فضل الله آذرفر روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از این پروژه ها طرح ابرسانی به کیمه و دواخور زیلایی است که عشایر این منطقه پس از ۴۰ سال از آب پایدار سالم و بهداشتی برخوردار می شوند که با اعتبار ۶ میلیارد تومان اجرایی شده است.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: طرح آبرسانی به شرق گچساران یکی دیگر از این طرح های مهم بوده که ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و طرف چهار ماه آینده تکمیل می شود.
آذرفر تاکید کرد: حدود چهار میلیارد تومان دیگر برای تکمیل این طرح نیاز است تا عشایر شرق گچساران از این منبع اب پایدار بهره مند شوند.
وی ابراز داشت: طرح آبرسانی به پشت کوه بهمئی از دیگر طرح هاست که با اعتبار ۹ میلیارد تومان در دستور کار قرار گرفت و ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: ۲ پروژه دیگر شامل آبرسانی به شبلیز و دلی اک آبریز در کهگیلویه جزو این طرح ها هستند که عملیات اجرایی آن ها تمام شده است.
آذرفر عنوان کرد: طرح ابرسانی به شبلیز با اعتبار سه میلیارد تومان اجرایی و وارد فاز اجرایی شده است.
وی گفت: طرح ابرسانی دلی اک آبریز در کهگیلویه نیز با اعتبار چهار میلیارد تومان تکمیل شده و به زودی افتتاح خواهد شد.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: سرجمع تاکنون برای این پروژه های ابرسانی ۲۰ میلیارد تومان تاکنون هزینه شده است.
آذرفر ادامه داد: همچنین کارهای مطالعاتی اجرای ۶ پروژه دیگر در حوزه تامین آب شرب عشایر در سال ۱۴۰۰ انجام شده است.
وی ابراز داشت: این پروژه ها امسال اجرایی خواهند شد و عشایر از آب پایدار و بهداشتی برخوردار خواهند شد.
۷۰ درصد از ۲ هزار حلقه چشمه و قنات تأمین آب آشامیدنی مناطق عشایری این استان تاکنون بی آب و یا کم آب شده است.
عشایر کهگیلویه و بویراحمد مشکلات عدیده ای دارند به ویژه امسال که شاهد تنش آبی در استان هستیم.
هم اینک کار آبرسانی به عشایر استان با ۱۵ تانکر ۱۴ هزار لیتری انجام می گیرد که به طور روزانه ۱۵۰ هزار لیتر آب در مناطق عشایری استان توزیع می شود
۱۰ درصد از جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب ۱۲ هزار خانوار با جمعیتی معادل ۷۲ هزار نفر عشایر هستند.
جامعه عشایری کهگیلویه و بویراحمد با یکمیلیون رأس دام سبک و سنگین ۳۵ درصد صنایعدستی شامل ۱۰ هزار مترمربع انواع گبه، جاجیم، قالی، گلیم و فرش این استان را تولید میکند.
هشت ایل بومی و سه ایل غیربومی با ۱۳ زیستبوم در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.
نظر شما