«فرزاد مخلص الائمه» عصر روز شنبه در نشست شورای توسعه و برنامهریزی استان مرکزی، افزود: ۱۹ هزار میلیارد تومان از منابع مالی امسال در کشور به طرحهای محرومیتزدایی در پنج بخش راه روستایی، بهداشت و درمان، مدرسه و آبخیزداری اخصاص یافته که سهم استان مرکزی ۳۴۳ میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: چگونگی هزینهکرد سه سرفصل ملی شامل آب، مدارس و آبخیزداری در تهران مشخص شده و ۲ حوزه دیگر به استانها سپرده میشود و سهم هر شهرستان نیز در این حوزهها از مرکز مشخص شده است.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: از سهم ۱۰۰ درصدی این اعتبارات سهم تفرش یک و سه دهم درصد، آشتیان یک و یک دهم درصد و فراهان یک و سه دهم درصد است در صورتی که سهم سایر شهرستانها ۲۵، ۲۰، ۱۲ و هفت درصد است.
مخلص الائمه یادآور شد: در زمینه پیشنهاد کاهش بودجه درمان و اختصاص این اعتبارات به بخش راههای روستایی نیاز است این مهم از سوی فرمانداران شهرستانها و معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی ظرفت مدت ۴۸ ساعت مشخص و به سازمان برنامه و بودجه استان اعلام شود.
وی با یادآوری اجرای طرح جامع شهرستان آشتیان گفت: با توجه به سفر وزیر راه و شهرسازی به استان مرکزی در آینده نزدیک به استان مرکزی برای آغاز عملیات اجرایی طرح هشت هزار و ۱۰۰ واحدی شهرستان اراک، بررسی و تصمیمگیری در خصوص این طرح در نشست با وزیر مطرح شود.
استاندار مرکزی با یادآوری اجرای طرح آمایش سرزمین، اظهارداشت: این طرح از سال ۴۶ در تهران مطرح و در دهه ۵۰ بهصورت رسمی توسط سازمان برنامه وقت در کشور آغاز شد که پیش از پیروزی انقلاب مطالعات مناسبی در این زمینه انجام شد.
مخلصالائمه خاطرنشان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به دلیل آغاز جنگ تحمیلی فاصلهای در اجرای این طرح اتفاق افتاد و از سال ۹۰ سیاستهای این سند توسط مقام معظم رهبری ابلاغ و این سند به صورت استانی تهیه و به عنوان یک سند بالا دستی ابلاغ شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۴۸۹ میلیارد تومان اعتبارات هزینهای از ابتدای سال جرای تاکنون به این استان اختصاص یافته که ۳۱۰ میلیارد تومان معادل ۶۳ درصد این اعتبارات تخصیص یافتهاست.
رقیه یادگاری افزود: ۴۵۲ میلیارد تومان اعتبار هزینهای که مربوط به ۲۳ دستگاه است امسال به استان مرکزی اختصاص یافت که ۲۷۸ میلیارد تومان معادل ۶۱ و نیم درصد این اعتبارات تخصیص یافته است.
وی، تهاتر بدهی را از جمله ظرفیتهای تسویه بدهی دستگاههای اجرایی در بودجه امسال عنوان کرد و گفت: برخی دستگاهها بر اساس این ظرفیت میتوانند بدهی خود را با شرکتهایی که از دولت طلب دارند تهاتر کنند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی خاطرنشان کرد: ۱۵ میلیارد تومان برای پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان به استان اختصاص یافت که با این اعتبار پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال گذشته پرداخت شد.
یادگاری گفت: ۷۶۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات عمرانی امسال به استان مرکزی اختصاص یافت که ۳۸۸ میلیارد تومان معادل ۵۰ درصد این اعتبارات تخصیص شده است.
وی ادامه داد: ۱۱۴ میلیارد تومان این اعتبارات بهصورت نقدی و ۲۶۰ میلیارد تومان اسناد خزانه به استان تخصیص یافته است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی افزود: ۲۳۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات متوازن امسال به استان اختصاص یافت که ۲۵ درصد این اعتبارات به استان تخصیص یافته که تمام این اعتبارات اسناد خزانه ۱۴۰۳ است.
یادگاری اظهار داشت: پنج و نیم میلیارد تومان امسال اموال منقول و غیرمنقول در استان مرکزی فروخته شد که میتوان از این محل برای تکمیل طرحهای استان درآمد کسب کرد.
وی افزود،: ۱۵ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات سفر، به استان مرکزی اختصاص یافت که تمام این اعتبارات تخصیص یافته است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی گفت: چهار میلیارد تومان از بدهیهای دستگاههای اجرایی استان امسال از محل تهاتر تسویه شده است.
یادگاری افزود: ۱۹ هزار میلیارد تومان اعتبار امسال به طرحهای محرومیتزدایی در کشور اختصاص یافت که سهم استان مرکزی از این اعتبار ۳۴۳ میلیارد تومان است.
وی اظهار داشت: این اعتبارات در پنج حوزه آب، راه، سلامت، مدارس و آبخیزداری توزیع شده که سه فصل آب، مدارس و آبخیزداری بهصورت ملی و ۲ فصل سلام و راه در استان توزیع می شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی گفت: ۷۹ میلیارد تومان معادل ۲۴ درصد به آموزش و پرورش و ۱۲۰ میلیارد تومان معادل ۳۵ درصد به بحث درمان اختصاص یافته است.
یادگاری اظهار داشت: سهم آبرسانی از این اعتبارات ۱۰۶ میلیارد تومان، راه روستایی ۱۷ میلیارد تومان و آبخیزداری ۱۷ میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: پیشنهاد میشود ۲۰ درصد اعتبار از سرجمع بهداشت و درمان حذف و به فصل راههای روستایی افزوده شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی یادآور شد: سند راهبردی این استان در سال ۹۹ توسط شورای عالی آمایش مصوب شد که این عملیاتی کردن سند برای تمامی دستگاهها لازم الاجرا است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در آستانه تهیه برنامه هفتم توسعه هستیم این مهم میتواند بهعنوان یک سند بالا دستی برای تدوین برنامه مذکور مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی گفت: افق آمایش سرزمین در کشور ۱۴۰۴ و در استان مرکزی ۱۴۱۴ بوده و بر اساس آمایش سرزمین کشور مقرر شده تعادل در شرق و غرب کشور ایجاد شود.
یادگاری افزود: بر اساس چشم انداز آمایش سرزمین استان مرکزی در افق ۱۴۱۴، استان جامعهای توسعه یافته، دارای توسعه متوازن فضایی، پیوندهای قدرتمند چند سویه درونی و بیرنی با رعایت الزامات و ملاحظات دفاعی، امنیتی و پدافد غیرعامل است.
استان مرکزی ۱۲ شهرستان، ۳۳ شهر، ۲۳ بخش و ۷۹۵ روستای دارای دهیاری دارد و جمعیت آن بالغ بر یک میلیون و ۴۴۰ هزار نفر است.