گچساران - ایرنا- مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکنون مصوبه های اختصاص اعتبار برای اجرای طرح مطالعاتی تامین آب پایدار در پنج نقطه و افزایش نهاده های دامی عشایر استان که در سفر مهرماه امسال رییس جمهور تصویب شد، محقق شده است.

فضل الله آذر فر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۲۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای تامین آب آشامیدنی مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد در سفر رییس جمهور و رییس سازمان امور عشایر به استان تصویب شد که ۱۰ میلیارد ریال از این میزان برای اجرای طرح های مطالعاتی تامین آب پایدار مناطق عشایری تاکنون تخصیص یافته است.  

وی بیان کرد:طرح مطالعاتی تامین آب پایدار مناطق عشایری استان در  پنج نقطه آغاز شده و در صورت مثبت بودن دیدگاه کارشناسی این طرح ها  در ۶ ماه آینده عملیاتی می شود.

آذرفر عنوان کرد: تکمیل پنج طرح تامین آب پایدار آشامیدنی مناطق عشایری در حال اجرای کهگیلویه و بویراحمد از دیگر  راهبردهای ایجاد زیرساخت های آب در  مناطق عشایری است که بخش عمده  ای از اعتبار  پیش بینی شده سفر رییس جمهور برای تحقق این امر در نظر گرفته شده است.

وی اظهار داشت: آبرسانی به عشایر شرق گچساران، زیلایی، پشت کوه بهمئی شبلیز و آبریز از جمله طرح های تامین آب پایدار در مناطق عشایری است که بهره برداری از این طرح ها زندگی اهالی عشایر استان را متحول خواهد کرد.

مدیرکل امور عشایری کهگیلویه و بویراحمد  با اشاره به اینکه افزایش نهاده های دامی برای نگهداری دام های مولد یکی دیگر از مصوبات این سفر بوده تاکید کرد :  ۶ هزار تن جو به عشایر استان تخصیص یافته که تاکنون ۲۰ درصد از این میزان جذب و به زودی کار توزیع آن آغاز می شود.

وی عنوان کرد:  از ابتدای سال جاری تاکنون ۶ هزار و ۵۰۰ تن نهاده دامی شامل جو و کنستانتره با قیمت دولتی بین عشایر استان توزیع شده است.

مدیرکل امور عشایری کهگیلویه و بویراحمد با بیان به اینکه خشکسالی باعث خسارت به مراتع  استان شده و دامداران ناچار به استفاده از خوراک دام هستند تاکید کرد: اختصاص این میزان خوراک دام به افزایش تولید عشایر کمک می کند.

آذرفر با یادآوری  اهمیت  توسعه زیرساخت های گردشگری در مناطق عشایری برای ایجاد شغل و فروش محصولات آنان همچنین از شروع عملیات اجرایی مطالعات احداث کمپ عشایر در منطقه شبلیز خبر داد و افزود:این طرح با یک میلیارد و۵۰۰ میلیون ریال اجرا می شود.

عشایر  کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲هزار نفر جمعیت ۱۰درصد از ساکنان استان را تشکیل می‌دهند .

عشایر این استان ۲۷ درصد از محصولات زراعی ، ۶۰درصد از گوشت قرمز و ۳۵ درصد صنایع دستی استان را تولید می کنند.

رییس جمهور و هیات دولت سیزدهم در اواسط نیمه اول مهرماه ۱۴۰۰پنجمین مقصدخود را استان کم برخوردار و در عین حال غنی از منابع خدادادی کهگیلویه و بویراحمد انتخاب کرد و  ماحصل این سفر  تصویب ۲۱۷طرح تولیدی، صنعتی و خدماتی  با اعتبار ۲۱هزار میلیاردتومان برای این استان بود.