باشیم.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه ادامه داد: در منطقه اورامانات شهر نودشه با توجه به بافت منحصر به فرد آن و جاذبههای بصری طبیعی بسیار این قابلیت را دارد که به عنوان برند گردشگری شهری استان کرمانشاه معرفی شود.
گوهری تصریح کرد: در این برندسازی مردم باید نقش و همراهی ویژهای داشته باشند تا بتوانند به عنوان بهرهبرداران اصلی این مهم به حفظ و احیای بافت تاریخی شهر کمک کنند.
وی افزود: شورای شهر و شهرداری به عنوان نماینده مردم باید به ما کمک کنند تا این اتفاق مهم را با احیای بخشی از بازار تاریخی شهر نودشه رقم بزنیم.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه اعتبارات امسال پایگاه جهانی منظر فرهنگی اورامانات را در شهر نودشه متمرکز کردهایم، تصریح کرد: اجرایی شدن این پروژه منوط به این است که فعل خواستن در اینجا چقدر وجود دارد و مردم به چه میزان پای کار هستند.
او گفت: اگر کار درست پیش برود برای طرفها برد - برد خواهد بود، از سویی بافت تاریخی احیا شده است و مردم با استقبال از اجرای طرح به منافع اقتصادی پایدار دست پیدا میکنند و از سوی دیگر منابع مالی پایداری برای شهرداری نودشه ایجاد میشود.
گوهری در خاتمه تاکید کرد: باتوجه به اینکه نودشه به عنوان شهر ملی گیوه در دل ثبت جهانی اورامانات قرار دارد، میتوان با ساماندهی بازارچه صنایع دستی مناسبی برای آن این شهر را به برند صنایعدستی در کشور نیز تبدیل کرد.
در پایان این نشست دبیری شهر ملی گیوه از سوی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمانشاه به شهردار نودشه ابلاغ شد.
نودشه از توابع شهرستان پاوه در نقطه صفر مرزی واقع شده و ۱۵۰ کیلومتر با شهر کرمانشاه فاصله دارد.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای بیش از چهار هزار اثر تاریخی است که ۲ هزار و ۲۵۰ اثر آن ثبت ملی شده است.
سنگ نگاره و کتیبه داریوش هخامنشی در شهر بیستون و منظر طبیعی اورامانات ۲ اثر ثبت شده جهانی استان کرمانشاه است.