بیش از ۲هزار اثر ملموس و ناملموس کرمانشاه تاکنون ثبت ملی شده است

کرمانشاه- ایرنا- سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه با اشاره به ثبت ۱۰ اثر میراث‌فرهنگی ناملموس جدید استان در فهرست آثار ملی، گفت: از ابتدای ثبت آثار در سازمان میراث فرهنگی، بیش از ۲ هزار اثر از چهار هزار اثر ملموس و ناملموس استان تاکنون ثبت شده است.

«جبار گوهری» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ۲ نامه‌ مراتب ثبت ۱۰ اثر میراث‌فرهنگی ناملموس را به استاندار کرمانشاه ابلاغ کرد.

به گفته او میراث‌فرهنگی ناملموس با عنوان «مهارت بنه‌بافی» به شماره ۲۳۴۷، «مولودی‌خوانی حضرت رسول (ص) مسجد پاوه» به شماره ۲۳۴۸، «مهارت پخت شیرینی کوته» به شماره ۲۳۴۹، «مهارت پخت آش گیلاخه» به شماره ۲۳۵۰، «سنت تهیه و هدیه دادن سیب میخک‌کوب» به شماره ۲۳۵۱، «بازی هلک و ملک» به شماره ۲۳۵۲، «مهارت پخت غذای شوانانه» به شماره ۲۳۵۳ و «بازی قیل و بردان» به شماره ۲۳۵۴ در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس در تاریخ ۱۳۹۹/۱۲/۱۲ به ثبت رسیده است.

وی در ادامه گفت: آثار ناملموس شیوه های منحصر به فرد هر منطقه ای در شیوه درست کردن غذا، بداهه نوازی ساز، مراسم عزاداری و شادی و سایر بخش ها است که میراث فرهنگی وظیفه دارد با ثبت آثار ملموس و ناملموس از آنها برای آیندگان حفاظت کند.

بیش از ۲هزار اثر ملموس و ناملموس کرمانشاه تاکنون ثبت ملی شده است

بازی محلی «هلک ملک»

به زودی شاهد ثبت جهانی اورامانات هستیم

او اظهار داشت: ثبت آثار ناملموس آنها را ماندگار می کند و این کار از طریق مستند نگاری و بررسی گروه ارزیاب در میراث فرهنگی اتفاق می افتد، همچنین بعد از تایید گروه ارزیاب، آثار ثبت شده با امضا وزیر میراث فرهنگی به اطلاع استاندار می رسد.

به گفته وی کتیبه تاریخی بیستون تنها اثر ثبت شده جهانی در استان است، ضمن اینکه به زودی شاهد ثبت جهانی اورامانات از منظر فرهنگی نیز خواهیم بود.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه در ادامه گفت: پیش از این نیز گلیم هرسین، تنبور دالاهو، گیوه نودشه و سازسازی روستای فش کنگاور ثبت ملی شده بودند.

گوهری در ادامه توضیح داد: آثار ثبت شده در حقیقت شناسنامه دار می شوند و برایشان ردیف بودجه در نظر می گیرند.

بیش از ۲هزار اثر ملموس و ناملموس کرمانشاه تاکنون ثبت ملی شده است

منطقه اورامانات

مهمترین مساله تاق بستان «تعارض منافع» است

این مقام مسوول در خصوص وضعیت ثبت جهانی تاق بستان نیز گفت: مهمترین مساله تاق بستان «تعارض منافع» است و میراث فرهنگی به تنهایی قادر به حل مشکل آن نیست.

او تاکید کرد: باید همه دستگاه ها شامل شهرداری، دستگاه قضایی، استانداری و نمایندگان مجلس برای حل این مشکل اجماع نظر داشته باشند.

گوهری به عنوان مثال وجود بناهای مرتفع اطراف طاقبستان را یکی از موانع اصلی سر راه این اثر تاریخی ارزشمند اعلام کرد.

کرمانشاه قطب گردشگری غرب کشور

وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و ده ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اند حاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است. 

بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت، آبشار پیران و ... از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.

۲۷ هتل، سه هتل آپارتمان، ۱۹ مهمانپذیر، هفت سفره خانه، ۱۵ واحد پذیرایی بین راهی منفرد، ۱۷ رستوران بین راهی، ۱۴ مجتمع گردشگری، حدود ۲۰ اقامتگاه بوم گردی، ۵۰ خانه مسافر دارای مجوز موقت در استان کرمانشاه وجود دارد.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۴ شهر دارد.

بیش از ۲هزار اثر ملموس و ناملموس کرمانشاه تاکنون ثبت ملی شده است

تاق بستان کرمانشاه

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha